Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[X14XE] coś mi wypadło z silnika

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Koledzy, zaważyłem wczoraj coś dziwnego podczas zmieniania oleju. Z przodu w bloku silnika, jakieś kilkanaście cm pod filtrem oleju mam jakby wpust o kształcie walca i średnicy ok. 15 mm i głębokości ok. 40 mm. W środku gładki i czysty, jakby coś wypadło z niego niedawno. Czy zgubiłem jakiś czujnik? nie widzę żadnych przewodów ani kabli bez pary. Czy ktoś wie może co mi wypadło? Dodam że od jakiegoś czasu zapala mi się na chwilę raz na parę dni lampka Check Engine.

Napisano

Odczytaj błędy metodą spinaczową to będzie wiadomo jaki błąd wyskakuje i być może to wskaże na któryś czujnik.

Napisano
  • Autor

> Odczytaj błędy metodą spinaczową to będzie wiadomo jaki błąd wyskakuje i być może to wskaże na

> któryś czujnik.

błąd nr 0130

załączam obrazek. Olej wziął się spod bagnetu którego nie dopchnąłem do końca po kontroli.

dziuraf.jpg

Napisano

> Czy zgubiłem jakiś czujnik?

Zgubiłeś zatyczkę gumową tego otworu. U Ciebie nie ma tam żadnego czujnika, a błąd nie ma nic wspólnego z tą zatyczką (błąd dotyczy sondy).

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> Zgubiłeś zatyczkę gumową tego otworu. U Ciebie nie ma tam żadnego czujnika, a błąd nie ma nic

> wspólnego z tą zatyczką (błąd dotyczy sondy).

Dzięki za info, już się zaczynałem bać smile.gif

Czy błąd sondy może wynikać z dziurawego tłumika? Środkowy tłumik czeka na wymianę ale zwlekam póki się jakoś trzyma.

Napisano

> Czy błąd sondy może wynikać z dziurawego tłumika?

Od sondy do tłumika daleka droga, nie ma znaczenia. Tym bardziej, że błąd 0130 to "Regulacja poza zakresem / nieprawidłowy sygnał sondy". Najpierw przyjrzyj się wtyczce sondy i kabelkom, może przerwa albo zwarcie.

Pozdroofka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.