Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

laweta do ciągnięcia małego auta

Featured Replies

Napisano

witajcie

szukam jakiejś lawety którą mógłbym ciągnąć zafirą. Miałaby wozić małe auta p106/saxo i tego typu konstrukcje. Niestety nic takiego nie znalazłem. Może ktoś z Was ma doświadczenie z jakimiś niewielkimi lekkimi lawetami?

Napisano

> witajcie

> szukam jakiejś lawety którą mógłbym ciągnąć zafirą. Miałaby wozić małe auta p106/saxo i tego typu

> konstrukcje. Niestety nic takiego nie znalazłem. Może ktoś z Was ma doświadczenie z jakimiś

> niewielkimi lekkimi lawetami?

chyba żartujesz. ja mam lawete dmc 1250, masa wlasna 300 kilo wiec moge władować 950 kilo. kupilem za 3 tysiace, odremontowałem i mialem juz opcje sprzedac za 7 tysiecy.

chodliwy towar, nowe robi amca noval z francji

Napisano
  • Autor

> chyba żartujesz. ja mam lawete dmc 1250, masa wlasna 300 kilo wiec moge władować 950 kilo

przeszukuje co jakiś czas różne portale aukcyjne i ogłoszeniowe i nic takiego nie znalazłem. A chciałbym używkę może być w stanie agonalnym.

Napisano

> przeszukuje co jakiś czas różne portale aukcyjne i ogłoszeniowe i nic takiego nie znalazłem. A

> chciałbym używkę może być w stanie agonalnym.

rajdy.hoga.pl - stan agonalny 2-3 tys

Napisano
  • Autor

> rajdy.hoga.pl - stan agonalny 2-3 tys

jeszcze spojrzałem na allegro ale nic co mógłbym ciągnać z kat. B

Napisano

> witajcie

> szukam jakiejś lawety którą mógłbym ciągnąć zafirą. Miałaby wozić małe auta p106/saxo i tego typu

> konstrukcje. Niestety nic takiego nie znalazłem. Może ktoś z Was ma doświadczenie z jakimiś

pongratz - w zeszlym roku wydawalo mi sie ze widzialem tez wersje 1200kgDMC

Napisano

> jeszcze spojrzałem na allegro ale nic co mógłbym ciągnać z kat. B

ty filma stim cos tam z łańcuta za 8 klocków z vat zrobi dmc takie jakie masz na haku

Napisano
  • Autor

> ty filma stim cos tam z łańcuta za 8 klocków z vat zrobi dmc takie jakie masz na haku

trochę sporo wolę kupić padło poświecić tydzień i zrobić je na igłę tańszym kosztem. Tym bardziej, że eksploatowana byłaby na prawdę co jakiś czas.

Napisano

> trochę sporo wolę kupić padło poświecić tydzień i zrobić je na igłę tańszym kosztem. Tym bardziej,

> że eksploatowana byłaby na prawdę co jakiś czas.

Ale tu nie chodzi o stan. Tu chodzi o 3 magiczne literki: DMC

Napisano

> witajcie

Poszukaj tu: http://www.przyczepywolica.pl/index.php a jak nie znajdziesz to mogą przyczepę pod konkretne zamówienie skonfigurować

Napisano
  • Autor

> Poszukaj tu: http://www.przyczepywolica.pl/index.php a jak nie znajdziesz to mogą przyczepę pod

> konkretne zamówienie skonfigurować

Dziękuje, ale kurcze ceny trochę zbyt wysokie jak na moje możliwości. Przez głowę przeszedł mi też pomysł aby pospawać własną konstrukcję tylko nie bardzo wiem od czego ośkę zastosować. Kiedyś zrobiłem przyczepkę i jeszcze komuś służy ale wtedy to było na resorach od 125p.

