Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mokry problem... nie działa spryskiwacz tylnej szyby..help..

Featured Replies

Napisano

Witam, jak w temacie przestał mi działać spryskiwacz tylnej szyby. Bezpieczniki są dobre, przód działa, tylna wycieraczka działa ale nie działa spryskiwacz. Nie słychać nawet pracującej pompki. Co to może być wg kolegów majstrów? pozdrawiam

Napisano

zjarany silniczek od pompki? albo ugniły przewody zasilające przy pompce? Albo nie ma silniczka od pompki spy.gif

Trzebaby zajrzeć...

Napisano
  • Autor

> zjarany silniczek od pompki? albo ugniły przewody zasilające przy pompce? Albo nie ma silniczka od

> pompki

> Trzebaby zajrzeć...

A w zbiorniczku jest tylko jedna pompka? Bo działa mi przedni spryskiwacz a niedziała mi tył tylko. Wycieraczki działąją.

czyli trzeba dostać sie do zbiorniczka i luknąć>?>< hmm> ok trzeba bedzie tak zrobić, a ktoś moze wie jak dostać się do zbiorniczka???

Napisano

na pewno są dwie pompki, jedna do przodu a druga do tyłu... nie wiem jak w foce ale w mondku, żeby dostać się do zbiorniczka i popmpek trzeba zdjąć prawe przednie koło i nadkole i zbiorniczkek wisi sobie w prawym przednim błotniku.

Pozdrawiam

Napisano

> Witam, jak w temacie przestał mi działać spryskiwacz tylnej szyby. Bezpieczniki są dobre, przód

> działa, tylna wycieraczka działa ale nie działa spryskiwacz. Nie słychać nawet pracującej

> pompki. Co to może być wg kolegów majstrów? pozdrawiam

nie wiem czy Ci to w czymś pomoże ale proszę

284977471-Photo1.jpg

post-79117-14352512733603_thumb.jpg

Napisano

> na pewno są dwie pompki, jedna do przodu a druga do tyłu...

Pewny jesteś? Widziałeś, czy słyszałeś?

IMO jest jedna, przód / tył z dwoma króćcami. Silnik, zeleżnie od tego na która strone ma lecieć płyn, kręci się raz w lewą, raz w prawą stronę.

Dwie pompki nie mają sensu.

Popatrz sam klik >>

ps. Autorowi wątku się dziwię. Wystarczy poświęcić kilka minut na przegląd sieci, aby wszystkiego się dowiedzieć. Temat przerabiany setki razy.

Napisano

> Pewny jesteś? Widziałeś, czy słyszałeś?

> IMO jest jedna, przód / tył z dwoma króćcami. Silnik, zeleżnie od tego na która strone ma lecieć

> płyn, kręci się raz w lewą, raz w prawą stronę.

> Dwie pompki nie mają sensu.

> Popatrz sam klik

> ps. Autorowi wątku się dziwię. Wystarczy poświęcić kilka minut na przegląd sieci, aby wszystkiego

> się dowiedzieć. Temat przerabiany setki razy.

u mnie w maksie jest raczej jedna, jak psikam na tył to siknie czasem na przód ... to samo było w astrze

ale np vitara ma na dwie pompki o np tu widać http://allegro.pl/grand-vitara-zbiorniczek-zbiornik-spryskiwacza-i1564405221.html

kiedyś z bracholem się spierałem że to nie możliwe, ale matiz też tak chyba ma spineyes.gif

Napisano
  • Autor

fajnie , dzięki ale wycieraczka mi działa, tylko spryskiwacz nie działa. Chyba padnięty jest silniczek, tudzież pompka lub/ewentualnie przełącznik zespolony. pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> ps. Autorowi wątku się dziwię. Wystarczy poświęcić kilka minut na przegląd sieci, aby wszystkiego

> się dowiedzieć. Temat przerabiany setki razy.

Czemu mi sie dziwisz? Tylko zadałem pytanie do koegów o pomoc, chyba można no nie? Co nie oznacza ze nie szukam na necie odpowiedzi, której jest malutko. Ogólnie dzieki za linka, juz szperałem w tym sklepie, pozdro

Napisano

pisałem, że nie wiem jak jest w foce, ale widziałem tu podkreślę widziałem w Fabii i są dwie pompki... nie pamiętam jak było w mondeo MK II, ale jak widać rozwiązanie z dwoma pompkami też jest stosowane i wcale nie jest bez sęsu ok.gif

Napisano

> pisałem, że nie wiem jak jest w foce, ale (...)

Pisałeś

Quote:

na pewno są dwie pompki, jedna do przodu a druga do tyłu... nie wiem jak w foce ale

W jednym zdaniu piszesz: "na pewno są dwie", aby za chwilę pisać "nie wiem jak w foce".

Wybacz, ale co nas obchodzi, ile pompek jest w Mundku lub Fabii. Kolega pyta o Focusa, bo takie auto ma w podpisie.!

To jest forum motoryzacyjne i od userów wymaga się precyzji odpowiedzi.

Ja, jeśli czegoś nie wiem, to po prostu milczę. To taki dobry zwyczaj.

Lepszy jest brak informacji, aniżeli zła informacja. Warto o tym pamiętać.

Napisano
  • Autor

> Pisałeś Quote:

> na pewno są dwie pompki, jedna do przodu a druga do tyłu... nie wiem jak w foce ale

> W jednym zdaniu piszesz: "na pewno są dwie", aby za chwilę pisać "nie wiem jak w foce".

> Wybacz, ale co nas obchodzi, ile pompek jest w Mundku lub Fabii. Kolega pyta o Focusa, bo takie

> auto ma w podpisie.!

> To jest forum motoryzacyjne i od userów wymaga się precyzji odpowiedzi.

> Ja, jeśli czegoś nie wiem, to po prostu milczę. To taki dobry zwyczaj.

> Lepszy jest brak informacji, aniżeli zła informacja. Warto o tym pamiętać.

ok.gifok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.