Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

skracanie lewarka i wymiana gałki

Featured Replies

Napisano

Skracał ktoś lewarek od ccs z wciskanym wstecznym? jak to uciąć i jak wymienić tą gałkę? ona się wykręca czy jak?

Napisano

> Skracał ktoś lewarek od ccs z wciskanym wstecznym? jak to uciąć i jak wymienić tą gałkę? ona się

> wykręca czy jak?

ja sie zastanawaim jak tu podnies koszyk wyżej a ty chcesz obniżac lewarek :D

Napisano
  • Autor

> ja sie zastanawaim jak tu podnies koszyk wyżej a ty chcesz obniżac lewarek :D

bo ty pewnie używasz auto do sportu a mnie denerwuje juz ten lewarek, w tej chwili jest bez mieszka i wyglada jak w autobusie, więc chce go uciąć i zmienić gałkę. Ktoś wie z czego jest lewarek? pospawa to zwykłą spawarką i jak się sciąga gałkę zmiany biegów?

Napisano

> Skracał ktoś lewarek od ccs z wciskanym wstecznym? jak to uciąć i jak wymienić tą gałkę? ona się

> wykręca czy jak?

pod mieszkiem jest srubka ktora trzyma linke z wciskania i cala galke.Odkrecisz nakretke, wyciagniesz srubke i galka Ci wyskoczy.

Napisano

> bo ty pewnie używasz auto do sportu a mnie denerwuje juz ten lewarek, w tej chwili jest bez mieszka

> i wyglada jak w autobusie, więc chce go uciąć i zmienić gałkę. Ktoś wie z czego jest lewarek?

> pospawa to zwykłą spawarką i jak się sciąga gałkę zmiany biegów?

ja wiem zlosnik.gif

metalowe,pospawasz.

tylko po co chcesz zmieniac ?

co ze wstecznym?zaslepisz przy skrzyni?

sie dobrze zastanów zanim utniesz..mam gdzies taki lewarek ale bedzie duzo worków złota zlosnik.gif

Napisano

Trochę dziwny pomysł żeby skracać lewarek, ale każdemu co innego pasuje, takj jak wyżej kolega napisał - odkręcasz nakrętkę i wyjmujesz śrubkę i Ci zejdzie rączka, linkę od wciskania da się zdemontować. Jak ją od wybieraka na skrzyni odkręcisz to potem poprostu jakoś zaślep ten otwór żeby syf nie leciał - śruba ta co była + jakaś większa podkładka np. Tylko pamiętaj że nie będziesz miał zabezpieczenia przed wbiciem wstecznego przypadkowym:/

Napisano
  • Autor

> Trochę dziwny pomysł żeby skracać lewarek, ale każdemu co innego pasuje, takj jak wyżej kolega

> napisał - odkręcasz nakrętkę i wyjmujesz śrubkę i Ci zejdzie rączka, linkę od wciskania da się

> zdemontować. Jak ją od wybieraka na skrzyni odkręcisz to potem poprostu jakoś zaślep ten otwór

> żeby syf nie leciał - śruba ta co była + jakaś większa podkładka np. Tylko pamiętaj że nie

> będziesz miał zabezpieczenia przed wbiciem wstecznego przypadkowym:/

co wy mi tu proponujecie? przecież ja tym autem na co dzien jeżdze i wsteczny od czasu do czasu sie przydaje (a bez linki od wstecznego to nie wejdzie piątka, to tak na marginesie) ja chce to uciąc niżej tak żeby caly ten mechanizm z linką został. tylko pytanie czy to pospawam potem, bo jak to z jakiegoś dziwnego czegoś to będe w niezlej du.. . A jak zdemontować sammą gałkę od całego tego mechanizmu? jak już wyciągnę mechanizm wstecznego z gałką? to potem idzie to jeszcze rozebrać żeby wymienić samą gałkę? (chce wymienić na uniwersalną jacky bo mam prawie nówke z 700)

poniżej foto gdzie zamierzam ciąć:

lewarek.jpg

Napisano

Odkręca się elegancko - a co do tego że jak nie będzie linki zabezpieczającej wsteczny to piątka nie wejdzie to niezły mit naprawde hehe.gif Jedno z drugim nie ma NIC wspólnego

Napisano
  • Autor

> Odkręca się elegancko - a co do tego że jak nie będzie linki zabezpieczającej wsteczny to piątka

> nie wejdzie to niezły mit naprawde Jedno z drugim nie ma NIC wspólnego

To spróbuj sobie odkręcić linke wstecznego i wbić 5 bieg. nie wejdzie bo wejdzie tylko wsteczny (tak samo jak byś wcisną gałkę i próbował wbić 5, też sie nie da)

Odpowiadając na wyższe spostrzeżenia zeby nie ciąć:

Wiem że to sie rozbiera dla tego chce to rozebrać uciąć tak jak zaznaczyłem pospawać i złożyć wtedy będzie kródszy lewarek i można bedzie linka wstecznego założyć. Chyba że macie jeszcze jakieś inne pomysły?

Nadal nie wiem jak oddzielić gałkę od tego plastiku czarnego co jest do niego przytwierdzona linka. Może to jest jedność?

