Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BRC SQ24 vs Stag 4

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie który lepszy tzn mniej problemów - fura ma jechać a ze ma tylk 85 KM wiec mile widziana mała utrata mocy na LPG.

AHA mozliwośc przełaczania od temp. itd .

Napisano

Co to jest sq25? Chyba chodzi Ci o sq24.

Wydaje mi się, że jeden pies.

Zaletą brc jest, że przychodzi gotowy kit i gazownik nie wpakuje Ci jakiś kiepskich wtryskiwaczy.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Zaletą brc jest, że przychodzi gotowy kit i gazownik nie wpakuje Ci jakiś kiepskich wtryskiwaczy.

Dokładnie, kidyś jak pytałem gazownika o instalacje to udałem, że nic ni wiem nie znam się itd. Gościu polecił mi wtryskiwacze valteka czerowne grinser006.gif panie ludzie na nich robią po 150tyś km grinser006.gif Dlatego lepiej brać cały kompletny zestaw a nie jakiś ulep złożony przez druciarza. (bo 99,9% gazowników podobnie jak lakierników to druciarze)

Napisano

> Co to jest sq25? Chyba chodzi Ci o sq24.

> Wydaje mi się, że jeden pies.

> Zaletą brc jest, że przychodzi gotowy kit i gazownik nie wpakuje Ci jakiś kiepskich wtryskiwaczy.

> Pozdrawiam BAS

No tylko, ze z tymi gotowymi kitami tez roznie bywa -cos ostatnio duzo problemow na forum bylo- wtryskiwacze mam na mysli oraz lighta....

Napisano

> Dokładnie, kidyś jak pytałem gazownika o instalacje to udałem, że nic ni wiem nie znam się itd.

> Gościu polecił mi wtryskiwacze valteka czerowne panie ludzie na nich robią po 150tyś km

150 tys to przesada ale 70 tys na czerwonych Valtekach dają ludzie rade. Ja tez kiedyś usłyszałem od jednego Szpeca ze Valteki (starego typu ) to najlepsze wtryskiwacze . Na moje protesty i proby uswiadomienia uslyszalem odpowiedz: Panie - nawet jak cos sie znimi dzieje to sie kupuje zestaw naprawczy za 15 PLN i jest znowu OK smile.gif

Napisano

> No tylko, ze z tymi gotowymi kitami tez roznie bywa -cos ostatnio duzo problemow na forum bylo-

> wtryskiwacze mam na mysli oraz lighta....

Tyle, że po problemach z light'em pod koniec ubiegłego roku czakram(dystrybutor BRC na PL) wycofał go z rynku, więc założyłem, że rozmawiamy o pełnym sq24.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Co to jest sq25? Chyba chodzi Ci o sq24.

Juz poprawione chodziło o 24

Napisano
  • Autor

> Tyle, że po problemach z light'em pod koniec ubiegłego roku czakram(dystrybutor BRC na PL) wycofał

> go z rynku, więc założyłem, że rozmawiamy o pełnym sq24.

> Pozdrawiam BAS

Tak gazownik mówił o lighcie , ale powiedział ze wycofany i ze oferuje SQ24. Czy jakich wtrysków unikać pytam na wszelki wypadek, albo które wskazane? Wskazane - czerwone?

Napisano

> Tak gazownik mówił o lighcie , ale powiedział ze wycofany i ze oferuje SQ24. Czy jakich wtrysków

> unikać pytam na wszelki wypadek, albo które wskazane? Wskazane - czerwone?

W pełnym sq24 są w zestawie wtryski, nie pamiętam dokładnie jakie(było wałkowane na kąciku), ale mam je i działają, jedyne co irytuje to, że jak stoisz przed samochodem to wyraźnie słychać jak cykają.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> W pełnym sq24 są w zestawie wtryski, nie pamiętam dokładnie jakie(było wałkowane na kąciku), ale

> mam je i działają,

ZTCW to są albo wtryski BRC albo Keihiny (przy dopłacie do kita)

> jedyne co irytuje to, że jak stoisz przed samochodem to wyraźnie słychać

> jak cykają.

> Pozdrawiam BAS

Ale jak siedzisz w aucie to już nie ma znaczenia wink.gif

Napisano

> ZTCW to są albo wtryski BRC albo Keihiny (przy dopłacie do kita)

smile.gif Zresztą Twoje cykają identycznie smile.gif

> Ale jak siedzisz w aucie to już nie ma znaczenia

Jasne, że nie ma, ale na początku przez chwilę zastanowiło mnie co mi tak cyka smile.gif

Pozdrawiam BAS

Napisano

> No tylko, ze z tymi gotowymi kitami tez roznie bywa -cos ostatnio duzo problemow na forum bylo-

> wtryskiwacze mam na mysli oraz lighta....

Lighta juz nie ma smile.gif moj gazownik powiedzial ,ze na SPECJALNE zyczenie klientow zalozyli dwa lighty - juz jezdza na normalnych wtryskiwaczach.

