Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Głośniki przód Astra G hertz dsk160

Featured Replies

Napisano

witam

Wiem, że temat wałkowany ale czy głośniki Hertz dsk 165 podchodzą pod przód do astry g bez problemu? czy potrzeba dystansów?

Z tyłu w zeszłym roku włożyłem dsk 130 i kupowałem dystanse.

Temat może spontaniczny ale będę kupował kilka rzeczy jutro w pewnym sklepie gdzie nie mają najgorszej ceny dla tych głośników i może jakiś rabat bym wyrwał smile.gif

Dodam, że z tyłem z tweeterami nie miałem problemu zbytniego, trochę kleju i weszło.

A oczywiście montaż brat bo może czytać grinser006.gif

Napisano

Hertz dsk 165 - jak to gra? bo przymierzam się także do wymiany i nie wiem co wybrać.

Napisano
  • Autor

> Hertz dsk 165 - jak to gra? bo przymierzam się także do wymiany i nie wiem co wybrać.

Na razie mam tył założony, dziś kupiłem przód więc na dniach będę wiedział.

Odnośnie jakości dźwięków zbytnio nie przebierałem. Duży plus tych głośników to to, że tweetery są podobnej wielkości co oryginały więc montaż jest spoko.

Innych firm tweetery nie wiem czy by tak łatwo podeszły.

Napisano

> Hertz dsk 165 - jak to gra? bo przymierzam się także do wymiany i nie wiem co wybrać.

moim zdaniem bardzo dobrze, ja z tyłu mam dsk130-tki, z przodu dsk165, subwoofer zrobiony też na Hertzu, całość z Alpine gra na prawdę przyzwoicie (przy czym tapicerki drzwi mam wyciszone), polecam,

brat

Napisano

> Hertz dsk 165 - jak to gra?

Ja ostatnio kumplowi wrzuciłem do Logana Hertz 100mm, malizna, ale gra całkiem przyzwoicie.

Dość potężny magnes gwarantuje dobrą dynamikę.

oczywiście 100mm to tylko tymczasowe wink.gif

Napisano

Sucho i męcząco według mnie.

Poczytaj

Napisano

Rozważałem kupno DSK 165 ale po przeglądnięciu kilku opinii zdecydowałem się na Signaty H16. Jestem zadowolony ale i tak większe znaczenie miało solidne wygłuszenie i uszczelnienie drzwi. Według mnie od tego trzeba zacząć jakiekolwiek modyfikacje systemu audio.

Napisano
  • Autor

No to już za późno smile.gif zamontowałem hertz, oczywiście spontanicznie brat mnie namówił na wygłuszenie więc z dźwięku jest bardzo zadowolony.

Nie jestem jakimś fanatykiem odsłuchu więc.. Pewnie jak bym założył głośniki jak dwa posty wyżej pewnie by była różnica ale niestety 500pln to już stanowczo za dużo dla mnie.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Skoro jeszcze temat jest to zapytam się was w sprawie przeciekających przednich drzwi po wymianie głośników.

Gdzieś kiedyś widziałem temat na forum o tym ale nie mogę znaleźć w szukajce.

Napisano

> zapytam się was w sprawie przeciekających przednich drzwi po wymianie głośników.

A może napisz co (gdzie) cieknie ??

Bo jak spod głośnika, to może musisz założyć nad nim osłonę, żeby woda nie leciała po nim i się nie przesączała, tylko ściekała wewnątrz drzwi.

+głośnik +woda -re: cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

Woda sączy się w miejscu "styku" tapicerki z drzwiami pod kratką od głośnika ale o dziwo tylko lewe drzwi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.