Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Manual Klima slabo chlodzi

Featured Replies

Napisano

Hejka,

co powinienem sprawdzic jak mi klima slabo chlodzi? (albo poleccie gdzie najlepiej we wroclawiu by mi to ktos sprawdzil wink.gif )

Narazie wymyslilem:

- lamelki na chlodnicy (nie wiem na ile wartosciowa informacja, bo jak nie widac ze odeszly to o niczym nie swiadczy wink.gif , no chyba ze odeszly wink.gif )

- temperature na wylocie przy 2krpm (jakies inne warunki trzeba spelnic?) ma byc ~6-8C

- poziom gazu (to pewnie w jakiejs stacji)

- cos jeszcze moge obadac w garazu samodzielnie? (a nie mam interefejsu... jeszcze)

Napisano

> zacznij od ilości gazu

Lepiej niech zacznie od filtra kabinowego hehe.gif Moja też słabo chłodzi, jak na 4 biegu głowy nie urywa to proponuję wymianę filtra. U mnie jest już tak zasyfiony, że ledwo dmucha.

Napisano

> Lepiej niech zacznie od filtra kabinowego Moja też słabo chłodzi, jak na 4 biegu głowy nie urywa

> to proponuję wymianę filtra. U mnie jest już tak zasyfiony, że ledwo dmucha.

Dokładnie. Ostatnio dorwałem nagrzewnicę ze Stilo z 2002 roku. Wyjąłem filtr. Z wielkim trudem. Filtr był z roku 2003, a klapka zaklejona, bo ... pękła. Druga nagrzewnica, którą dostałem w piątek pochodzi z Corsy D z roku 2006. Filtr kabinowy to również oryginał Denso z datą 2006.

Swego czasu kolega miał problem z grzaniem w zimę w Bravo. Pytam się czy filtr wymieniał. On zdziwiony odpowiada, że zostawiał auto na przegląd to pewnie zrobili. Też ledwo wyjąłem mu ten filtr.

Takie ludzie mają pojęcie o tym co trzeba w aucie robić.

Napisano

> Lepiej niech zacznie od filtra kabinowego Moja też słabo chłodzi, jak na 4 biegu głowy nie urywa

> to proponuję wymianę filtra. U mnie jest już tak zasyfiony, że ledwo dmucha.

filtr po maks 10 000km, wymieniany teraz w weekend. jest czarny (i nie jest to filtr węglowy zlosnik.gif) słaba jakość fotki bo z fona

284999529-IMAG0726.jpg

przy wymianie samodzielnej trzeba przy wkładaniu tak zdeformowac nowy filtr, aby wszedł, ponieważ schowek ogranicza jego włożenie (jak i wyjęcie, ale przy wyjmowaniu to możemy i tak zniszczyć stary filtr, więc wszystko jedno...) jak wkładam ściskając go tak:

284999529-IMAG0727.jpg

post-21134-14352512817439_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

[...]

> Takie ludzie mają pojęcie o tym co trzeba w aucie robić.

sie naprawilo samo (co mnie troche martwi) - i chlodzi az tak dobrze ze dzisiaj jestem przeziebiony :/

co do filtra - to wymieniam dosc czesto (przez @$%#$%^! zeszloroczna budowe obok to wymienialem jakos w maju zeszlego roku, a potem na zime, bo znowu wszystko parowalo) ale i tak dzieki za podpowiedzi wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.