Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

włącznik świateł z napraw to sam *DELETED*

Featured Replies

Napisano

> automat do świateł

> nie działa i już.

> zauważmy, że taki kolo jak ja kupuje sobie auto i kombinuje w bajery.

> ja nie wiem czy mam instalację sprzed 95, czy po 95 roku. mimo, że auto z 96.

> kupuję 3 przekaźniki samochodowe, diody prostownicze (gośc mi dał chyba do 100V, ale szczegół), jakiś włącznik i konektory

> składam do kupy, trochę to trwa, bo polutować trzeba te cholerne konektory.

> jeden dzień , po południu.

> pół dnia schodzi mi na rozebranie deski, bo przecież pierwszy raz to robię. przy okazji leci podświetlenie MIDa, bo się przepaliło. jedna żarówka 5 zł, na szczęście trzeba 2 (+ 2 na zapas)

> drugi dzień po południu. montuje układ z myślą żę mam instalację po 96. i tu zonk, bo nie ma złącza w przełączniku 58R. wkur... do bólu dzwonie do kolegi, a ten mnie zrypał, że takie gówno montuję. parę poprawek i ukłąd nie rusza..... w żaden sposób.

> trzeci dzień po południu po studiowaniu Internetu dochodze do wniosku, że okablowanie sprzed 95. nie mam styku 58R. do tego powtórny montaż układu. składam do kupy. wszystko działa. patrze na sufit i ...zonk. świeci podsufitka. kur..... a ! po chwili dochodze do wniosku, że coś jest nie tak, więc dorzucam LEDY (będzie bajer), a przy okazji poucinam ewentualne potencjały dodatnie. jeszcze raz składam, no....chodzi... tylko jedna LED cały cały cały czas świeci. no się pytam po co?????? wywaliłem je i znowu to samo.. podsufitka. a dodam, że odcięcie wyłącznikiem układu g...daje. no szok. nie obadałem dokładnie ukłądu z LEDami jak miałem, więc sobie strzelę sesję montażu w poniedziałek.

> na razie jeżdżę z wypiętym całkowicie orginalnym przełącznikiem świateł,bo tak smiga jak ta lala.

> chyba, że jest tu mądry i popatrzy na schemat z linka i mnie oświeci. czy ja już całkiem głupi? tak głupi, bo zupełnie nie analizowałem układu zanim zabrałem sie za jego montaż.

> i niech ktoś się zapyta po co? bo sie kur...na uparłem. a w poniedziałek wieczorem na allegro kupie coś normalnego..

> układu nie da się źle zrobić, tym bardziej że działa samodzielnie, tylko coś robi zwarę na oświetlenie kabiny

> pin 1, 5 i 6 oraz 56 sa banalne

> pin 8 z kontrolki ładowania ( na czas rozruchu żarzy sie ładowanie i olej - stąd są zamienne) proste

> styk 58L - pozycyjne czyli pin 2 ...proste

> styk 58K - wyłacznik świateł i tu jeszcze może być problem...

> w oryginalnym jest rezystor o regulacji natężenia podświetlenie zegarów, wyjęcie go brak podświetlenia. i nawet jak automat zostaje i zapala światła, to co z niego ? nic! nie widać nic w nocy.

> włożenie orginału przywraca podświetlenie, ale i ciągłe świecenie podsufitki

> ja to musze rozkimić i zmęczyć gości od tego automatu

> na orginale pozycja pozycyjne - to napięcie na 58L

> ............................mijania - to napięcie na 58L i 58K

No to koles zadebiutował. Czekamy na reakcję moda.

Pewnie właczył na stałe lampkę w podsufitce... Pozdr.

Napisano
  • Autor

> No to koles zadebiutował. czekamy na reakcję moda.

> Pewnie właczył na stałe lampkę w podsufitce... Pozdr.

koleś zadebiutował. zgadza się.

lampka kolego w podsufitce gaśnie po wyjęciu oryginalnego włącznika. i o to mi tylko chodzi.

Napisano

> lampka kolego w podsufitce gaśnie po wyjęciu oryginalnego włącznika

Gaśnie również po wciśnięciu pokrętła i o to mi chodzi oraz o brak kultury bijący z twojego debiutanckiego postu. Pozdr.

Napisano

> automat do świateł

> to gówno nie działa i już.

kara.gif

Napisano
  • Autor

> Gaśnie również po wciśnięciu pokrętła

no i widzisz... mogłem to opuścić. o to mi chodziło. Dziekuję bardzo.

p.s. a jakbyś się czuł, gdy zmarnowałeś kupę czasu i nic?

Napisano

Zarejestrowałbym się na forum, PRZYWITAŁ zgodnie z zasadami, przeszukał, czy nie było podobnego problemu i rozwiązania, a wtedy dopiero w sposób KULTURALNY poprosiłbym o pomoc. A z twojego bełkotu trudno się nawet domyślić o co ci chodzi...

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.