Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] - przepalona żarówka ale brak komunikatu INSP2

Featured Replies

Napisano

Witam.

Przepaliła mi się żarówka od świateł mijania.

W instrukcji obsługi jest napisane, że wtedy na liczniku kilometrów dziennych pojawia się napis "INSP2".

U mnie taki komunikat się nie pojawił frown.gif

Czy to jakoś się aktywuje?

Napisano

Ja takiego komunikatu też nie dostałem. To musi być jakiś dodatek specjalny smile.gif Czy to się da zaprogramować?? Też jestem ciekawy.

Napisano

> Ja takiego komunikatu też nie dostałem. To musi być jakiś dodatek specjalny Czy to się da

> zaprogramować?? Też jestem ciekawy.

To chyba zalezy od wersji wyposazenia auta (m.in. wyswietlacza, czujnikow itp) tak mi sie wydaje.

Napisano

> W instrukcji obsługi jest napisane, że wtedy na liczniku kilometrów dziennych pojawia się napis

tak, ale jest przy tym gwiazdka a wg. legendy gwiadka oznacza:

Quote:

Elementy wyposażenia oznaczone symbolem *

są dostępne w wybranych wersjach samochodu

(w zależności od wybranego wariantu danego

modelu, typu silnika, kraju, w którym dokonano

zakupu, wybranego wyposażenia opcjonalnego

i stosowania oryginalnych części zamiennych

i akcesoriów Opla).

Napisano

włącz check control opcomem lub techem i powinno zadziałać ale nie wiem jak to jest zależnie od rodzaju wyświetlacza na GID pokazuje graficznie które światło w opisem

Napisano

U mnie też na wyświetlaczu kilometrów nic się nie pokazało.

Natomiast na wyświetlaczu graficznym pokazał się obrazek ze wskazówką, że właśnie lewa żarówka się przepaliła. Obrazek pojawiał się po każdym odpaleniu auta, do czasu wymiany.

Napisano
  • Autor

> włącz check control opcomem lub techem i powinno zadziałać ale nie wiem jak to jest zależnie od

> rodzaju wyświetlacza na GID pokazuje graficznie które światło w opisem

Właśnie chciałem to włączyć ale do tego potrzebny jest PASS CARD, którego nie mam. Za wyrobienie zapłacę 150 zł, więc chciałbym się wpierw upewnić, czy to się da w ogóle włączyć.

A skoro nawet INSP2 się nie pojawia, to nie wiem, czy to będzie działać frown.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie też na wyświetlaczu kilometrów nic się nie pokazało.

> Natomiast na wyświetlaczu graficznym pokazał się obrazek ze wskazówką, że właśnie lewa żarówka się

> przepaliła. Obrazek pojawiał się po każdym odpaleniu auta, do czasu wymiany.

To się zgadza i jest opisane w instrukcji.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Odpowiem sobie sam, może komuś się przyda smile.gif

Nie udało mi się wprawdzie wyjaśnić braku komunikatu na liczniku kilometrów ale za to za pomocą OP-COMa udało mi się aktywować komunikaty ostrzegawcze o przepalonych żarówkach na wyświetlaczu GID yay.gif

Teraz samochód miło wita mnie ostrzeżeniem o przepalonej lewej żarówce smile.gif

Napisano

> Odpowiem sobie sam, może komuś się przyda

> Nie udało mi się wprawdzie wyjaśnić braku komunikatu na liczniku kilometrów ale za to za pomocą

> OP-COMa udało mi się aktywować komunikaty ostrzegawcze o przepalonych żarówkach na

> wyświetlaczu GID

> Teraz samochód miło wita mnie ostrzeżeniem o przepalonej lewej żarówce

I o braku chłodziwa napewno też co? I płynu do spryskiwacza

Napisano

> I o braku chłodziwa napewno też co? I płynu do spryskiwacza

Też.

