Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

xenony w e36

Featured Replies

Napisano

krotko i na temat:

jak ( i czy sie da ) zalozyc xenony zeby nie pokazywalo bledu spalonych zarowek? ponoc bedzie sie swiecilo mi na kompie ze mam popalone zarowki ? jak sie nie da to olewam temat

lampy mam z homologacja na xenon wiec to nie problem

samopoziomowania nie mam i nie potrzebuje bo auto i tak sie nie ugina wiecej jak 1cm grinser006.gif

a co do spryskiwaczy to naprawde zadko kiedy zdarza sie zebym auto sie ubrudzilo wiec to tez nie problem wink.gif

o kwestiach przegladu i policji nie chce mi sie dyskutowac grinser006.gif

wiec prosze o jakies rzeczowe opinie wink.gif

Napisano

> krotko i na temat:

> jak ( i czy sie da ) zalozyc xenony zeby nie pokazywalo bledu spalonych zarowek? ponoc bedzie sie

> swiecilo mi na kompie ze mam popalone zarowki ? jak sie nie da to olewam temat

> lampy mam z homologacja na xenon wiec to nie problem

> samopoziomowania nie mam i nie potrzebuje bo auto i tak sie nie ugina wiecej jak 1cm

> a co do spryskiwaczy to naprawde zadko kiedy zdarza sie zebym auto sie ubrudzilo wiec to tez nie

> problem

> o kwestiach przegladu i policji nie chce mi sie dyskutowac

> wiec prosze o jakies rzeczowe opinie

trzeba lutować rezystor w LKMie, inaczje będziesz miał błąd tak jak ja... da sie życ zlosnik.gif

IMO warto - zupełnie inne światło, ale tylko 4300K na dobrych przetwornicach. Nawet na przeglądzie kolo nic nie mówił ok.gif

Napisano
  • Autor

> trzeba lutować rezystor w LKMie, inaczje będziesz miał błąd tak jak ja... da sie życ

co to LKM ?

ja bym nie mogl. nie ma nic bardziej irytujacego niz jakies komunikaty o spalonych zarowkach grinser006.gif (zawsze mam komplecik zapasowych ze soba )

Napisano

> co to LKM ?

> ja bym nie mogl. nie ma nic bardziej irytujacego niz jakies komunikaty o spalonych zarowkach

> (zawsze mam komplecik zapasowych ze soba )

komunikat pojawia sie tylko wtedy jak nie włączysz świateł po odpaleniu przez dłużej jak jakieś 10s... jak włączysz to mi się nie pojawia ;-)

LKM to taki moduł od świateł w BMW

Napisano

> krotko i na temat:

> jak ( i czy sie da ) zalozyc xenony zeby nie pokazywalo bledu spalonych zarowek? ponoc bedzie sie

> swiecilo mi na kompie ze mam popalone zarowki ? jak sie nie da to olewam temat

> lampy mam z homologacja na xenon wiec to nie problem

> samopoziomowania nie mam i nie potrzebuje bo auto i tak sie nie ugina wiecej jak 1cm

> a co do spryskiwaczy to naprawde zadko kiedy zdarza sie zebym auto sie ubrudzilo wiec to tez nie

> problem

> o kwestiach przegladu i policji nie chce mi sie dyskutowac

> wiec prosze o jakies rzeczowe opinie

nie pamietam jak to bylo z e36 ale np philips robi przetwornice ktora oklamuje LCM (Light Control Module)

Napisano

> nie pamietam jak to bylo z e36 ale np philips robi przetwornice ktora oklamuje LCM (Light Control

> Module)

LKM = Licht-Kontroll-Modul zlosnik.gifgrinser006.gif

Napisano

> nie pamietam jak to bylo z e36 ale np philips robi przetwornice ktora oklamuje LCM (Light Control

> Module)

Zawsze mozna dodac mała zaroweczke w obwod grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Zawsze mozna dodac mała zaroweczke w obwod

a wiesz jaka dokladnie to ma byc ? bo ja i elektryka to sie slabo znamy grinser006.gif

Napisano

> a wiesz jaka dokladnie to ma byc ? bo ja i elektryka to sie slabo znamy

ale bedzie swiecic po maską grinser006.gif mysle ze dla LCMa to bez znaczenia jaka

Napisano
  • Autor

> ale bedzie swiecic po maską mysle ze dla LCMa to bez znaczenia jaka

ale to wtedy jak xenon sie przepali i nie bedzie dzialac to komunikatu tez nie bedzie wyswietlal ?

Napisano

> LKM = Licht-Kontroll-Modul

kto jak tam woli devil.gif

Napisano

> Zawsze mozna dodac mała zaroweczke w obwod

tjuning biglaugh.gif

Napisano

> ale to wtedy jak xenon sie przepali i nie bedzie dzialac to komunikatu tez nie bedzie wyswietlal ?

bedzie bo zmieni mu sie pobor smile.gif ale nie rob wsi i kup taka przetwornice co juz sama w sobie oszukuje lkm... philips takie robi smile.gif

Napisano
  • Autor

> bedzie bo zmieni mu sie pobor ale nie rob wsi i kup taka przetwornice co juz sama w sobie oszukuje

> lkm... philips takie robi

to tez dobre rozwiazanie.masz jakiegos linka moze ?

