Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sam sie wkreca na obroty

Featured Replies

Napisano

Po wielu roznych bojach, diagnozach wydawalo mi sie, ze doprowadze w koncu auto do porzadku, a tu jest jeszcze gorzej.

Pokrotce:

Auto bylo w trybie awarii, kopcil na czarno przy dodawaniu gazu, nie wkrecala sie turbina, pod obciazeniem gasl.

Wtryski poszly na stol, okazalo sie ze sie zacinaly, zostaly wyczyszczone, na nowo zaprogramowane. Rura od coolera byla peknieta - dziura zatkana. Sprawdzony zawor cisnienia paliwa, wymienione wszytskie filtry, sprawdzony uklad paliwowy, czy nie ma opilkow z pompy.

Polepszylo sie na tyle, ze komp nie gubi juz kodow wtryskow, nie kopci na czarno.

Ale!!

Przy przyspieszaniu dymi na bialo, przy obrotach "turbinowych" klekoce i sam sie wkreca na obroty.

Majstrom juz brakuje pomyslow, ja tydzien bez auta.

Rece opadaja...

p/s

mondeo 2.0 tdci 130 ps 2002 rok

Napisano
  • Autor

> IMO spala olej.

Tez tak mysle, bo swiadczy o tym bialy dym, ale wiele aut spala olej, ale sie nie wkrecaja same na 4000 obr

Napisano

> Tez tak mysle, bo swiadczy o tym bialy dym, ale wiele aut spala olej, ale sie nie wkrecaja same na

> 4000 obr

Na to wygląda.

Biały dym oznacza na 100% że silnik pali olej.

Przerabiałem temat jak w Alfie siadła mi turbosprężarka - silnik spalał olej litrami, z tym że na obroty sam się nie wkręcał.

Napisano

a jak na biało to nie przypadkiem płyn chlodzący? Bo u mnie jak miałem awarię raz i płyn chłodzacy dostawał siedo silnika to walił własnie na bialo..

a na niebiesko olej pali raczej...tak przynajmniej u mnie w essim z autopsji wynika ok.gif

a z obrotami to może krokowiec?

Napisano

> a jak na biało to nie przypadkiem płyn chlodzący? Bo u mnie jak miałem awarię raz i płyn chłodzacy

> dostawał siedo silnika to walił własnie na bialo..

> a na niebiesko olej pali raczej..

Nie zawsze. Jak siadło mi turbo w Alfie, i puszczało olej do silnika to zostawiałem za sobą białą zasłonę dymną. zlosnik.gif

W Fordzie znowu siadała mi pompa hamulcowa i zasysała płyn do serwa. Po wymianie i odpaleniu trochę płynu zostało w serwie, i silnik musiał to przepalić. Zakopciłem cały warsztat, też na biało. rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Klucz do wujka gugla - rozbieganie sie silnika diesla.

Niestety, pod uszczelniaczem turbiny sucho. W intercoolerze tez. A auto rozbiega sie od momentu gdy dostaje cisnienia na turbine, a nie od zera, dochodzi do tego spalanie stukowe...

Napisano

> Niestety, pod uszczelniaczem turbiny sucho. W intercoolerze tez. A auto rozbiega sie od momentu gdy

> dostaje cisnienia na turbine, a nie od zera, dochodzi do tego spalanie stukowe...

może pompa rozregulowana? zalewa go i oto takie skutki?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.