Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nie mogłem zamknąć drzwi - powodem uchylona szyba?

Featured Replies

Napisano

Cześć,

wracam sobie z pracy dziś do domu, pomyślałem zatankuję, pootwierane przednie szyby (wiadomo elektryka hehe.gif), wysiadam, otworzyłem szeroko drzwi, spokojnie tankuję, wracam, a tu nagle nie mogę drzwi zamknąć, próbuję, ale nie chcę nic na siłę, odjechałem na parking, pomyślałem, zamknę szybę...i jak ręką odjął icon_eek.gif, drzwi się elegancko zamknęły

I moje pytanie, co było przyczyną takiego stanu rzeczy, czy może to normalne, a jeśli nie, to czy mam się przejmować?

Pozdrawiam

Napisano

> Cześć,

> wracam sobie z pracy dziś do domu, pomyślałem zatankuję, pootwierane przednie szyby (wiadomo

> elektryka ), wysiadam, otworzyłem szeroko drzwi, spokojnie tankuję, wracam, a tu nagle nie

> mogę drzwi zamknąć, próbuję, ale nie chcę nic na siłę, odjechałem na parking, pomyślałem,

> zamknę szybę...i jak ręką odjął , drzwi się elegancko zamknęły

> I moje pytanie, co było przyczyną takiego stanu rzeczy, czy może to normalne, a jeśli nie, to czy

> mam się przejmować?

> Pozdrawiam

hehehe mam dokładnie to samo :D czasem się szyba odsunie do końca czasem nie 270751858-jezyk.gif a jak uchylę ją przy otwartych drzwiach to potem zamknąć ich nie mogę hehe (siena, również elektryka). też mnie to zastanawia ale na razie nie jest to uciążliwe smile.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Cześć,

> wracam sobie z pracy dziś do domu, pomyślałem zatankuję, pootwierane przednie szyby (wiadomo

> elektryka ), wysiadam, otworzyłem szeroko drzwi, spokojnie tankuję, wracam, a tu nagle nie

> mogę drzwi zamknąć, próbuję, ale nie chcę nic na siłę, odjechałem na parking, pomyślałem,

> zamknę szybę...i jak ręką odjął , drzwi się elegancko zamknęły

> I moje pytanie, co było przyczyną takiego stanu rzeczy, czy może to normalne, a jeśli nie, to czy

> mam się przejmować?

> Pozdrawiam

ja tak w sobotę miałem niestety szyba poszla w drobny mak sciana.gif

Napisano

nie mialem takiego przypadku a teraz praktycznie non stop mam szyby w samym dole, czesto wysiadam i wsiadam w takiej konfiguracji i drzwi sie zamykaja normalnie

Napisano
  • Autor

> nie mialem takiego przypadku a teraz praktycznie non stop mam szyby w samym dole, czesto wysiadam i

> wsiadam w takiej konfiguracji i drzwi sie zamykaja normalnie

dodam tylko, że szyba nie chce mi się do końca otwierać i chyba coś w tym musi być,

ciekawi mnie na czym polega sam problem, bo osobiście nie przeszkadza mi to, ale jak ktoś nie wie, to może jeszcze coś zepsuć, zamykając na siłę, a widzę, że nie jestem z tym odosobniony niewiem.gif

Napisano

A palio nie ma jakiegoś ogranicznika otwarcia drzwi. Czy przypadkiem ten bolec nie wchodzi w głąb drzwi ? Może to właśnie on opiera się o mechanizm szyby

285019625-1.jpg

post-44332-14352512905623_thumb.jpg

Napisano

Akurat posiadam bravo, ale wtrące kilka słów. U mnie jakiś czas temu rozwalił się ogranicznik i kolega który pracuje w serwisie powiedział mi że właśnie chyba w sienach jest tak że jak rozleci się ogranicznik to może uszkodzić szybę kiedy jest opuszczona. Nie wiem ile w tym prawdy, ale przekazuję co mi powiedział.

Napisano
  • Autor

> A palio nie ma jakiegoś ogranicznika otwarcia drzwi. Czy przypadkiem ten bolec nie wchodzi w głąb

> drzwi ? Może to właśnie on opiera się o mechanizm szyby

jest to całkiem prawdopodobne, bo ten bolec jest mniej więcej na takiej wysokości do jakiej szyba dalej nie chce opaść, ale szyba chyba normalnie powinna się otwierać do końca niewiem.gif

Napisano

> Akurat posiadam bravo, ale wtrące kilka słów. U mnie jakiś czas temu rozwalił się ogranicznik i

> kolega który pracuje w serwisie powiedział mi że właśnie chyba w sienach jest tak że jak

> rozleci się ogranicznik to może uszkodzić szybę kiedy jest opuszczona. Nie wiem ile w tym

> prawdy, ale przekazuję co mi powiedział.

masz rację bo wczoraj zakładałem nową szybę i powodem pękniecia poprzedniej był własnie ogranicznik, dopiero jak wykreciłem ogranicznik szyba zaczęła odsuwać się do końca

Napisano

Może gniazdo w które jest zamontowany ogranicznik macie pokrzywienie, lub ogranicznik jest lekko poluzowany na śrubach mocujących, sprawdzaliście?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.