W FAQ jest link do manuala jak to uaktywnić

Napisano
  • Autor

> I o braku chłodziwa napewno też co? I płynu do spryskiwacza

Tego akurat nie aktywowałem frown.gif

Do tego jest potrzebny car pass, którego nie mam. Musiałbym na niego wydać 150 zł a nie jestem pewien, czy mam w ogóle odpowiednie czujniki w samochodzie.

Napisano

czujników myślę że nie masz. Ja założyłem od spryskiwacza ale od chłodziwa jeszcze nie bo trzeba wymienić zbiornik na taki z czujnikiem więc przy każdym odpaleniu auta denerwuje mnie komunikat o braku chłodziwa

Napisano
  • Autor

> czujników myślę że nie masz. Ja założyłem od spryskiwacza ale od chłodziwa jeszcze nie bo trzeba

> wymienić zbiornik na taki z czujnikiem więc przy każdym odpaleniu auta denerwuje mnie

> komunikat o braku chłodziwa

Mnie też by to denerwowało.

A szkoda, bo ten rozszerzony układ kontrolny informuje jeszcze chyba o innych rzeczach niż tylko płyny.

Jednak póki co się o tym nie przekonam bez car passu frown.gif

Napisano

jeszcze chyba niski stan baterii w pilocie

Napisano
  • Autor

> jeszcze chyba niski stan baterii w pilocie

I chyba jeszcze jakieś ostrzeżenie o rozładowaniu akumulatora i być może niskim poziomie oleju silnikowego.

Napisano

Niski poziom oleju ma kontrolkę na lewym zegarze ( tak przynajmniej jest w Zafirze B)

Napisano
  • Autor

> Niski poziom oleju ma kontrolkę na lewym zegarze ( tak przynajmniej jest w Zafirze B)

No tak ale to chyba jest związane z układem kontrolnym, bo wszyscy tego raczej nie mają.

Napisano

> No tak ale to chyba jest związane z układem kontrolnym, bo wszyscy tego raczej nie mają.

jak nie, kazde auto ma taka kontrolke przeciez niskiego cisnienia oleju

Napisano
  • Autor

> jak nie, kazde auto ma taka kontrolke przeciez niskiego cisnienia oleju

Nie chodzi o kontrolkę ciśnienia oleju, bo tą faktycznie chyba każdy samochód ma.

Chodzi o kontrolkę Poziom oleju silnikowego.

Napisano

> Chodzi o kontrolkę Poziom oleju silnikowego.

Dziwne jest to, że wg instrukcji tego czujnika nie ma Z14XEP i Z20LEH, według EPC Z20LEH ma ten czujnik. Wychodzi na to, że wszystkie auta oprócz Z14XEP mają ten czujnik. Jest on na misce olejowej.

A czujnik wygląda tak

Napisano

> jak nie, kazde auto ma taka kontrolke przeciez niskiego cisnienia oleju

każde ma tylko nie zycze ci żeby ona zaswieciła ci się z powodu niskiego poziomu oleju,

bo jeżeli ona zasygnalizuje niski poziom cisnienia to reczej tego oleju juz nie ma w silniku wink.gif

Napisano

> Dziwne jest to, że wg instrukcji tego czujnika nie ma Z14XEP i Z20LEH, według EPC Z20LEH ma ten

> czujnik. Wychodzi na to, że wszystkie auta oprócz Z14XEP mają ten czujnik. Jest on na misce

> olejowej.

> A czujnik wygląda tak

Może dlatego że 1. 4 to taki budżetowy silnik

Napisano

W combo były dwie kontrolki od oleju, czerwona i żółta.

Czerwona to standartowa jak w każdym aucie, a żółta pokazywała niski poziom oleju

Napisano

> W combo były dwie kontrolki od oleju, czerwona i żółta.

> Czerwona to standartowa jak w każdym aucie, a żółta pokazywała niski poziom oleju

no własnie dwie a nie jedna grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.