Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Decyzja zapadła - będzie Croma II

Featured Replies

Napisano

> Widze ze masz dobrze zalozona sprezyne zacisku, ale nie sproboj czy da zacisk przypadkiem sie nie

> rusza.

To musze zrobić...

> A sprezyna to chodzilo mi o ta z zacisku hamulcowego

hmm.gif

> A jak Ci teraz na takim zestawie sie hamuje?Ja mysle cos wiekszego wlozyc, bo te hamulce ori to sa

> kiepskie

Jest znacznie lepiej niż na oryginale można spokojnie z 180 do 0 awaryjnie hamować bez obawy o twardy pedał.... ale niestety mam tarcze 285 więc nic specjalnego sie nie zrobi z tym.... to nie układ czterotłoczkowy tylko jedno tłoczkowy więc sick.gifz tyłu wymienie jeszcze na nacinane i nawiercane tarcze i tyle...

Co do zmiany to pewnie trzeba by szukać czegoś od Vectry/Signum/Saaba z mocnym silnikiem V6.... ale jak patrzyłem to ten zestaw był montowany nawet do ponad 270 KM autach na tył .... a do przodu nawet do 210 KM.... sick.gif

Czy tan układ z Alfy 159 będzie pasował tego nikt nie wie...

Napisano

No ja mam idetyczne tarcze hamulcowe jak Ty.Gdy klocki kupowalem to mowile do 1.9 16v potrzebuje klocki i mi dal, a okazalo sie ze mam hamulce z wersji 8v sick.gif

Napisano

> No ja mam idetyczne tarcze hamulcowe jak Ty.Gdy klocki kupowalem to mowile do 1.9 16v potrzebuje

> klocki i mi dal, a okazalo sie ze mam hamulce z wersji 8v

Dokładnie tak jest... ja tez kupiłem do 16V ....

od 2007 a moze 2006 niewiem.gif fiat zmodyfikował hamulce i wkładał juz te od 120 KM szkoda bo 200 KM ma wentylowane z przodu i tyłu oraz większej srednicy ...

Napisano

> Dokładnie tak jest... ja tez kupiłem do 16V ....

> od 2007 a moze 2006 fiat zmodyfikował hamulce i wkładał juz te od 120 KM szkoda bo 200 KM ma

> wentylowane z przodu i tyłu oraz większej srednicy ...

To ja się cieszę, mam auto z przełomu 2005/2006 i heble od 2,4! Na dodatek dziś przy zmianie kół na letnie okazało się, że poprzedni właściciel nie minął się z prawdą mówiąc o nowych tarczach i klockach z przodu i samych klockach z tyłu. Rozrząd też wymieniony, EGR także i zastosowana przyślepka, klapy działają i się nie zacinają. Nie mogę się powstrzymać, żeby czegoś nie zrobić przy aucie. Może ktoś wie, gdzie i za ile można dostać tylną lotkę?

Napisano

Z racji tego, że nie mamy odpowiednika SSP, a w zasadzie na mamy nawet podstawowego własnego kącika, napiszę tutaj. Jestem bardzo zadowolony po kupnie Cromy i na dodatek okazuje się, że nic się nie chce popsuć, co w Stilo nie było oczywiste. Poniżej chciałem się pochwalić nowym obuwiem letnim na samochodzie i nie przyjmuję jakiejkolwiek krytyki smile.gifgrinser006.gif.

c4.jpg

Prawda, że ładnie cfaniaczek.gif?

c5.jpg

tutaj widać, że nawet Góra daje znaki, że ładnie spineyes.gif.

Napisano

. Nie mogę się powstrzymać, żeby czegoś nie

> zrobić przy aucie.

Zapraszam do mnie.

BTW ładna cromka

Napisano

> . Nie mogę się powstrzymać, żeby czegoś nie

> Zapraszam do mnie.

> BTW ładna cromka

Dzięki Kolego. Proponuję uzupełnić profil, jakie auto, podpis, będzie łatwiej diagnozować przy problemach.

Napisano

Może ktoś wie, gdzie i za ile można dostać tylną lotkę?

Tutaj jest watek na ten temat

• 8 miesięcy później...
Napisano

Witam serdecznie,

Odgrzeję trochę temat.

Zaglądam do Was z innego kącika, ponieważ zdarzyła się straszna rzecz(kupno auta).

Jestem w trakcie poszukiwania samochodu. Zostanę szczęśliwym ojcem i poszukuję jakiegoś pojemnego wozu i bezpiecznego pojazdu w miarę oszczędnego, bez szaleństw.

