Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opcjonalne wyposażenie Cruza ...

Featured Replies

Napisano

Witka.

Niedługo zdam raport po przejechaniu pierwszych 2 tysi, ale teraz pytanie z innej beczki.

Czy do Cruza jest dostępna osłona dolna silnika? Taki plastik fantastik co by silnika i innych podzespołów tak nie usyfić wodą i błotem grinser006.gif

Zdaje mi się, że na necie natknąłem się na to, ale ile w tym prawdy niewiem.gif

Napisano

> Czy do Cruza jest dostępna osłona dolna silnika? Taki plastik fantastik co by silnika i innych

> podzespołów tak nie usyfić wodą i błotem.

W Rosji jest i to kilka modeli. W Polsce nie widziałem.

BTW -Oprócz funkcji ochraniających ta osłona również sprzyja łatwiejszemu nagrzaniu silnika w zimie.

Napisano

> W Rosji jest i to kilka modeli. W Polsce nie widziałem.

> BTW -Oprócz funkcji ochraniających ta osłona również sprzyja łatwiejszemu nagrzaniu silnika w

> zimie.

W Epice jest

Napisano
  • Autor

pogrzebałem i znalazłem w Potaku takie coś

Dzwoniłem, maja. Cena jak widać 40 zeta. Tylko czy to jest to o co mi chodzi? Pytam faceta czy widział to na oczy i czy to cały dół zasłania, ale on też tego nie widział i mi nie powie niewiem.gif

Napisano

> pogrzebałem i znalazłem w Potaku takie coś

> Dzwoniłem, maja. Cena jak widać 40 zeta. Tylko czy to jest to o co mi chodzi? Pytam faceta czy

> widział to na oczy i czy to cały dół zasłania, ale on też tego nie widział i mi nie powie

Ciekawe czy to cała osłona, czy tylko kawąłek, który standardowo montują po bokach.?

Napisano
  • Autor

> Ciekawe czy to cała osłona, czy tylko kawąłek, który standardowo montują po bokach.?

No chyba maila wystrugam do nich by to sprawdzili. Z resztą zamówienia są tylko via mail więc zanim zamówię, niech sprawdzą ile to zasłania. Może komuś sie zechce. lizak.gif

Napisano

> No chyba maila wystrugam do nich by to sprawdzili. Z resztą zamówienia są tylko via mail więc

> zanim zamówię, niech sprawdzą ile to zasłania. Może komuś się zechce.

Nie chcę Ciebie rozczarowywać, ale szczerzę wątpię by była to osłona o którą Tobie chodzi. Moim zdaniem to jedynie ten jeden element, który jest montowany oryginalnie ganja.gif

Napisano
  • Autor

> Nie chcę Ciebie rozczarowywać, ale szczerzę wątpię by była to osłona o którą Tobie chodzi. Moim

> zdaniem to jedynie ten jeden element, który jest montowany oryginalnie

No raczej. Potak odpisał, że do benzyny takowa osłona nie występuje i nawet wysłali foto tego co mają za 40 zeta. I takie to bidne, że chyba to to co ma Cruze w oryginale. Jak mi się nudzić będzie, to fotkę tu zapodam co mi przysłali. lizak.gif

Napisano

>I takie to bidne, że chyba to to co ma Cruze w oryginale. Jak mi się nudzić

> będzie, to fotkę tu zapodam co mi przysłali.

No dawaj fotki dawaj tej! bokser.gif

Ja tymczasem zapodaje zdjęcia niektórych osłon do Cruzaka dostępnych w Rosji,

wszystkie oczywiście dedykowane do montażu pod silniki benzynowe ganja.gif

121mp.jpg

1224l.jpg

125jf.jpg

30441667.jpg1217xv.jpg

Napisano

> No dawaj fotki dawaj tej!

> Ja tymczasem zapodaje zdjęcia niektórych osłon do Cruzaka dostępnych w Rosji,

> wszystkie oczywiście dedykowane do montażu pod silniki benzynowe

Ja bym chętnie do swojego kupił ... ale kiedyś, bo obecnie w komorze silnika jest już tak brudno, że chyba nie ma sensu. Choć może w zimę szybciej by się nagrzewał hmm.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Takie coś znalazłem. Pytanie co to warte, czy rzeczywiscie bedzie domykac.

Ktoś kiedyś i takie coś pokzaywał zlosnik.gif

A tak poza nawiasem smile.gif to dzwoniłem do ASO w Rzeszowie i tam za moduł trza zabulić 200 zeta i montaż 150. Moduł sprowadzają w pare dni i około godziny, może deko dłużej montaż. Tak przynajmniej powiedzieli.

