Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odpływ wody z nagrzewnicy

Featured Replies

Napisano

Mam prośbę o wskazanie miejsca w którym mam szukać odpływu wody z nagrzewnicy. W okresie letnim jak robiłem dłuższą trasę (5 godzin) przy włączonej klimie przy ostrzejszych manewrach na nogi lały się chlusty zimnej wody. Teraz z kolei mam problem bo przy włączonym ogrzewaniu jak włączam dmuchawę to mi aż para leci z nawiewów i przez szyby nic nie widać. Robiłem podchody zdemontowałem filcową osłonę z podszybia ale nic tam nie znalazłem. Ma ktoś jakiś pomysł gdzie szukać ów zatkanego odpływu ????

Napisano

> Help

tam nie ma odplywu z obudowy wymiennika. Masz nieszczelna obydowe calej nagrzewnicy i Ci przecieka do srodka

Napisano

> tam nie ma odplywu z obudowy wymiennika. Masz nieszczelna obydowe calej nagrzewnicy i Ci przecieka

> do srodka

Ma klimę i nie ma odpływu? Dziwne jakieś. Nie spotkałem jeszcze nigdy auta z klimą nie mającego odpływu.

Napisano
  • Autor

> tam nie ma odplywu z obudowy wymiennika. Masz nieszczelna obydowe calej nagrzewnicy i Ci przecieka

> do srodka

Mnie się wydaję że powinien tam być zamontowany jakiś odpływ. Wg mnie wgląda to następująco. Wsiadam do samochodu włączam klimę i chodzi sobie leniwie na 1 biegu. Na parowniku w tym czasie zaczyna zbierać się szron. Jak robi się coraz cieplej to ja na 2 potem 3 bieg dmuchawy i cały zebrany szron na parowniku zaczyna się topić. Powstaje woda która gdzieś powinna mieć ujście.

Problem w tym że nigdzie na fotkach nagrzewnic takowego odpływu nie odnajduję.

Czy któryś z kolegów nie miał podobnych perypetii ???

Napisano

pracując w carservisie kilka razy miałem przyjemność bawic sie z takimi objawami, musisz poprostu wymontować osłony pod maską, i najlepiej wyjąć cały zespół nagrzewnic. niestety w carservise wyglądało to dość smutno ponieważ mechanicy za takie coś mieli naliczane mało tzw. rbh czyli roboczo godzin za takie zabawy (na ogół gwarancyjne) i poprotu uszczelniali to silikonem (WURTH BLACK 250 bo taki sie walał po halli). zeby całkowicie wyeliminować przecieki do wnetrza auta nalezy na wymontowanym zespole nagrzewnic wymienić kilka gumek i uszczelnić ori spływ. a i jeszcze z takiego plastykowego korytka na samym dole tej wneki w ktorej siedzą nagrzewnice dobrze jest udrożnić/ wyczyścić spływy wody z podszybia. pozdrawiam

ps może uda mi sie załatwić manuala z carservisu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.