Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poszukuję śruby poduszki silnika :(

Featured Replies

Napisano

Witam!

Nie wiem co było przyczyną, ale pękła mi śruba łącząca prawą poduszkę silnika z trójkątną podstawą na silniku przy rozrządzie. Wczoraj jadąc do pracy podczas ruszania na skrzyżowaniu jak huknęło, to myślałem, że może rozrząd się posypał. Zaglądam pod spód, a tam prawy przegub wewnętrzny rozkraczył się więc myślałem, że może coś się urwało. Po pracy przyjechał mechanik na parking żeby auto sholować, a on mi mówi, że silnik opadł bo śruba na poduszce pękła. Co mogło być przyczyną?? Ma ktoś jakieś pomysły i czy wiecie gdzie takie rzeczy można kupić, bo mechanik zjeździł całe miasto i nie może znaleźć, a jest to śruba 12 z gwintem drobnozwojnym na imbus. Poduszka nowa jest ze śrubą a koszt w hurtowniu 450PLN.

Napisano

Szukaj w metalowym gdzie mają śruby na wagę, tylko w takim dobrze zaopatrzonym to znajdziesz. Musisz tylko znać długość śruby i skok gwintu.

Napisano

Jakbys byl w Krakowie to bym polecil hurtownie srubek nycza (kolega by dobral Ci wszystko co chcesz - mnie tak znalazl male srubki do obudowy ecu) czy tez do zaciskow taroxa .

A takto to hmm , trzaby w katalogu popatrzec , nieraz sa podane wymiary srubek grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Byłem w dwóch dużych sklepach metalowych w mieście i żaden nie ma takiej śruby na imbus. Pewnie wymienię tą poduszkę bo silnik przenosi ogromne drgania na nadwozie. Nie wiecie gdzie tanio można kupić te poduszki pozmianowe??

Napisano

> Byłem w dwóch dużych sklepach metalowych w mieście

srube zamowisz dzisiaj i jutro odbierasz w ASO.

w specjalistycznych sklepach typu FABORY (a nie "metalowych") dostaniesz albo od reki, albo tez za 1-3 dni taka srube jak podasz wymiary i za polowe ceny z ASO.

Napisano

> Nie wiecie gdzie tanio

> można kupić te poduszki pozmianowe??

Zobacz na stronie http://www.fiat-lancia-alfa.pl albo poszukaj na allegro użytkownika akuki - właśnie od niego kupiłem w b.dobrej cenie oryginalną poduchę od strony rozrządu do swojego MJ ok.gif

Napisano

Ja miałem tak samo z tą śrubą a nie oplacalo sie poduszki wymieniac i wkoncu kupilem dlusza srube mechanik odciol gwint i nagwintowal i za jakies 10zł mialem taka sama srube jaka pekla.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.