Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra G jaki silnik najlepiej znosi gaz

Featured Replies

Napisano

witam..

kolega bedzie rozwazal zakup takiej astry z poczatku produkcji. ma do wydania 10-11 tys. ale nie wie ktory z silnikow najlepiej znosi gaz.. w gre wchodza 1.6 16v,1.8 i 2.0 ktory z nich bedzie najlepszy i jakie poszczegolne silniki maja spalanie.. moze ktorys z silnikow ma jakies wady i lepiej go unikac..

z tego co z nim rozmawialem najbardziej chyba bedzie chcial sie rozgladac za silnikiem 2.0 136koni.. to dobry wybor,chce kupic juz z gazem

Pozdraiwam grinser006.gif

Napisano

Najlepiej to 1.6 8v ale ludzie robią spore przebiegi na 16stkach zagazowanych i nie ma problemu. Kwestia ustawienie prawidłowego składu mieszanki. W oplach całe szczęście nie montują niezagazowywalnych silników takich jak w fordac grinser006.gif

Napisano
  • Autor

wiem,wiem..ale silnik za mulowaty..

najbardziej interesowaly by mnie opinie na temat 2.0 i ile mniej wiecej pala te silniki..

Napisano

> wiem,wiem..ale silnik za mulowaty..

> najbardziej interesowaly by mnie opinie na temat 2.0 i ile mniej wiecej pala te silniki..

napiszę Ci tak, 1.8 w zafirze spala ok 11l w cyklu mieszanym trochę korków się trafi, sądzę, więc że 2.0 w astrze spali podobnie bo buda mniejsza i opory mniejsze.

Napisano

2.0 z tego co pamiętam jest bardziej leciwą konstrukcją niż oba 1,8 i lepiej zniesie gaz nawet II generacji ( wiem z doświadczenia) Co do 1,8 ponoc tylko sekwencja. No 1,6 8 V 85 KM ponoc bdb ale to dopiero przerabiam.

Napisano

polecam 1.8 16V do LPG, chociaż miałem ostatnio trochę problemów, ale jak się okazało to nie była wina LPG więc polecam, oczywiście sekwencja tylko.

Napisano

mój ojciec ma 1.4 EcoTec 98'. Auto ma teraz 13 lat i 230 kkm z czego 130 kkm na gazie II generacji. Wciąga 8 l na 100 km.

Silnik miał w tym czasie robioną uszczelkę pod głowicą, ale to z winy kierowcy, który nie zwracał uwagi na nieszczelną chłodnicę i temp i gotujący się silnik.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.