Moja luba znalazła na moje nieszczęście w okolicy Bielska Cromę 1,9 120 KM dynamic z 2005r. Krajówka od pracownika FAP, przebieg 128tyś.km, serwisowana tylko w ASO przy FAP, po wymianie rozrządu, akumulatora i alternatora.

Nie wiem czy ma dpf ale jest vin ZFA19400002001519.

Samochód do wyjazdów i bezpiecznego wożenia dziecka oraz dojazdy do pracy obwodnicą więc raczej płynnie ok. 10-12km dziennie.

Ja obstawałem za benzyną ( + lpg) ale żona się uparła.

Trochę to wygląda na żalenie się (żona napalona).

Czego oczekuje? Sam nie wiem. Długo szukam i ciężko coś znaleźć pewnego.

Może jakaś próba odradzenia.

Dwumas i sprzegło ile da radę bo za części 2tyś trzeba liczyć?

Turbo, czytam i nikt się nie żali, takie dobre?

Wtryski - 3 warsztaty robiące z boschem więc nie ma problemu.

Zawieszenie bać się naprawy (wielowachacz)?

Tak na niedzielny wieczór się wypisałem.

Napisano

> Witam serdecznie,

> Odgrzeję trochę temat.

> Zaglądam do Was z innego kącika, ponieważ zdarzyła się straszna rzecz(kupno auta).

> Jestem w trakcie poszukiwania samochodu. Zostanę szczęśliwym ojcem i poszukuję jakiegoś pojemnego

> wozu i bezpiecznego pojazdu w miarę oszczędnego, bez szaleństw.

> Moja luba znalazła na moje nieszczęście w okolicy Bielska Cromę 1,9 120 KM dynamic z 2005r.

> Krajówka od pracownika FAP, przebieg 128tyś.km, serwisowana tylko w ASO przy FAP, po wymianie

> rozrządu, akumulatora i alternatora.

> Nie wiem czy ma dpf ale jest vin ZFA19400002001519.

> Samochód do wyjazdów i bezpiecznego wożenia dziecka oraz dojazdy do pracy obwodnicą więc raczej

> płynnie ok. 10-12km dziennie.

> Ja obstawałem za benzyną ( + lpg) ale żona się uparła.

> Trochę to wygląda na żalenie się (żona napalona).

> Czego oczekuje? Sam nie wiem. Długo szukam i ciężko coś znaleźć pewnego.

> Może jakaś próba odradzenia.

> Dwumas i sprzegło ile da radę bo za części 2tyś trzeba liczyć?

> Turbo, czytam i nikt się nie żali, takie dobre?

> Wtryski - 3 warsztaty robiące z boschem więc nie ma problemu.

> Zawieszenie bać się naprawy (wielowachacz)?

> Tak na niedzielny wieczór się wypisałem.

W ramach jazdy próbnej, podjedź do konkurencyjnego ASO i poproś o wycenę auta - niejako chcesz je sprzedać. Gwarantuję, że dowiesz się o wszystkich usterkach i kilku wymyślonych! Po takim sprawdzeniu wracasz z zakłopotanym sprzedawcą i rozmawiacie o cenie, względnie rezygnujesz z kupna, po tym czego się dowiedziałeś. Po ewentualnym zbiciu ceny i kupnie, jedziesz do Cinka na ponowne sprawdzenie i w razie zonka, oddajesz auto, w razie pozytywnej weryfikacji robisz u niego przegląd i chipujesz auto - będzie szybsze niż fabryczna 150 - tka. Oczywiście możesz już przed kupnem umówić się na oględziny u Marcina.

Pozdrawiam

Napisano

> W ramach jazdy próbnej, podjedź do konkurencyjnego ASO i poproś o wycenę auta - niejako chcesz je

> sprzedać. Gwarantuję, że dowiesz się o wszystkich usterkach i kilku wymyślonych! Po takim

> sprawdzeniu wracasz z zakłopotanym sprzedawcą i rozmawiacie o cenie, względnie rezygnujesz z

> kupna, po tym czego się dowiedziałeś. Po ewentualnym zbiciu ceny i kupnie, jedziesz do Cinka

> na ponowne sprawdzenie i w razie zonka, oddajesz auto, w razie pozytywnej weryfikacji robisz u

> niego przegląd i chipujesz auto - będzie szybsze niż fabryczna 150 - tka. Oczywiście możesz

> już przed kupnem umówić się na oględziny u Marcina.

