Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wentylator chłodnicy / ręczzny pytania

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam dwa pytania, ale żeby nie robić spamu, zadam je w jednym wątku wink.gif

Po pierwsze, czy idzie dostać sam silniczek wentylatora? Mój robi zwarcie, wywala bezpiecznik, śmierdzi niemiłosiernie (spalony) sick.gif i nie chłodzi zatem silnika, a pogoda każdy widzi jaka. Żeby nie kupować całego wentylatora, pytam najpierw Was, może ktoś kiedyś kupował sam silniczek confused.gif

Po drugie, problem jest z ręcznym, linka dobra na 100% (sprawdzona była), wczoraj wymienione rozpieraki, tłoczek dobry (niewylany), a dźwignia ręcznego ani drgnie, w ogóle jej nie można podnieść (w sensie zaciągnąć ręcznego), obstawiam, że coś jest nie tak z tą dźwignią, lekko wykrzywiona jest, czy wg Was coś innego może za tym stać? niewiem.gif

z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc! ok.gif

Napisano
  • Autor

w ogóle zastanawiam się czy bawić się w naprawę wentylatora czy kupować nowy?

Napisano

> Witam.

> Mam dwa pytania, ale żeby nie robić spamu, zadam je w jednym wątku

> Po pierwsze, czy idzie dostać sam silniczek wentylatora? Mój robi zwarcie, wywala bezpiecznik,

> śmierdzi niemiłosiernie (spalony) i nie chłodzi zatem silnika, a pogoda każdy widzi jaka.

> Żeby nie kupować całego wentylatora, pytam najpierw Was, może ktoś kiedyś kupował sam

> silniczek

> Po drugie, problem jest z ręcznym, linka dobra na 100% (sprawdzona była), wczoraj wymienione

> rozpieraki, tłoczek dobry (niewylany), a dźwignia ręcznego ani drgnie, w ogóle jej nie można

> podnieść (w sensie zaciągnąć ręcznego), obstawiam, że coś jest nie tak z tą dźwignią, lekko

> wykrzywiona jest, czy wg Was coś innego może za tym stać?

> z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc!

mozna kupic taki z poloneza, podobno sie nie zaciera. Wtedy stelaz zostaje a reszte wymieniasz

Napisano
u mnie jak silnik smierdzial, to mocno sie grzal i smiglo tak sie scalilo z rdza na osi silnika, ze nie szlo go zdjac. wymienilem caly.
Napisano

> u mnie jak silnik smierdzial, to mocno sie grzal i smiglo tak sie scalilo z rdza na osi silnika, ze

> nie szlo go zdjac. wymienilem caly.

ale przy silniku z poloneza zostawiasz smiglo z poloneza

Napisano

na allegro ktoregos razu widzialem silniczek do CC nowy ricambi za 99zl :D

a co do recznego do wejdz pod auto i na wyskosci dzwigni sciagnij ten plattik przekrecany na 3 srubu (10 chyba) pod tym masz takie kolko na ktorym jest zaczepiona linka i mogla spasc :D ja tak mialem smile.gif

Napisano

> Witam.

> Po pierwsze, czy idzie dostać sam silniczek wentylatora? Mój robi zwarcie, wywala bezpiecznik,

> śmierdzi niemiłosiernie (spalony) i nie chłodzi zatem silnika, a pogoda każdy widzi jaka.

> Żeby nie kupować całego wentylatora, pytam najpierw Was, może ktoś kiedyś kupował sam

> silniczek

> Po drugie, problem jest z ręcznym, linka dobra na 100% (sprawdzona była), wczoraj wymienione

> rozpieraki, tłoczek dobry (niewylany), a dźwignia ręcznego ani drgnie, w ogóle jej nie można

> podnieść (w sensie zaciągnąć ręcznego), obstawiam, że coś jest nie tak z tą dźwignią, lekko

ja u siebie po kosztach silniczek od wentylatora dorwalem na siakims szrocie od punto 1.2, jest bodajże identyczny u mnie bangla od paru lat smile.gif

Napisano

> mozna kupic taki z poloneza, podobno sie nie zaciera. Wtedy stelaz zostaje a reszte wymieniasz

A co ze smiglem? Pasuje te od cc/sc? U siostry tez padl silniczek, leci dymek, zwalnia wentyl i wywala bezpiecznik frown.gif

Napisano

> Witam.

> silniczek

bierz wd 40 i lej do kosza z dźwignią ręcznego na zębatki-prawdopodobnie sie zapiekły

Napisano
  • Autor

wentylator cały nowy wymieniony i jest ok.gif

a co do ręcznego, to po świętach, mam zamiar wejść pod auto i mam nadzieje, że jak odkręce ten pastik pod spodem auta to się dowiem co i jak smile.gif też tak później myślałem, że mogła linka spaść..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.