Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie amory do Saxo VTR

Featured Replies

Napisano

Jakiś czas temu założyłem na tył olejowe magnumy (nowe), ale chyba jest coś nie tak, tył auta skacze jak piłka na nierównościach.

Paragonu nie mam więc amorów nie oddam.

Polecicie coś do tego autka?

Napisano

> Jakiś czas temu założyłem na tył olejowe magnumy (nowe), ale chyba jest coś nie tak, tył auta

> skacze jak piłka na nierównościach.

"Skakanie" może być wrażeniem subiektywnym.Sprawdzałeś sprawność amortyzatorów diagnostycznie?

Napisano

generalnie to kupiles cos co jest najtansze, jesli chodzi o saxo to raczej nie znajdziesz w katalogu amorow posegregowanych do konkretnych wersji...

Napisano
  • Autor

> "Skakanie" może być wrażeniem subiektywnym.Sprawdzałeś sprawność amortyzatorów diagnostycznie?

Nie, ale uwierz nie da sie jezdzic po nierownosciach.

Napisano
  • Autor

A co bys polecil?

Napisano

z tanszych handlujemy RECORDem i jest git..

z markowych to wiadomo KYB

Napisano
  • Autor

> z tanszych handlujemy RECORDem i jest git..

> z markowych to wiadomo KYB

A taki wynalazek??

TA-Technix

Napisano

Zależy do czego to auto Ci służy... Jak po prostu sobie jeździsz to będzie okej, bo ze sportowymi to one wspólnego za wiele nie mają, obniżają auto i tyle. Do jakiś słabszych aut mogą być ale do VTRa średnio. Jeździłem niejednym autem z takimi wynalazkami i szału nie robiły. Również przymierzam się do wymiany amorów w swoim Saxo i na 99procent biorę Koni Street, cena porównywalna a nie słyszałem o nich żadnej negatywnej opinii. Świetne są Bilsteiny B6 ale kosztują ponad 1200 zł za komplet.

Napisano
  • Autor

> Zależy do czego to auto Ci służy... Jak po prostu sobie jeździsz to będzie okej, bo ze sportowymi

> to one wspólnego za wiele nie mają, obniżają auto i tyle. Do jakiś słabszych aut mogą być ale

> do VTRa średnio. Jeździłem niejednym autem z takimi wynalazkami i szału nie robiły. Również

> przymierzam się do wymiany amorów w swoim Saxo i na 99procent biorę Koni Street, cena

> porównywalna a nie słyszałem o nich żadnej negatywnej opinii. Świetne są Bilsteiny B6 ale

> kosztują ponad 1200 zł za komplet.

Autem jeździ żona więc o żadnym extra jeżdżeniu nie mam mowy. Ja od czasu do czasu się przejadę. Po prostu chciałbym aby tyl był sztywniejszy niż na obecnych magnumach.

Na każdej nierówności tył auta po prostu buja się góra dół, i doprowadza mnie to do szału. Ma być twardziej, a jeśli przy okazji ciut niżej to tylko plus.

Masz może jakiś link do tych Koni Street?

Napisano
  • Autor

> proszę

Dzięki.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> proszę

I jak zapodałeś amorki?? Jak się spisują??

Ja dziś dopiero byłem u mechanika i stwierdził że amorki (magnumy) się wysrały. Nie wyciekły, ale z tego co mówił widać że jakiś tłoczki w środku się pourywały i auto stoi jak stało, tylko skacze sobie.

Napisano

Póki co nie mam funduszy na amorki, a i stare jeszcze sie całkiem dobrze spisują ale jestem zdecydowany na nie, opinie na innych forach o tych amorach przekonały mnie do nich ok.gif

Napisano
  • Autor

> Póki co nie mam funduszy na amorki, a i stare jeszcze sie całkiem dobrze spisują ale jestem

> zdecydowany na nie, opinie na innych forach o tych amorach przekonały mnie do nich

Kurcze mi też akurat się nie przelewa, ale po wczorajszej przejażdżce stwierdziłem że jeździć się na tych obecnych po prostu nie da frown.gif.

No nic trzeba będzie z kasy wyskoczyć, bo boję się żejak kupie znowu tanie badziewie toza chwilę będę kupował znowu.

Napisano

Kuzyn w Golfie 3 GTi ma od jakiegoś już czasu amory gazowe Monroe, kilkanaście tys km zrobił już na nich i chwali sobie. Tańsze na pewno są niż Koni, ale jak się w Saxo sprawować będą to nie mam pojęcia, aczkolwiek Monroe to znana firma więc raczej można spodziewać się bezproblemowej eksploatacji

Napisano
  • Autor

> Kuzyn w Golfie 3 GTi ma od jakiegoś już czasu amory gazowe Monroe, kilkanaście tys km zrobił już na

> nich i chwali sobie. Tańsze na pewno są niż Koni, ale jak się w Saxo sprawować będą to nie mam

> pojęcia, aczkolwiek Monroe to znana firma więc raczej można spodziewać się bezproblemowej

> eksploatacji

Wypatrzyłem jeszcze Kayaby Ultra SR, zorientuję się czy kumpel jakiś rabat by mi załatwił i porównam jak wychodzą przy Koni.

Napisano

u gościa który ogłasza się na rajdy.hoga.pl ultra sr to ponad 1200 zł za komplet więc sporo drożej, daj potem znać jaka cena u kolegi

Napisano
  • Autor

> u gościa który ogłasza się na rajdy.hoga.pl ultra sr to ponad 1200 zł za komplet więc sporo drożej,

> daj potem znać jaka cena u kolegi

Na razie na tapetę wrociły z powrotem KONI, Kayaby ultra SR w IC niby po 359 szt. z rabatem może by było zbliżone, ale nie mają w magazynie więc odpadają.

Napisano

Kup standardowe KYB i nie wydziwiaj, bedzie wystarczajaco dobrze :D

Napisano
  • Autor

> Kup standardowe KYB i nie wydziwiaj, bedzie wystarczajaco dobrze :D

A w jakiej macie cenie?? w IC 212 zł.

Gazowe, olejowe 188 zł

Napisano

> A w jakiej macie cenie?? w IC 212 zł.

> Gazowe, olejowe 188 zł

jutro spojrze, powinno byc taniej wink.gif

Napisano
  • Autor

> A w jakiej macie cenie?? w IC 212 zł.

> Gazowe, olejowe 188 zł

Jutro odbieram olejowe Kayaby, kumpel załatwił dobry (chyba) rabat.

Dzięki za chęci ok.gif

Napisano
  • Autor

> jutro spojrze, powinno byc taniej

Odpowiedziałem sobie zamiast Tobie.

Jutro odbieram Kayaby. Cena chyba niezła.

Napisano

> Odpowiedziałem sobie zamiast Tobie.

> Jutro odbieram Kayaby. Cena chyba niezła.

olejowe czy może model excel-G?

Napisano
  • Autor

> olejowe czy może model excel-G?

Olejowe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.