I się zastanawiam confused.gif

Napisano

> Ktoś kiedyś i takie coś pokzaywał

> A tak poza nawiasem to dzwoniłem do ASO w Rzeszowie i tam za moduł trza zabulić 200 zeta i

> montaż 150. Moduł sprowadzają w pare dni i około godziny, może deko dłużej montaż. Tak

> przynajmniej powiedzieli.

> I się zastanawiam

tez ja to znalazlem, pytanie czy ten pod OBD zadziala. Musze sie dowiedziec w ASO czy są w stanie przez SCAN wymusic podniesienie szyb.

Napisano
  • Autor

> tez ja to znalazlem, pytanie czy ten pod OBD zadziala. Musze sie dowiedziec w ASO czy są w stanie

> przez SCAN wymusic podniesienie szyb.

Chwila, to coś co pokazałeś za 27$, to tylko podpina się pod OBD na chwile i aktywuje tą funkcję, czy też trzeba to wpiąć gdzieś na stałe?

Napisano

> Chwila, to coś co pokazałeś za 27$, to tylko podpina się pod OBD na chwile i aktywuje tą funkcję,

> czy też trzeba to wpiąć gdzieś na stałe?

i trzeba dac mu sygnal, jest jakis kabelek do podpiecia do modulu.

Napisano

> Takie coś znalazłem. Pytanie co to warte, czy rzeczywiscie bedzie domykac.

Jak masz alarm to najlatwiej wpiac cos takiego. jakiś tekst bez ingerencji w BCM. Jak nei ma alarmu to tez da sie wykombinowac zeby dzialalo.

BTW czy BCM da sie programwoac w ASO? np w KIA udaja glupkow oslabiony.gif wiem, ze w Oplu cuda przez skaner potrafia robic.

Napisano

Co do BCM tez mowia ze sie nie da, ale ja wiem ze to jest kwestia bardziej checi niz mozliwosci. Mysle ze kiedys pojawi sie odpowiednie oprogramowanie aftermarketowe.

Napisano
  • Autor

> Takie coś znalazłem. Pytanie co to warte, czy rzeczywiście będzie domykać.

Napisałem do salonu skąd odebrałem Cruza odnośnie montażu takiego modułu i zonk...

---------

Witam!

Konsultowałem Pana zapytanie z serwisem, który zasugerował mi, że woli nie

ingerować w okresie gwarancji i instalować dodatkowe moduły ( nie sprawdzał

tego wcześniej). Jeżeli inny serwis oferuje Panu takie usługi to ma takie

prawo i może Pan z tego korzystać. Kiedyś próbowaliśmy robić podobne rzeczy

w Captivie, ale z różnym skutkiem i nie chcemy teraz prowokować problemów.

Pozdrawiam

----------------------

Jak to rozumieć? Boją się, bo robili i coś nie banglało?

Napisano

> Co do BCM tez mowia ze sie nie da, ale ja wiem ze to jest kwestia bardziej checi niz mozliwosci.

> Mysle ze kiedys pojawi sie odpowiednie oprogramowanie aftermarketowe.

Jak ma taki jak w Astrze to sie da, ale pewnie nie umia albo sie boja.

Napisano

Problem jest z tym ze w Astrze II nie ma CAN, a Cruze jest juz przeladowany elektronika typu cyfrowego.

Z tego powodu pewne analogowe systemy jak ten standardowy modul domykania szyb moze tworzyc bledy.

Napisano

> Ktoś kiedyś i takie coś pokzaywał

> A tak poza nawiasem to dzwoniłem do ASO w Rzeszowie i tam za moduł trza zabulić 200 zeta i

> montaż 150.

200 pln moduł MPW-4? heh niezła przebitka smile.gif

Napisano
  • Autor

> Problem jest z tym ze w Astrze II nie ma CAN, a Cruze jest juz przeladowany elektronika typu

> cyfrowego.

> Z tego powodu pewne analogowe systemy jak ten standardowy modul domykania szyb moze tworzyc bledy.

Tak, tylko że w Astrze VI takie domykanie jest fabrycznie i działa bez problemu. Pytanie tylko, czy realizowane jest to jest przez analogowy moduł, czy cyfrowo z poziomu komputera Astry. Bo jeżeli to drugie, to w Cruzie też się da, tylko trza chęci i wiedzy.

Na razie temat zamrażam zlosnik.gif , poczekam na konstruktywne dane w przyszłości alien.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.