> Pozdrawiam

Mam kolegę byłego pracownika serwisu fiata i diagnostę wiec sprawdzenie pojazdu to nie problem.

Cinek wiem że zajmuje się grubymi konkretnymi modami ale nie sądzę żeby sprzedający zgodził się na wyjazd poza Bielsko.

Jutro dzwonię do sprzedającego i ściągam na zaprzyjaźnione SKP i sprawdzą co się da.

Napisano

Wiec tak, ten pojazd http://otomoto.pl/show?id=C22961414 byłem oglądać.

Samochód przejechał przez ścieżkę diagnostyczną na SKP i diagnosta rozłożył ręce, nie ma do czego się przyczepić. Żadnych wycieków. Silnik pracuje równo bez szarpania. "Dwumasowe" też nie słychać.

Zauważono wysoko pedał sprzęgła i to bardzo.

Dwie próby drogowe i nic niepokojącego się nie działo, pojazd nie ściąga, prowadzi się pewnie. Nic nie stuka na nierównościach, cisza.

Ale okazało się, że jest DPF !!! a wg katalogu i sprzedającego nie powinno być frown.gif . Sam nie wiem czy się martwić.

Blacharka wygląda b.dobrze jak na 7-letni wóz. Miał wymieniony przedni lewy błotnik i drzwi przednie lewe mają większą grubość lakieru a pozostałe elementy czujnik wskazał 140 mikronów

Jutro mam zamiar jechać po Cromę lecz decyzja konkretna nie podjęta ale raczej na tak, żona zachwycona.

Napisano

Jesli nie byly to powazne uszkodzenia a powierzchowne, to brac.DPF zawsze mozna wyciąć.

Napisano

> Jesli nie byly to powazne uszkodzenia a powierzchowne, to brac.DPF zawsze mozna wyciąć.

Żona sprzedającego otarła o słupek bramy wyjazdowej błotnik wymieniony.

Dodam, że sprzedawcy to poważne małżeństwo, nawet są faktury na paliwo z BP Ultimate z podanymi przebiegami !!

Napisano

> Żona sprzedającego otarła o słupek bramy wyjazdowej błotnik wymieniony.

> Dodam, że sprzedawcy to poważne małżeństwo, nawet są faktury na paliwo z BP Ultimate z podanymi

> przebiegami !!

No to jesli pewne, to ja by sie zdecydowal.Ja dla siebie rok szukalem Cromy.Na kaciku sa tez 2 Cromy do sprzedania wink.gif

Napisano

> Wiec tak, ten pojazd http://otomoto.pl/show?id=C22961414 byłem oglądać.

> Samochód przejechał przez ścieżkę diagnostyczną na SKP i diagnosta rozłożył ręce, nie ma do czego

> się przyczepić. Żadnych wycieków. Silnik pracuje równo bez szarpania. "Dwumasowe" też nie

> słychać.

> Zauważono wysoko pedał sprzęgła i to bardzo.

Na zdjęciu wygląda normalnie... W cromie pedał sprzęgła nie jest na tej samej wysokości co pedał hamulca - jest zawsze wyżej

> Jutro mam zamiar jechać po Cromę lecz decyzja konkretna nie podjęta ale raczej na tak, żona

> zachwycona.

To brać... ok.gif

Napisano

Właśnie zaklepałem Cromę, ubiłem jeszcze 500zł i pełny bak paliwa ON Ultimate smile.gif

Napisano

> Właśnie zaklepałem Cromę, ubiłem jeszcze 500zł i pełny bak paliwa ON Ultimate

Co z klapami wirowymi - żyją?

Napisano

> Co z klapami wirowymi - żyją?

w 120KM chyba ich niema, czy się myle?

Napisano

Jutro odbiór Cromy smile.gif

Mam opony 15" zimowe w super stanie i się zastanawiam czy podejdą czy nie za małe jak na masę Cromy, szkoda mi się pozbywać a obwód koła zachowany.

Napisano

> Jutro odbiór Cromy

> Mam opony 15" zimowe w super stanie i się zastanawiam czy podejdą czy nie za małe jak na masę

> Cromy, szkoda mi się pozbywać a obwód koła zachowany.

nie założysz felgi 15 cali do cromy, zaciski się nie zmieszczą

Napisano

> Jutro odbiór Cromy

> Mam opony 15" zimowe w super stanie i się zastanawiam czy podejdą czy nie za małe jak na masę

> Cromy, szkoda mi się pozbywać a obwód koła zachowany.

Sprzedaj i kup 16"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.