Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Punto 1 - progi

Featured Replies

Napisano

No i dopadło w końcu i mnie, jak na razie od strony pasażera w progu znajduje się dziura w którą można rękę, trochę dziwnie to wygląda gdyż największe "zniszczenia" są na wysokości środka drzwi, pocżatek i koniec nie wyglądają tak tragicznie i w związku z tym mam pytanie, który "zestaw naprawczy" zastosowac?

1. Próg na całą długośc,

http://moto.allegro.pl/prog-progi-poszycie-punto-i-3d-93-99-w-wa-prawy-i1664147345.html

czy,

2. Taki krótszy (oryginał) z mocowaniami śrub,

http://moto.allegro.pl/prog-lewy-fiat-punto-3d-93-99r-nowy-oryginal-i1657537431.html

Które z rozwiązań będzie mniej inwazyjne w stosunku do karoseri (chodzi o lakier) i jak wygląda wspawanie takiego progu do samochodu? Mam nadzieję że będzie do czego przyspawac confused.gif i podłoga nie jest jeszcze zgnita, czy moze od wewnątrz (tzn, między podłogą a progiem) trzeba będzie zamontowac kolejny element?

Wszelkie uwagi mile widziane ok.gif ewentualnie jaki jest koszt takiej zabawy.....

Napisano

to zależy do jakiej wysokości masz zgnite progi, przecież nikt nie będzie ciął zdrowej blachy żeby ci wstawić cały próg bo kupiłeś nówkę, najczęściej wstawia się tylko dolną część tej reperaturki którą zamierzasz kupić, ale najlepiej spytać tego co ci będzie to robił, bo tak to nikomu nie dogodzisz

Napisano
  • Autor

> to zależy do jakiej wysokości masz zgnite progi, przecież nikt nie będzie ciął zdrowej blachy żeby

> ci wstawić cały próg bo kupiłeś nówkę, najczęściej wstawia się tylko dolną część tej

> reperaturki którą zamierzasz kupić, ale najlepiej spytać tego co ci będzie to robił, bo tak to

> nikomu nie dogodzisz

W takim razie wersja nr,1 powinna byc lepsza, bo dłuższa i więcej do wycinania cool.gif

Napisano

> W takim razie wersja nr,1 powinna byc lepsza, bo dłuższa i więcej do wycinania

oddaj auto do blacharza, wytnie co trzeba i dotnie blaszkę, pospawa i zabezpieczy i bedzie lepiej niż wycinanie całego progu

Napisano
  • Autor

> oddaj auto do blacharza, wytnie co trzeba i dotnie blaszkę, pospawa i zabezpieczy i bedzie lepiej

> niż wycinanie całego progu

I kto wie czy to nie będzie najbardziej rozsądne rozwiązanie tym bardziej że mam jednego magika od tych spraw 270635636-JUMP2.gif

Napisano

> I kto wie czy to nie będzie najbardziej rozsądne rozwiązanie tym bardziej że mam jednego magika od

> tych spraw

sam mam takie PI i dziury wychodzą niestety, choć co roku spód był czyszczony przy progach i nowa masa bitumiczna, na bieżąco naprawy, w progi środek typu fluid itp... szkoda czasu i pieniędzy, z rdzą się nie wygra, jedynie można opóźnić jej proces.

Napisano

Zgadzam się z kolegą. Jeśli ruda koleżanka się pojawi to można ją chwilowo usunąć ale za jakiś czas pojawi się, niestety w większej ilości.

Mój Punciak pod względem mechanicznym jest raczej ok, przebieg 139 tyś km. Niestety korozja mocno nadszarpnęła progi i podłogę.

Żal sprzedawać za 1500 zł, dobrze zrobić blachy to przekroczy wartość samochodu ...

Napisano

wg mnie wymień całe progi ja przerabiałem to w zeszłym roku,próg był zgnity w kilku miejscach dlatego nie patyczkowałem się z tym ..i jestem zadowolony.Panowie główną sprawą dlaczego kropki nam gniją jest niewiedza niewiedza i niedbalstwo mechaników jak i nasza.Ja co 2 lata oddawałem auto do konserwacji i dziwnym trafem ruda wrombala mi progi i trochę podłogi,oddałem auto do blacharza (za całość z lakierowaniem 700zł :D)i powiedziałem żeby konserwacji mi nie robił tylko w podłodze gdzie wstawki są przemalował farbą z cynkiem.Gdy zacząłem robić konserwację wyszły na wierzch partactwo jakie odwalali mechanicy-podłoga pod osłona wydechy nigdy nie widziała konserwacji,blacha gdzie są boczki platikowe przy tylnych siedzeniach -czysta blacha.Wniosek nasuwa się sam.Dodam że prog ma jeszcze przegrodę co dzieli go na zewnetrzy i wewnetrzny....dalm lep uciąć ze machanicy nie wiedzieli i dla tego progi tak skończyły.Ja rozebrałem auto niemal do gołej blachy i wtedy zaczołem konserwować, po zimie wszedłem pod auto i zero rdzy.Gdy robili mi to mechanicy po zimie były widoczne ogniska rdzy.Piszę to żeby każdy się zastanowił i dobrze podszedł do sprawy a będzie efekt

Napisano

> W takim razie wersja nr,1 powinna byc lepsza, bo dłuższa i więcej do wycinania

ja kupilem te dluzsze, pocielo sie ile trzeba wspawalo i pozniej zamalowalo i jest OK. MOże z 2 lata wytrzyma bez rudej zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.