Napisano

Mi się linka od wstecznego naciągnęła kiedyś i sie nie dało wbić wstecznego bo zamało wyjmowała ten "bolec" na wybieraku - wykręciłem ją całkiem i miałem normalnie wszystkie biegi - 5 TEŻ, wsteczny też był. Jedyna różnica była taka że wsteczny żeby wbić nie trzeba było njic wbijać. Bo to naprawdę nie ma znaczenia czy ona jest czy jej nie ma - jak wbijesz lewarek na dół to piątkę wbijesz bez problemu normalnie. Nie chce się kłócić, ale wiem bo nieraz rozbierałem wybierak i wiem że pełne sterowanie biegami jest za pomocą dwóch linek od biegów, a ta trzecia jest blokadą tylko dodatkową. A co do tego plastiku to zaraz pójdę zrobić foto, oznaczę i opiszę jak linkę wyjąć ok.gif

Napisano

teraz zajarzyłem o co pytałeś - ten plastik to jest jeden odlew z gałką ok.gif

Napisano
  • Autor

> Mi się linka od wstecznego naciągnęła kiedyś i sie nie dało wbić wstecznego bo zamało wyjmowała ten

> "bolec" na wybieraku - wykręciłem ją całkiem i miałem normalnie wszystkie biegi - 5 TEŻ,

> wsteczny też był. Jedyna różnica była taka że wsteczny żeby wbić nie trzeba było njic wbijać.

> Bo to naprawdę nie ma znaczenia czy ona jest czy jej nie ma - jak wbijesz lewarek na dół to

> piątkę wbijesz bez problemu normalnie. Nie chce się kłócić, ale wiem bo nieraz rozbierałem

> wybierak i wiem że pełne sterowanie biegami jest za pomocą dwóch linek od biegów, a ta trzecia

> jest blokadą tylko dodatkową. A co do tego plastiku to zaraz pójdę zrobić foto, oznaczę i

> opiszę jak linkę wyjąć

Własnie byłem sprawdzić na aucie i po wyciągnięciu linki ze skrzyni (nie sciągnięciu z lewarka) nie ma 5 biegu. Jest tylko wsteczny. Jak ci sie naciągła linka to mogleś miec problemy z wstecznym a nie z 5. Piątka wchodzi wtedy gdy linka zablokuje widzik w skrzyni a gdy wciskamy gałkę linka się podnośi i nie blokuje wodzika i możemy wbić tylko wsteczny natomiast piątka nie wejdzie.

Skoro cała gałka jest z tym plastikiem to teraz takie pytanie czy idzie taką gałkę kupić nową? bo moja nie jest w zadobrym stanie.

Napisano

> Skoro cała gałka jest z tym plastikiem to teraz takie pytanie czy idzie taką gałkę kupić nową? bo moja nie jest w zadobrym stanie.

W ASO kupiłem za całe 33 zł tyle że do sc

Napisano

> W ASO kupiłem za całe 33 zł tyle że do sc

hehe.gif

a jak sie to ma do ccs

hmm.gif

skora do sc w aso 114pln

Napisano

"Jak ci sie naciągła linka to mogleś miec problemy z wstecznym a nie z 5" - no to mówiłem właśnie że naciągnęła mi się linka i nie mogłem wbić WSTECZNEGO (czyli w prawo i w dół na lewarku siedząc w stronę przodu pojazdu icon_eek.gif) Mam nakręcić filmik i opublikować żebyś uwierzył że da się jeździć super w tył bez linki zabezpieczającej i drugi że mając tą linkę da się wciskając lewarek w dół (na maksa ile sił - żeby nie było) wbić 5? Mówiłem że nie chce się kłócić, ale jak ktoś mi wmawia że ma rację a jest w błędzie to mnie to trochę denerwuje... Ale nieważne... Nie wiem czy da się kupić ten plastik sam, ja mam taki luzem ale też trochę zużyty

Napisano
  • Autor

> "Jak ci sie naciągła linka to mogleś miec problemy z wstecznym a nie z 5" - no to mówiłem właśnie

> że naciągnęła mi się linka i nie mogłem wbić WSTECZNEGO (czyli w prawo i w dół na lewarku

> siedząc w stronę przodu pojazdu ) Mam nakręcić filmik i opublikować żebyś uwierzył że da się

> jeździć super w tył bez linki zabezpieczającej i drugi że mając tą linkę da się wciskając

> lewarek w dół (na maksa ile sił - żeby nie było) wbić 5? Mówiłem że nie chce się kłócić, ale

> jak ktoś mi wmawia że ma rację a jest w błędzie to mnie to trochę denerwuje... Ale nieważne...

> Nie wiem czy da się kupić ten plastik sam, ja mam taki luzem ale też trochę zużyty

Dobra nie klucmy sie nie o to tu chodzi. Tak czy tak opcja bez linki nie wchodzi w gre. Może chciał byś opylić tą zużytą gałkę? to bym ją może troche przytuningował i uniwersalna może by zapasowała (mam już nawet małego pomysła), a jak by mojj plan nie wypalił to zawsze bym miał swoją na podmiane

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.