Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

silnik 1.6 podejdzie skrzynka z 1.4 6-biegowa ??

Featured Replies

Napisano

Wczoraj powiedziała papa coś zgrzytnęło chrumknęło na wyboju i teraz nawet z miejsca nie można go przepchnąć.

Pytanko czy ktoś próbował podłączyć skrzynię z punta tudzież inną z 1,4 6 biegową ??

Napisano

nie bardzo - inna rodzina silników, conajmniej inny kształt obudowy i sprzęgło (wg mnie za dużo zachodu), a poza tym łatwiej o używaną skrzynię do 1.6

Po co ci skrzynia 6 biegowa, w 1.2 i 1.4 była, bo tym silnikom brakuje momentu (duży moment mają w wąskim zakresie obrotów)

Inna sprawa - skąd wiesz że to skrzynia, może sprzęgło, koło zamachowe. Podaj dodatkowe objawy, bo rozumiem, że nie możesz wyciągnąć biegu i koła zblokowane pomimo rozłączenia sprzęgła

Napisano
  • Autor

> nie bardzo - inna rodzina silników, conajmniej inny kształt obudowy i sprzęgło (wg mnie za dużo

> zachodu), a poza tym łatwiej o używaną skrzynię do 1.6

> Po co ci skrzynia 6 biegowa, w 1.2 i 1.4 była, bo tym silnikom brakuje momentu (duży moment mają w

> wąskim zakresie obrotów)

> Inna sprawa - skąd wiesz że to skrzynia, może sprzęgło, koło zamachowe. Podaj dodatkowe objawy, bo

> rozumiem, że nie możesz wyciągnąć biegu i koła zblokowane pomimo rozłączenia sprzęgła

po dźwiękach jakie wydaje i zgrzytach (mielenie trybów) raczej nie do uratowania ,biegi niektóre wchodzą do przodu powiedzmy że ruszy a na luzie i sprzęgle nie można go nawet popchnąć do tyłu .

Pomyślałem że na 6 biegowej będzie się lepiej zbierał

Napisano

> Wczoraj powiedziała papa coś zgrzytnęło chrumknęło na wyboju i teraz nawet z miejsca nie można go

> przepchnąć.

> Pytanko czy ktoś próbował podłączyć skrzynię z punta tudzież inną z 1,4 6 biegową ??

Daniela zapytaj czy nie ma jakiejś skrzynki, kiedyś proponował, że włoży mi do mojego 1.6 skrzynię 6tkę.

Obawiam się, że 1-5 może być dość krótko, ale to trzeba by porównać przełożenia.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Pytanko czy ktoś próbował podłączyć skrzynię z punta tudzież inną z 1,4 6 biegową ??

Lesiu.Z niedawno ćwiczył wymianę skrzyni w 1.6. Poczytaj tutaj

Napisano

> Wczoraj powiedziała papa coś zgrzytnęło chrumknęło na wyboju i teraz nawet z miejsca nie można go

> przepchnąć.

ogólnie się da. W 1.6 skrzynia jest z rodziny c514. W 1.4 6cio biegowa tez jest c514. Różnica jest w kielichu sprzęgła. Ala jak masz kumatego mechanika który nie boi się wymienić kielicha (nie jest to trudne, ale trochę dłubaniny jest) to da radę zrobić mix. Obudowę sprzęgła ze swojej skrzyni z 1.6 przekładasz do skrzyni z 1.4. Pasuje bez komplikacji.

Na potwierdzenie tego powiem, ze u siebie w 1.6 mam skrzynie z palio 1.2 Skrzynia z palio 1.2 jest to najkrótsza faitowska skrzynia 5ciobiegowa. Co prawda w trasie się nie za bardzo sprawdza, ale w mieście dynamika poszczególnych biegów znacznie się poprawiła :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.