Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spot Instant Nav

Featured Replies

Napisano

Wczoraj na A4, odbył się kilkugodzinny spot prawdopodobnie wszystkich posiadaczy Cromowych Instant Nav w Polsce. Było nas dwóch, kolega jar166 i ja palacz.gif

Nastąpiła bezcenna wymiana spostrzeżeń związanych z tym wyjątkowym ustrojstwem. Fajnie mieć coś tak rzadko spotykanego, że nawet w ASO robią icon_eek.gifhmm.gifboje_sie.gifpanic.gifi boją sie tego dotykać.

Koledze jar166 dziękuję za mile spędzony czas 20.GIF

Napisano

> Wczoraj na A4, odbył się kilkugodzinny spot prawdopodobnie wszystkich posiadaczy Cromowych Instant

> Nav w Polsce.

Chodzi Ci o taką śmieszną nawigację bez dużego wyświetlacza z 3 przyciskami przy lusterku?

Jeśli tak to też mam takie cudo.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Masz lusterko elektrochromatyczne, z nawigacją to się chyba za bardzo nie wiąże. wink.gif

Napisano
  • Autor

> Chodzi Ci o taką śmieszną nawigację bez dużego wyświetlacza z 3 przyciskami przy lusterku?

> Jeśli tak to też mam takie cudo.

To o czym piszesz to Blue & Me Nav,jest to dosyć popularne.

Instant Nav to duża kolorowa nawigacja, w miejscu radia, następca Connecta +

Napisano

> Masz lusterko elektrochromatyczne, z nawigacją to się chyba za bardzo nie wiąże.

Nad lusterkiem są 3 przyciski: Info, Nav, SOS, żeby nawigacja działała trzeba jej podać mapę na usb, samochód w tej chwili pokazuje długość i szerokość geograficzną i prosi o mapę.

Dokładnie mam to.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Instant Nav to duża kolorowa nawigacja, w miejscu radia, następca Connecta +

A jak z dostępnością map do dużej nawigacji?

Zastanawiam się jak bardzo byłoby skomplikowane dołożenie dużej nawigacji jakbym dostał gdzieś tanio.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> A jak z dostępnością map do dużej nawigacji?

Bez problemu można kupić od NAVTEQ, ale są drogie.

> Zastanawiam się jak bardzo byłoby skomplikowane dołożenie dużej nawigacji jakbym dostał gdzieś

> tanio.

Na tym między innymi polegał spot. Wnioski były takie, że w przedliftowych Cromach działa bez problemu, ale trzeba mieć kod, lub rozkodować urządzenie. Z poliftowymi już jest gorzej i temat robi się bardzo skąplikowany...

Napisano

> Bez problemu można kupić od NAVTEQ, ale są drogie.

> Na tym między innymi polegał spot. Wnioski były takie, że w przedliftowych Cromach działa bez

> problemu, ale trzeba mieć kod, lub rozkodować urządzenie. Z poliftowymi już jest gorzej i

> temat robi się bardzo skąplikowany...

Właśnie mam autko lifcie(wrzesień 2008), na czym polega skomplikowanie?

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Właśnie mam autko lifcie(wrzesień 2008), na czym polega skomplikowanie?

Komunikacja z CAN, ale to może dokładniej wyjaśni jar166

Fiat nie przewidywał dokładania tej nawigacji po wyjechaniu z fabryki i dosyć skutecznie to utrudnił. W przedliftowych Cromach tego urządzenia jeszcze nie przewidzieli i komputer prawdopodobnie widzi Instanta jako zwykłe radio fabryczne.

Napisano

> Wczoraj na A4, odbył się kilkugodzinny spot prawdopodobnie wszystkich posiadaczy Cromowych Instant

> Nav w Polsce. Było nas dwóch, kolega jar166 i ja

> > Koledze jar166 dziękuję za mile spędzony czas

IThankYou.gif Również dziękuję za bardzo miło spędzony czas.

Mam nadzieję, że nie było to nasze ostatnie spotkanie.

Napisano

> Również dziękuję

A ja nadal nie wiem czym to sie tak bardzo różni od mojej starej CN+ .... przeczytałem instrukcje i jakos rewolucji tam nie znalazłem.... ale może coś mi umknęło zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Mam nadzieję, że nie było to nasze ostatnie spotkanie.

Też mam taką nadzieje.