Napisano

> Dziękuje, ale kurcze ceny trochę zbyt wysokie jak na moje możliwości. Przez głowę przeszedł mi też

> pomysł aby pospawać własną konstrukcję tylko nie bardzo wiem od czego ośkę zastosować. Kiedyś

> zrobiłem przyczepkę i jeszcze komuś służy ale wtedy to było na resorach od 125p.

i juz 1 błąd bopiszes o resorach. Sztywna oś i rama - zawieszenie za duzo wazy

Napisano
  • Autor

> i juz 1 błąd bopiszes o resorach. Sztywna oś i rama - zawieszenie za duzo wazy

resory miałem w inne przyczepce to się zastanawiam co mógłbym zastosować. Mam sporo profili ocynkowanych 4x4 5x5 i różnych innych pozostałości po budowie garażu ale to chyba będzie za ciężkie, większość powinna być z aluminium.

Sztywną oś lepiej chyba kupić gotową niż kombinować z piastami od czegoś i spawaniem tego?

Napisano

> resory miałem w inne przyczepce to się zastanawiam co mógłbym zastosować. Mam sporo profili

> ocynkowanych 4x4 5x5 i różnych innych pozostałości po budowie garażu ale to chyba będzie za

> ciężkie, większość powinna być z aluminium.

> Sztywną oś lepiej chyba kupić gotową niż kombinować z piastami od czegoś i spawaniem tego?

jakbys latał w okolice podkarpacia to bym ci moja pokazal, pomierzyłbys sobie, zwymiarował, ja mam p[iasty z jakiejs skody 120

Napisano

> Dziękuje, ale kurcze ceny trochę zbyt wysokie jak na moje możliwości. Przez głowę przeszedł mi też

> pomysł aby pospawać własną konstrukcję tylko nie bardzo wiem od czego ośkę zastosować. Kiedyś

> zrobiłem przyczepkę i jeszcze komuś służy ale wtedy to było na resorach od 125p.

Musisz zrobić coś co będzie miało DMC poniżej 1300 kg. Przy masie własnej lawety 300 - 500 kg zobacz ile Ci zostanie ładowności. Pokaż mi SKP która postawi Ci pieczątkę pod tym.

Napisano
  • Autor

> jakbys latał w okolice podkarpacia to bym ci moja pokazal, pomierzyłbys sobie, zwymiarował, ja mam

> p[iasty z jakiejs skody 120

muszę trochę poczytać o alternatywnych materiałach bo zależy mi aby to było jak najlżejsze ale i przy okazji wytrzymałe. Jak będę w okolicach to się odezwę bo często krążę po kraju.

Napisano

> muszę trochę poczytać o alternatywnych materiałach bo zależy mi aby to było jak najlżejsze ale i

> przy okazji wytrzymałe. Jak będę w okolicach to się odezwę bo często krążę po kraju.

u mnie jst to na profilu rama ale profil taki konkretny 120x60 około

Napisano
  • Autor

> Przy masie własnej lawety 300 - 500 kg

> zobacz ile Ci zostanie ładowności. Pokaż mi SKP która postawi Ci pieczątkę pod tym.

Mój ojciec dzisiaj wstępnie zwymiaruje materiał i sprawdzi ile będzie ważyła sama konstrukcja bez osi. Dopiero po tym będę mógł ocenić czy zajmować się tym dalej czy nie. Grunt to zrobić chlapacze bo ostatnio za ich brak odwalili mi przyczepkę na przeglądzie grinser006.gif

na obecną chwile trochę zaryzykuje i wypożyczę większą lawetę żeby malucha do domu przetransportować grinser006.gif jaki jest mandat za jazdę z większą lawetą bez uprawnień?

Napisano

> Musisz zrobić coś co będzie miało DMC poniżej 1300 kg. Przy masie własnej lawety 300 - 500 kg

> zobacz ile Ci zostanie ładowności. Pokaż mi SKP która postawi Ci pieczątkę pod tym.

Dlaczego maja nie podbic? wystarczy zmniejszyc ladownosc w zaleznosci od wagi lawety 1000-800kg i juz jest cacy, ja jak wypozyczalem standardowa lawete 2 osiowa to wazyla 380kg, na maly samochod wystarczy 1 osiowa, chyba najlepiej wykorzystac gotowa oske tzw skretna tylko wzmacniana i wtedy taka laweta nie powinna wazyc wiecej niz 300kg, a nawet jak bedzie wazyc wiecej to mozna zmniejszyc jej "ladownosc" w dokumentach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.