Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie klocki do seryjnych tarcz

Featured Replies

Napisano

Ja mysle EBC Green stuff smile.gif Prosze opinie na temat tych klockow. A jesli macie jakeis inne lepsze klocki to slucham waszych opini smile.gif

Napisano

> Ja mysle EBC Green stuff Prosze opinie na temat tych klockow. A

> jesli macie jakeis inne lepsze klocki to slucham waszych opini

lucas tylko i wyłącznie 57 zł

Napisano

ja mam właśnie EBC zamówione, ale tarcze będę zmieniał na Brembo Max, jak szukasz klocków z tej półki to jeszcze możesz brać Ferodo DS 2000 Sport lub Performance - trzeba dopłacić ok 30 zeta do EBC

Napisano

> ja mam właśnie EBC zamówione, ale tarcze będę zmieniał na Brembo Max,

> jak szukasz klocków z tej półki to jeszcze możesz brać Ferodo DS

> 2000 Sport lub Performance - trzeba dopłacić ok 30 zeta do EBC

a wiesz gdzie robią brembo

Napisano

> a wiesz gdzie robią brembo

a Ty wiesz ?

Napisano

> a Ty wiesz ?

wiem i napewno nie w niemczech tylko w sosnowcu jest filia

Napisano

> wiem i napewno nie w niemczech tylko w sosnowcu jest filia

ale co w związku z tym i czy tam robią Max-y ? Jaką masz alternatywę dla tych tarcz ?

Napisano

> ale co w związku z tym i czy tam robią Max-y ? Jaką masz alternatywę

> dla tych tarcz ?

tylko taką że jakość tych tarcz sie ostatnio zepsuła bo zaczeli robić na ilość

Napisano

> tylko taką że jakość tych tarcz sie ostatnio zepsuła bo zaczeli

> robić na ilość

sprawdziłeś to jakoś ?

Napisano

ja mam REMSE na allegro hodza w granicach 40 zl nie piszcza hamoja jak trzeba to juz drugie moje mocowanie powlekane plutnem co powoduj ze nigdy nie piszcza jak dla mnie ok.gif

Napisano

ja mam Lucasy i nie narzekam, nie puchnie mi pedal, ani nic w tym stylu, nigdy mnie nie zawiodly

Napisano

ferrodo premier , ate

Napisano

> lucas tylko i wyłącznie 57 zł

dlaczego?? Miałem a nawet mam je w garażu i nigdy nie założe zlosnik.gif Moje argumenty to takie że piszczą i są za twarde ( zaorały mi seryjne tarcze) póżniej na brembo miałem ferrodo a teraz testuje ate i jestem zadowolony

Napisano

że niby gdzie w Sosnowcu mamy tą filie?? Bo ja wiem tylko o tym że jest w Dąbrowie Górniczej koło Huty Katowice, ale że w Sosnowcu jest hmm.gif

Napisano
  • Autor

Jedni pisza ze lucas jest spok drudzy ze do bani frown.gif A jakies konkretne opinie o EBC smile.gif

Napisano

Mam zestaw EBC Greenstuff i tarcze Brembo zwykłe i powiem szczerze, że hamuje to całkiem nieżle.

Jedyny minus to to, że czasem klocki troche popiskują. zlosnik.gif

BTW. Jeżeli chodzi o Ferodo DS 2000 to słyszałem, że trzeba je troche rozgrzać, aby osiągnęły optymalne właściwości cierne.

Napisano
  • Autor

Wiec powiadasz ze zestaw seria tarcza i klocek EBC Green Stuff da rade smile.gif

Napisano

> robić na ilość

Powiem krótko.

Jakieś 3 miechy temu kupiłem za 80zł. komplet nowiutkich, orginalnie zapakowanych tarcz Brembo i powiem szczerze, że guzik mnie obchodzi gdzie są robione, ważne, że dobrze sie spisują, no i ta cena. zlosnik.gif

Napisano

Tu niestety kolega się pomylił bo w DG jest ta "filia" No ale co kogo to intere gdzie oni to robią... Byle by robili i było dobre to co robią biglaugh.gif

Napisano
Uważam, że jeżeli nie startujesz w rajdach, to jest to najlepszy wybór. wink.gif
Napisano
  • Autor

No nie startuje. A na ile kilosow mi takie klocuszki starcza??

Napisano

> robić na ilość

dobre na ilosc nie na jakosc smile.gif powiedz mi ktory zaklad dzis robi przede wszystkim na jakosc? mzoe ferari lub porsche smile.gif

Tak swoja dorga W dabrowie kolo huty tez Jest zaklad co robia tarcze brembo, ja zakupilem do skodziny brembo zwykle swego czasu teraz co CC brembo max i jak do tej pory nie narzekam (odpukac)

Tylko nie mysl ze jak kupisz oryginalna czesc zamienia do swojego bolidu np. Magneti Marelli to ze we wloszech bylo klepane bo tez np. w sosnowcu na zagurzu bodajrze jest zaklad co tlucze Magneti Marelli. Michelin tez w polsce robia i wiele wiele innych, a np. zachwalane paski klinowe i rozrzadu gates'a gdzie robia??? a no w polsce w Wolbromiu panie. W dzisiejeszych czasach bardziej oplaca sie na miescu w danym kraju produkowac podzespoly, czesci niz sprowadzac. (m.in. tania sila robocza)

pzdr.