Pochwal się jak już wszystko będzie działać

Napisano
  • Autor

> A ja nadal nie wiem czym to sie tak bardzo różni od mojej starej CN+ .... przeczytałem instrukcje

> i jakos rewolucji tam nie znalazłem.... ale może coś mi umknęło

Przede wszystkim współpracuje z Blue&Me.

Mapy na karcie SD, czyli napęd CD nie jest zajęty.

Lepszy wyświetlacz.

Mniej przycisków = łatwiejsza obsługa.

Grafika systemu bardziej współczesna, ta z CN+ Przypomina mi czasy Windowsa 95 wink.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Grafika systemu bardziej współczesna, ta z CN+ Przypomina mi czasy Windowsa 95

Raczej Atari. zlosnik.gif

Napisano

> Raczej Atari.

65XE smile.gif

Dla mnie jest ważne, że bardo dokładnie pokazuje, gdzie mam jechać ok.gif

Napisano
  • Autor

> 65XE

Po wgraniu softu 12.2 jest wyraźnie lepiej.

> Dla mnie jest ważne, że bardo dokładnie pokazuje, gdzie mam jechać.

To fakt, pokazuje nawet najmniejsze dróżki osiedlowe, ale chwilami długo wczytuje - szczególnie na wertepach. Czytnikowi SD wertepy nie przeszkadzają i działa znacznie szybciej.

Zauważyłem zaletę CN+, mimo gorszego wyświetlacza mniej przeszkadza padające na wyświetlacz światło słoneczne. Jeszcze jedna zaleta CN+ to cena map wink.gif

Instant niema problemów z zapamiętywaniem gdzie zostało przerwane odtwarzanie utworu muzycznego i po ponownym włączeniu urządzenia sam zaczyna grać. CN nie zapamiętuje, zaczyna grać od początku utworu i za każdym razem po włączeniu urządzenia trzeba wciskać klawisz PLAY screwy.gif

Jeszcze jedno mi się przypomniało, Instant ma język polski, ale nie udało mi się go zmienić z włoskiego zlosnik.gif

Napisano

> Dla mnie jest ważne, że bardo dokładnie pokazuje, gdzie mam jechać

I to się liczy. ok.gifzlosnik.gif

Rzeczywiście te mapy Navteq'a są takie dobre?

Napisano

> Instant niema problemów z zapamiętywaniem gdzie zostało przerwane odtwarzanie utworu muzycznego i

> po ponownym włączeniu urządzenia sam zaczyna grać. CN nie zapamiętuje, zaczyna grać od

> początku utworu i za każdym razem po włączeniu urządzenia trzeba wciskać klawisz PLAY

To fakt ale przynajmniej wie gdzie skończył .... w Stilo CN+ zaczynało mi od początku płyty zlosnik.gif

> Jeszcze jedno mi się przypomniało, Instant ma język polski, ale nie udało mi się go zmienić z

> włoskiego

Ja tego nie widziałem na oczy więc bazuję tylko na wiedzy z instr. i inetu.... faktycznie grafika jest znacznie lepsza niż w CN+ .... ale praktycznie informacje te same .... ja nie znalazłem poza grafiką i tym, ze czytam mapy z SD jakiś większych zalet... U siebie zostawiam więc CN+ bo dla moich potrzeb jest wystarczające.... i tak DVD ani TV z DVB-T oraz internetu... o kamerce cofania nie wspominając na tym nie zobacze więc sick.gif byle telefon jest obecnie bardziej zaawansowany zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> U siebie zostawiam więc CN+

> bo dla moich potrzeb jest wystarczające....

Ależ ja absolutnie nie namawiam na zmianę. Mam okazję przetestować oba urządzenia i dzielę się spostrzeżeniami. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Rzeczywiście te mapy Navteq'a są takie dobre?

2010- 2011 dokładne jak cholera, pokazuje nawet mój wjazd do garażu biglaugh.gif

Napisano

> 2010- 2011 dokładne jak cholera, pokazuje nawet mój wjazd do garażu

Kilka lat temu podczas wakacji wyprowadziły moje Stilo w kartoflisko..... okazało się że umieścili drogę polną dawno zapomnianą przez tubylców.... i mimo tego, ze miałem 800 metrów do celu musiałem zawrócić i zrobić kilkanaście km ale dojechałem asfaltem do celu hehe.gif nawet numer domu sie zgadzał yikes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.