Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Honda VTR 1000

Featured Replies

Napisano

Czołem!

Koledzy mam możliwość kupić w dobrych pieniądzach z pewnej ręki Hondę VTR 1000 z 1997 roku. Czy miał ktoś większą styczność z tym motocyklem? Poczytałem, że w tym roczniku są problemy z napinaczem rozrządu i z cieknącą pompą wody, ale oba te problemy zostały skutecznie rozwiązane w tym konkretnym egzemplarzu. Spalanie 8-11 litrów wcale mnie nie odstrasza.

Powiedzcie proszę, czy jest coś co powinno mnie skutecznie odwrócić od pomysłu kupna tego sprzętu.

Napisano

> Czołem!

> Koledzy mam możliwość kupić w dobrych pieniądzach z pewnej ręki Hondę VTR 1000 z 1997 roku. Czy

> miał ktoś większą styczność z tym motocyklem? Poczytałem, że w tym roczniku są problemy z

> napinaczem rozrządu i z cieknącą pompą wody, ale oba te problemy zostały skutecznie rozwiązane

> w tym konkretnym egzemplarzu. Spalanie 8-11 litrów wcale mnie nie odstrasza.

> Powiedzcie proszę, czy jest coś co powinno mnie skutecznie odwrócić od pomysłu kupna tego sprzętu.

Przede wszystkim nie chwal się czasem że to twój pierwszy motocykl, bo się rozpocznie rozmowa na 10 stron;p To jest motocykl który nie wybacza błędów, wręcz przeciwnie, śmieje się z każdego Twojego błędu i mówi Ci że Cię zabije:D Jeśli uważasz że nie lubisz szybkiej jazdy i nie będziesz jej kręcił to kup CB500 bo Ci wystarczy. To motocykl do ostrego zapierdalani*.

Napisano
  • Autor

> Przede wszystkim nie chwal się czasem że to twój pierwszy motocykl, bo się rozpocznie rozmowa na 10

> stron;p To jest motocykl który nie wybacza błędów, wręcz przeciwnie, śmieje się z każdego

> Twojego błędu i mówi Ci że Cię zabije:D Jeśli uważasz że nie lubisz szybkiej jazdy i nie

> będziesz jej kręcił to kup CB500 bo Ci wystarczy. To motocykl do ostrego zapierdalani*.

To nie jest mój pierwszy motocykl... smile.gif

Napisano

jeśli nie masz poukładane w głowie to ten motocykl ci poukłada zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> jeśli nie masz poukładane w głowie to ten motocykl ci poukłada

Jakbym miał poukładane to nie pytałbym o "lytra" :D

Napisano

> Czołem!

> Koledzy mam możliwość kupić w dobrych pieniądzach z pewnej ręki Hondę VTR 1000 z 1997 roku.

Jesli jestes zdecydowany, ta akurat sztuka nie byla mocno dojezdzana na kole i katowana to brać i sie nie zastanawiac, to dosc chodliwy sprzet wiec z pozniejsza wymiana nie powinno byc problemow

Napisano

> Czołem!

> Koledzy mam możliwość kupić w dobrych pieniądzach z pewnej ręki Hondę VTR 1000 z 1997 roku. Czy

> miał ktoś większą styczność z tym motocyklem? Poczytałem, że w tym roczniku są problemy z

> napinaczem rozrządu i z cieknącą pompą wody, ale oba te problemy zostały skutecznie rozwiązane

> Powiedzcie proszę, czy jest coś co powinno mnie skutecznie odwrócić od pomysłu kupna tego sprzętu.

Mialem, polecam. Moze nie na dluzsze trasy z pasazerem, ale polecam grinser006.gif

Napisano

> Jesli jestes zdecydowany, ta akurat sztuka nie byla mocno dojezdzana na kole i katowana to brać i

> sie nie zastanawiac, to dosc chodliwy sprzet wiec z pozniejsza wymiana nie powinno byc

> problemow

Przy tych cenach benzyny, to juz nie tak chodliwy, ja swojego sprzedawalem dosc dlugo w porownaniu do innych moich sprzetow.

Napisano

> Czołem!

Jeździłem tym trochę, qmpel miał przez 5 lat i mogę powiedzieć że bardzo fajny motocykl.

Prowadzenie nie najgorsze (gorąco polecam wkładkę pod tylny amortyzator, baaardzo poprawia prowadzenie - miałem okazję porównać bezpośrednio vtr bez i z), dźwięk silnika piękny (szczególnie z wydechami mig robił wrażenie), co do silnika to jak to V2 z tamtych lat - przyjemnie ciągnie z dołu ale po chwili im wyżej tym gorzej

(za to dość mocno zjada tylne opony i napędy). Trwałość bardzo dobra - qmpla egzemplarz miał 70 kkm i zero problemów (poza zacinającym się napinaczem rozrządu - typowa rzecz, naprawa bezproblemowa). Co do spalania to jak ktoś umiejętnie wykorzystuje charakterystykę silnika to wcale nie jest źle - w trasie fireblade i vtr spaliły tyle samo ~7 litrów. Za to przy mocnym kręcenie pod odcięcie (co wcale nie poprawia osiągów) rzeczywiście potrafi wypić. Jazda na kole nie sieje spustoszenia - kolegi egzemplarz miał trochę mniejszy przebieg przedniego koła niż tylnego i nie protestował z tego powodu tyle że nikt na tym sprzęcie nie uczył się jazdy na jednym kole, co jest chyba najgorsze.

Podsumowując:

Jeżeli nie zależy Ci na rekordach prędkości na torze, a chodzi o przyjemność z jazdy, turystycznej jak i sportowej to ten motocykl spełni Twoje oczekiwania. Silnik świetny i trwały, zawieszenie ustępuje tym z w pełni sportowych maszyn, ale mimo to jest na prawdę dobre. Pozycja wygodna pod turystykę, ochrona przed wiatrem niezła szczególnie z wyższą szybą. Polecam.

M

Napisano
  • Autor

Motocykl kupiłem wczoraj, nawinąłem jakieś 200km i jestem bardzo zadowolony :D Jeśli chodzi o silnik, którego się bardzo bałem to jestem miło zaskoczony. Jeśli chodzi o przyspieszenie to jest on bardzo przewidywalny, praktycznie przez cały zakres obrotów jednostajnie nabiera prędkości. Problem jest przy redukcjach i hamowaniu silnikiem, bo trzeba bardzo uważać, żeby nie zablokować tylnego koła, ale jest to do opanowania smile.gif Komfort jazdy stoi na odpowiednim dla mojego wzrostu (169cm) poziomie, wszystkie przełączniki są pod ręką, biegi wchodzą jak w masło.

Polecam ten sprzęt każdemu, kto ma większe pojęcie o jeździe motocyklem niż "30 lat temu przejechałem całą Polskę na wujka Jawie 350, więc umim jeździć jak Rossi!" cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.