Napisano

jesli masz kase na greenstuff to bierz waytogo.gif jesli chcesz zaoszczedzic to bierz premium i ni ebedziesz narzekal zlosnik.gifok.gif

Napisano

Ja mam te klocki z tarczami Brembo gładkimi. Klocki hałasują, piszczą i wogóle ale hamują wypas szczególnie gdy sa nagrzane ok.gif a jak jeszcze wszystko zalałem Motylem BRF 600 to juz cud malina ok.gif

pzdr

Napisano
  • Autor

Ja je zapodam do seri tarcz smile.gif Bo jak narazie mam tarcze dobre

Napisano

> Ja je zapodam do seri tarcz Bo jak narazie mam tarcze dobre

Też powinno być ok.gif

pzdr

Napisano

> Nie tez tylko muisi byc oki

jedyna słuszna riposta ok.gif

pzdr

Napisano
  • Autor

A teraz drugie pytanie gdzie najtaniej dostac te klocki smile.gif

Napisano

Jak dla mnie to wszystkie lucasy i inne są przereklamowane... Kupiłem raz takie i jakoś nie poczułem żadnej różnicy w porównaniu z tymi które mam teraz a kosztowały prawie 30 zl mniej... Oczywistą sprawą jest to, że najlepsze są te oryginalne produkowane we właściwej firmie a nie na licencji. A większość w Polsce takich produktów to są jakieś tam badziewne firmy, którymś jakimś cudem udało się zdobyć licencje. Ale tak naprawde to niczym się nie różni od tych produkowanych w Polsce no name. Moje zdanie jest takie po co przepłacać i płacić za marke, która u nas istnieje tylko na papierze...

Pzdr...

> Jedni pisza ze lucas jest spok drudzy ze do bani A jakies konkretne

> opinie o EBC

Napisano

Jak dla mnie to wszystkie lucasy i inne są przereklamowane... Kupiłem raz takie i jakoś nie poczułem żadnej różnicy w porównaniu z tymi które mam teraz a kosztowały prawie 30 zl mniej... Oczywistą sprawą jest to, że najlepsze są te oryginalne produkowane we właściwej firmie a nie na licencji. A większość w Polsce takich produktów to są jakieś tam badziewne firmy, którymś jakimś cudem udało się zdobyć licencje. Ale tak naprawde to niczym się nie różni od tych produkowanych w Polsce no name. Moje zdanie jest takie po co przepłacać i płacić za marke, która u nas istnieje tylko na papierze...

Pzdr...

> Jedni pisza ze lucas jest spok drudzy ze do bani A jakies konkretne

> opinie o EBC

Napisano

> A teraz drugie pytanie gdzie najtaniej dostac te klocki

w Kraku nie mam pojęcia ja po znajomości kupowałem jeszcze jak kumpel prowadził firme i wyszło mnie coś około 120 zł

pzdr

Napisano
  • Autor

No i dlatego kupie klocki EBC bo to nie polski wyrob smile.gif tylko produkt chyba angielski smile.gif

Napisano

> Mialbys mozliwosc zalatwienia??

teraz niestety nie frown.gif po nowym roku moge popytać tylko sie na prv przypomnij

pzdr

Napisano
  • Autor

Oki to dam znac smile.gif Bo moje stare klocuszki to jeszcze na 4 tys stykna smile.gif wiec spokojnie jump.gif

Napisano

> Oki to dam znac Bo moje stare klocuszki to jeszcze na 4 tys stykna

> wiec spokojnie

no to looz ok.gif

pzdr

Napisano

> A teraz drugie pytanie gdzie najtaniej dostac te klocki

ja zamówiłem od kolesia z Allegro - cena 179 zł, nie wiem czy można dostać taniej, ale 120 jak to ktoś napisał to raczej nie realne z legalnego źródła, w zwykłym sklepie kosztują sporo ponad 200 zł (np. w Norauto 219 zeta)

Napisano

jak chcesz aby klocki nie zdarly sie po 10 - 15kkm to kup lukasy. U mnie wytrzymaly na razie 42kkm i jeszcze ta zime wytrzymaja. a tarcze mam seryjne po przebiegu jak na razie 83kkm.

Napisano

> No i dlatego kupie klocki EBC bo to nie polski wyrob tylko produkt

> chyba angielski

Zgadza się. Na moich jak byk było napisane: "Made in England." zlosnik.gif

A na ile one starczają to nie mam pojęcia, bo to mój pierwszy komplet, ale zapewne na niewiele mniej niż seryjne. wink.gif

Napisano

> ja zamówiłem od kolesia z Allegro - cena 179 zł, nie wiem czy można

> dostać taniej, ale 120 jak to ktoś napisał to raczej nie realne

> z legalnego źródła, w zwykłym sklepie kosztują sporo ponad 200

> zł (np. w Norauto 219 zeta)

hahaha.gif jak ja to lubie, chyba było napisane po znajomosci zlosnik.gif

klocki są legalne i kupione po dużych znizkach, naprawde dużych

pzdr

Napisano
  • Autor

Wiesz mi glownie chodzi o dobre hamowanie a nie o to po ilu sie zedra smile.gif

Napisano
  • Autor

A teraz prosba do ludu czy nie ma ktos jakiegos znajomka co by mogl tanije klocki EBC Green Stuff zalatwic smile.gif

Napisano

> A teraz prosba do ludu czy nie ma ktos jakiegos znajomka co by mogl

> tanije klocki EBC Green Stuff zalatwic

Ja dowiem sie od Znajomego bo wiem ze handlowal tym jakis czas temu, zapytam sie i dam znac wink.gif a osobiscie jezdze na Ferodo Premiere i nie narzekam, bez porownania w stosunku do seryjnych..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.