Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

amortyzatory tył

Featured Replies

Napisano

mam pytanie jakie klucze sobie przygotować do wymiany amortyzatorów tył???jest to 00r 1.0 fire

Napisano

> mam pytanie jakie klucze sobie przygotować do wymiany amortyzatorów tył???jest to 00r 1.0 fire

17

Napisano

17-cie do odkręcenia z dołu oraz z góry, 8 płaski do chwycenia u góry, 13 do odkręcenia poduszki

Napisano

> dzięki wielki za info:)

mnie to czeka również. na ostatnim bad. techn. wyszedł lewy tył do wymiany.

Napisano

> mnie to czeka również. na ostatnim bad. techn. wyszedł lewy tył do wymiany.

to sprawdź czy w nim poduszka się nie zerwała - bo wtedy tez wynik wyjdzie lipny.

znaczy urządzenie bada tłumienie całego zawieszenia.

Wiec jeśli coś jest nie tak to nie znaczy od razu że cały amor do wymiany - bo równie dobrze jego mocowania mogą mieć "dość".

pozd

Napisano

> 17-cie do odkręcenia z dołu oraz z góry, 8 płaski do chwycenia u góry, 13 do odkręcenia poduszki

Z tą 8 do chwycenia u góry to bym nie był pewny. Pomagałem dziś sąsiadowi wyjąć amory z Lanosa i się okazało, że u niego trzeba klucza 5. A u mnie w Uno, sprawdziłem, jest 6.

Ostatecznie i tak musiałem mu to odkręcić kluczem pneumatycznym, niczym innym nie chciało pójść. A potem się okazało, że mu w IC sprzedali amory z za krótkim górnym trzpieniem i tyłek zbity.

Napisano

do uno mam specjalnie zaklepany klucz bo płaskim to można sobie w nosie podłubać zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Miałem jeden amorek wylany...klucz to 5,5 lub 5 bo 6 miałem i przeskakiwała ale dół odkręciłem i poszedłem do znajomego co ma imadło i dałem radę;] i teraz to frajda z z jady tylko lać i jeździć;)

a jutro mnie czeka wymiana baku....

Napisano

> Miałem jeden amorek wylany...klucz to 5,5 lub 5 bo 6 miałem i przeskakiwała ale dół odkręciłem i

> poszedłem do znajomego co ma imadło i dałem radę;]

Bo w Uno o ile pamiętam amorek możesz wyjąć górą po odkręceniu mocowania rybki, konstruktor pomyślał. A w Lanosie nie, bo gniazdo jest ma stałe w nadkolu i ma średnicę koło centymetra. A imadłem nie podejdziesz do czubka amora, chyba że rozbierzesz stos plastików mocowanych na pękające zatrzaski zlosnik.gif

Napisano

> Bo w Uno o ile pamiętam amorek możesz wyjąć górą po odkręceniu mocowania rybki, konstruktor

> pomyślał. A w Lanosie nie, bo gniazdo jest ma stałe w nadkolu i ma średnicę koło centymetra. A

> imadłem nie podejdziesz do czubka amora, chyba że rozbierzesz stos plastików mocowanych na

> pękające zatrzaski

Trochę OT/

Wymieniałem ostatnio w Astrze F(Mamuśki auto) cały zawias przedni i tylny.

Z przodu amortyzatorów - nie było hehe.gif

Wymieniłem przy okazji całe wahacze, końcówki drążków kierowniczych, łaczniki stabilizatora, bo też ich nie było grinser006.gif

Z tyłu dla odmiany potrzaskały sprężyny 270751858-jezyk.gif

Poradziłem sobie bez kanału, ale z przednimi amorkami miałem spory problem(tam są wkłady - jak w Lanosie), a tylne niestety kątówka tylko pomogła, ale Łopel teraz prawie nooofka hehe.gif

Napisano

> Trochę OT/

> Wymieniałem ostatnio w Astrze F(Mamuśki auto) cały zawias przedni i tylny.

> Z przodu amortyzatorów - nie było

U mnie w Uno mimo kilku lat i przebiegu przednie trzymają się doskonale, więc serwis powiedział że nie ma sensu ich zmieniać. Zmieniłem tylko sworznie, bo jeden skrzypiał, górne łożyska, które wyglądały całkiem przyzwoicie, ale jedno zaczęło szurać, za to zaskoczeniem okazała się przekładnia kierownicza zatarta zaledwie po kilku latach. Też poleciała.

> Wymieniłem przy okazji całe wahacze, końcówki drążków kierowniczych, łaczniki stabilizatora, bo też

> ich nie było

> Z tyłu dla odmiany potrzaskały sprężyny

No to w Uno też mi lewa tylna na ostatnim najniższym zwoju strzeliła i dałem nowe. Ale z racji przestawienia punktu pracy poleciały amory, więc je też wymieniłem. Byłem na to przygotowany, ale nie spodziewałem się że polecą praktycznie od razu.

> Poradziłem sobie bez kanału, ale z przednimi amorkami miałem spory problem(tam są wkłady - jak w

> Lanosie), a tylne niestety kątówka tylko pomogła, ale Łopel teraz prawie nooofka

Ja odpuściłem i dałem do warsztatu, nie lubię sprężyn latających po garażu, a ściągacza do nich nie mam. Czasy ściągania ściskami stolarskimi i wiązania linką mam już na szczęście dawno za sobą zlosnik.gif

Napisano

> Z tą 8 do chwycenia u góry to bym nie był pewny. Pomagałem dziś sąsiadowi wyjąć amory z Lanosa i

> się okazało, że u niego trzeba klucza 5. A u mnie w Uno, sprawdziłem, jest 6.

Wymieniałem u siebie niedawno. U góry jest 6 (no chyba, że 5,5)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.