Napisano

> ZTCW to są albo wtryski BRC albo Keihiny (przy dopłacie do >kita)

Tak wlasnie jest waytogo.gif wstawiam jutro SX4 do gazownika to jestem na biezaco wink.gif

Napisano

> Tak wlasnie jest wstawiam jutro SX4 do gazownika to jestem na biezaco

a gdzie montujesz jesli mozna wiedziec

Napisano

> Zgadnij

no nie mow ze tam gdzie montowalem do swojego GP

Napisano

> no nie mow ze tam gdzie montowalem do swojego GP

Znasz kogos lepszego w okolicy ?

Napisano

> Tak gazownik mówił o lighcie , ale powiedział ze wycofany i ze oferuje SQ24. Czy jakich wtrysków

> unikać pytam na wszelki wypadek, albo które wskazane? Wskazane - czerwone?

Do tej mocy to niebieskie BRC mają być.

Popytaj na forach jak ludzie mają montowane butle, przełączniki, reduktory itp bo gazownik najpewniej zrobi to metodą najszybszą a Ty możesz potem żałować, że coś przeszkadza

Napisano

> Znasz kogos lepszego w okolicy ?

no chyba raczej nie,,, zresztą z swojej jestem zadowolony jak do tej pory i oby tak dalej,,,,rozumiem ze montujesz BRC SQ 24

Napisano
  • Autor

> Do tej mocy to niebieskie BRC mają być.

> Popytaj na forach jak ludzie mają montowane butle, przełączniki, reduktory itp bo gazownik

> najpewniej zrobi to metodą najszybszą a Ty możesz potem żałować, że coś przeszkadza

Nie no plan jest taki żeby butla byla w kole, pstryczek załączniczek grinser006.gif był koło drążka zmiany biegów, reduktor chce mieć schowany miedzy silnikiem a ścianą grodziową. Zastanawiam się jeszcze tylko na korkiem. część ma pod klapką, ale to wymaga przejściówki, albo pod ( ja chce) pod zderzakiem - nie wiem tylko czy zimą nie będzie ryzyka utraty lub zawalenia wlewu śniegiem i błotem pośniegowym.

BTW wspominacie ze coś się dzieje z wtryskami - OCB

o tutaj

284921207-wlew.jpg

post-37593-14352512502601_thumb.jpg

Napisano

Daj sobie wlew pod autem żeby nalewając trzeba było się tablać w błocie..... screwy.gif

Co ci szkodzi mieć profesionalnie pod klapką ?

Wracając do tematu w pełnym BRC SQ24 są pożądne wtryski i nimi nie musisz się martwić.

Napisano

> Nie no plan jest taki żeby butla byla w kole, pstryczek załączniczek był koło drążka zmiany

> biegów, reduktor chce mieć schowany miedzy silnikiem a ścianą grodziową. Zastanawiam się

> jeszcze tylko na korkiem. część ma pod klapką, ale to wymaga przejściówki, albo pod ( ja chce)

> pod zderzakiem - nie wiem tylko czy zimą nie będzie ryzyka utraty lub zawalenia wlewu śniegiem

> i błotem pośniegowym.

> BTW wspominacie ze coś się dzieje z wtryskami - OCB

> o tutaj

Słuchaj, ja też mam butlę w kole, wlew pod klapką i pstryczek koło drążka biegów zgodnie z moim życzeniem. Tylko, że butla mi wystaje 6-7 cm ponad poziom podłogi a pstryczek musiałem poprawiać bo chamsko wystawał i wypadał. Montaż instalacji to poważna ingerencja w samochód, dopilnuj żeby wszystko było zrobione idealnie z Twoim zyczeniem. Przede wszystkim zorientuj się jaka butla IDEALNIE wejdzie w miejsce koła- może warto będzie wybrac inną niż proponuje gazownik ale cieszyć się najlepszym wykorzystaniem miejsca po kole. Może standardowe podłączenie reduktora osłabi w zimie ogrzewanie, jak jest u mnie. Poszukaj właścicieli takich samochodów z instalacją i popytaj albo będziesz co chwilę coś poprawiał, jak ja tongue.gif

Napisano
  • Autor

> Słuchaj, ja też mam butlę w kole, wlew pod klapką i pstryczek koło drążka biegów zgodnie z moim

> życzeniem. Tylko, że butla mi wystaje 6-7 cm ponad poziom podłogi a pstryczek musiałem

mierzył juz wstępnie i ma nie wystawać, pstryczek koło drązka

> poprawiać bo chamsko wystawał i wypadał. Montaż instalacji to poważna ingerencja w samochód,

> dopilnuj żeby wszystko było zrobione idealnie z Twoim zyczeniem. Przede wszystkim zorientuj

> się jaka butla IDEALNIE wejdzie w miejsce koła- może warto będzie wybrac inną niż proponuje

> gazownik ale cieszyć się najlepszym wykorzystaniem miejsca po kole. Może standardowe

> podłączenie reduktora osłabi w zimie ogrzewanie, jak jest u mnie. Poszukaj właścicieli takich

z tego co czytałem na forum astry to wskazane podłączenie równolegle i do tego na moje zyczenie za silnikiem.

> samochodów z instalacją i popytaj albo będziesz co chwilę coś poprawiał, jak ja

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.