Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wibracje gabloty

Featured Replies

Napisano

Pojawiły się u mnie wibracje auta podczas przyspieszania na 3 i 4 biegu. Miałem wrażenie jakby bravolot miał się rozlecieć. Miał ktoś takie objawy? Co to może być? Może półoś albo dwumasa... confused.gif

Napisano

> Pojawiły się u mnie wibracje auta podczas przyspieszania na 3 i 4 biegu. Miałem wrażenie jakby

> bravolot miał się rozlecieć. Miał ktoś takie objawy? Co to może być? Może półoś albo

> dwumasa...

Na początek obstawiałbym krzyżaki na półosiach.

Napisano

czy wibracją towarzyszy jakiś dźwięk ?

może zaliczyeś jakąś większą dziurę o co nie trudno i masz coś z felgami lub poszedł kord na oponie

Napisano
  • Autor

nic nie słychać, a wibracje odczuwalne są jedynie przy przyspieszaniu. Jadę dzisiaj do serwisu, zobaczymy co stwierdzą

Napisano

> Na początek obstawiałbym krzyżaki na półosiach.

a na poczatek sprawdzic czy jest tam na nich smar, bo te opaski fabryczne lubia sie popuscic i w efekcie tego wywali caly smar

Napisano
  • Autor

diagnoza serwisu - półoś, muszą rozebrać czy obie nadają się do wymiany, czy krzyżaki są ok i jakieś kielichy. Mają info o takiej przypadłości w newsroomie, a mnie gwarancja skończyła się w styczniu. sciana.gif

Napisano

> diagnoza serwisu - półoś, muszą rozebrać czy obie nadają się do wymiany, czy krzyżaki są ok i

> jakieś kielichy. Mają info o takiej przypadłości w newsroomie, a mnie gwarancja skończyła się

> w styczniu.

Miałem dokładnie to na początku roku , opaska popuściła smile.gif (brak smaru) i półoś i przegub wewnętrzny do wymiany , koszt naprawy około 1tys. frown.gif

Napisano
  • Autor

zapomniałem dodać, że bravo jest ze stycznia 2008r. i ma aż 35900km oslabiony.gif Dodam tylko że przerobiłem na gwarancji prawie wszystkie przypadłości tego modelu i nie tylko (m.in. pedał sprzęgła x3, tuleje tylnej belki, skraplacz klimatyzacji x2, wahacz, odstająca listwa podszybia x2 - chociaż pierwsza wymiana była fikcyjna -zmiana serwisu, pedał hamulca, który nie został skutecznie naprawiony- do nadal, zawór EGR, plamy wewnątrz przednich reflektorów - nie wymienione-wyczyszczone - nadal plamy pojawiają się, dałem sobie spokój z parującymi tylnymi lampami, itp. itd.). Za mną 3 przeglądy - 1 na rok.

Człowiek kupił nowe auto, żeby nie jeździć po mechanikach i się doczekał angryfire.gif Nie wiem czy to po prostu Fiat czy ja mam takiego pecha... Chyba dojdę niedługo do wniosku New car no more albo Fiat no more. Porażka

Napisano
  • Autor

Ma ktoś jakieś doświadczenia w negocjacjach z FAP odnośnie partycypowania w kosztach? Jutro serwis powinien mi podać kosztorys.

Napisano

> Ma ktoś jakieś doświadczenia w negocjacjach z FAP odnośnie partycypowania w kosztach? Jutro serwis

> powinien mi podać kosztorys.

Miałem parę rzeczy robionych po gwarancji. Podstawa to wszelkie naprawy i oczywiście przeglądy robione w ASiO. Koszty części najczęściej 50% i robota w ASiO do dogadania, ale też jakieś 20, 30%.

Swoje wszystkie auta serwisuje w jednym serwisie, więc mechanicy i kierownictwo zna moje auto, a to zapewne też jest jakiś plus na chęć pomocy.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Ma ktoś jakieś doświadczenia w negocjacjach z FAP odnośnie partycypowania w kosztach? Jutro serwis

> powinien mi podać kosztorys.

Pisz do FAP, napisz grzecznie, jednak zdecydowanie, w przypadku braku reakcji lub migania się postrasz forami internetowymi i mediami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.