Napisano

> to tez dobre rozwiazanie.masz jakiegos linka moze ?

http://cgi.ebay.co.uk/Genuine-PHILIPS-20...=item4158a8a7e9 prosze smile.gif

albo starszy model http://cgi.ebay.co.uk/Genuine-PHILIPS-CA...=item4153bf59fc smile.gif i pod bmwe wtyczki pasuja idealnie nie trzeba nic zmieniac tylko wpinac smile.gif zero problemow smile.gif... aha i potrzebujesz jeszcze chyba pierscienie do zamontowania zarowki... hmm.gif

ale ty masz soczewke i ja tam jest mocowana zarowka??

Napisano
  • Autor

> http://cgi.ebay.co.uk/Genuine-PHILIPS-20...=item4158a8a7e9 prosze

> albo starszy model http://cgi.ebay.co.uk/Genuine-PHILIPS-CA...=item4153bf59fc i pod bmwe wtyczki

> pasuja idealnie nie trzeba nic zmieniac tylko wpinac zero problemow ... aha i potrzebujesz

> jeszcze chyba pierscienie do zamontowania zarowki...

> ale ty masz soczewke i ja tam jest mocowana zarowka??

ja mam swoją droga lampy depo/fk z zintegrowanymi ringami.musze zobaczyc bo jak je kupowalem to w zestawie byly jakies wiazki kabli , przekaznik itp, podlaczylem je tak bez tego i nie ma problemow, moze to sa wlasnie przekazniki do xenonow.

Napisano

> ja mam swoją droga lampy depo/fk z zintegrowanymi ringami.musze zobaczyc bo jak je kupowalem to w

> zestawie byly jakies wiazki kabli , przekaznik itp, podlaczylem je tak bez tego i nie ma

> problemow, moze to sa wlasnie przekazniki do xenonow.

podeslij zdjecia to sie pooglada i bedzie wiadomo wink.gif

-ja wlasnie mam na stole xenony z e46stki model starszy i po lifcie - sprawdzac bede roznice w nich zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> podeslij zdjecia to sie pooglada i bedzie wiadomo

> -ja wlasnie mam na stole xenony z e46stki model starszy i po lifcie - sprawdzac bede roznice w nich

przy weekendzie bo to gdzies w piwnicy lezalo ostatnio jak to widzialem

Napisano

Podłącze się do tematu , ktoś może polecić sprawdzone zestawy xenonów 4300k ?

Napisano

> Podłącze się do tematu , ktoś może polecić sprawdzone zestawy xenonów 4300k ?

M-Tech, sprzedają w Tarnowskich Górachn (w necie i na allegro tez), ale konkretnie tego producenta, bo mają też inne, tańsze, zestawy. U mnie >60kkm wytrzymały i jeden palnik zaczął gasnąć, wymieniłem palniki i po 5kkm sprzedalem auto. Z przetwornicami itd nie miałem problemu - czy oszukują LKM - nie wiem

Napisano

> M-Tech, sprzedają w Tarnowskich Górachn (w necie i na allegro tez), ale konkretnie tego producenta,

> bo mają też inne, tańsze, zestawy. U mnie >60kkm wytrzymały i jeden palnik zaczął gasnąć,

> wymieniłem palniki i po 5kkm sprzedalem auto. Z przetwornicami itd nie miałem problemu - czy

> oszukują LKM - nie wiem

kupujesz jakies inne auto teraz??

Napisano

> Podłącze się do tematu , ktoś może polecić sprawdzone zestawy xenonów 4300k ?

ja mialem philipsa z canbus (oszukiwaczka lkm) i dzialalo fajnie.. sprzedalem po 3-4tygodniach i kupilem ori z bmw.

Napisano

> kupujesz jakies inne auto teraz??

nie, smigam sluzbowka

Napisano

> nie, smigam sluzbowka

waytogo.gif ciekawe ile wytrzymasz bez zadnego wlasnego dupowoza wink.gifbiglaugh.gif

Napisano

> ciekawe ile wytrzymasz bez zadnego wlasnego dupowoza

mam zonowóz

Napisano

> mam zonowóz

tylnonapedowy?? zlosnik.gif

Napisano

> nie bardzo

biglaugh.gif no to na nowy sezon bedzie nowy nabytek wink.gifzlosnik.gif

Napisano

> no to na nowy sezon bedzie nowy nabytek

jesli nadal bedzie sluzbowka, to nie czuje potrzeby

Napisano

> lampy mam z homologacja na xenon

A to ciekawe. Istnieją takie lampy homologowane na dwa typy źródeł światła? Może masz jakis link gdzie można takie kupić?

Napisano

> A to ciekawe. Istnieją takie lampy homologowane na dwa typy źródeł światła? Może masz jakis link

> gdzie można takie kupić?

na moich depo bylo jak byk wybite DC, nie wnikam czy slusznie czy nie (bo zapewne nie), ale dzialalo bezblednie smile.gif

Napisano
  • Autor

> A to ciekawe. Istnieją takie lampy homologowane na dwa typy źródeł światła? Może masz jakis link

> gdzie można takie kupić?

allegro. lampy DEPO

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.