Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Filtr kabinowy

Featured Replies

Napisano

Panowie,

czy Astry F takowy posiadają a jak tak to gdzie i co jaki czas się go wymienia - i po co?

Napisano

> Panowie,

> czy Astry F takowy posiadają a jak tak to gdzie i co jaki czas się go wymienia - i po co?

mają

jest na podszybiu

klik

EDIT: warto zapoznac się z tym klik

Napisano

> Panowie,

> czy Astry F takowy posiadają a jak tak to gdzie i co jaki czas się go wymienia - i po co?

No ja Cie prosze, ponad 3 lata i 300 postów na forum i Ty się pytasz po co się wymienia filtr? facepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

> No ja Cie prosze, ponad 3 lata i 300 postów na forum i Ty się pytasz po co się wymienia filtr?

Pytam, ponieważ nigdy nie miałem tak "wypasionego"auta, które by posiadało taki filtr - jedynie niekiedy zdarzało mi się czytać w AŚ o czymś takim - ale tak naprawdę nie wiem czemu on ma służyć - a więc się pytam.

Napisano

> ale tak naprawdę nie wiem czemu on ma

> służyć - a więc się pytam.

oczyszcza powietrze wpadajace do kabiny

a po co sie wymienia - po to aby w kabinie nie cuchło syfem który na nim nagromadzi się

choć swoją drogą pytanie po co sie wymienia filtr jest troche smieszne bo ogólnie filtr wymienia sie zawsze po to aby był czystszy i lepiej działał wink.gif

Napisano

> Pytam, ponieważ nigdy nie miałem tak "wypasionego"auta, które by posiadało taki filtr - jedynie

> niekiedy zdarzało mi się czytać w AŚ o czymś takim - ale tak naprawdę nie wiem czemu on ma

> służyć - a więc się pytam.

Juz Ci kolega napisał

czyli ogólnie żebyś miał zawsze czysto, zawsze sucho, zawsze pewnie grinser006.gif

Napisano
  • Autor

A wymienia się od zewnątrz po demontażu podszybia czy jakoś od środka?

Napisano

> A wymienia się od zewnątrz po demontażu podszybia czy jakoś od środka?

Miałeś poczytać wątki, do których linki dostałeś. kara.gif Kilka postów wyżej przemty dał link do manuala o parowaniu szyb, na którym jak na dłoni masz foto filtra (na końcu manuala)

Pozdroofka

Napisano

W temacie filtrów delikatny offtopic.

Ostatnio też wymieniałem tylko w AG z układem Delphi. Wymiary: 300x200 mm.

Kupiłem w zwykłym sklepie najtańszą podróbę za 22 zł.

Powiem tyle, niech oryginał za ileś tam się schowa. FIltr miał dobre wymiary i o wiele solidniejszą konstrukcję. Przy montażu się nie złamał tylko ładnie wygiął i ładnie doszczelnił do gniazda.

W oryginałach jakiś dureń porobił nacięcia w środku górnego i dolnego paska wzmacniającego. Ponieważ filtra nie da się włożyć bez jego zgięcia TTM, więc te nacięcia powodują wybrzuszenie lamelek filtra. Niestety do jego środka i osadzenie jest nieszczelne. Puki filtr jest czysty powietrze przepływa na wskroś. Po krótkim czasie znajduje sobie łatwiejszą drogę przez nieszczelność i dość że nie filtruje to jeszcze gwiżdze na wyższych biegach wentylatora.

Moja rada:

Nie kupujcie oryginalnych filtrów ani żadnych z tymi idiotycznymi nacięciami w połowie długości górnej i dolnej listwy wzmmacniającej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.