Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[AH]Wymiana wyświetlacza TID na GID

Featured Replies

Napisano

Witam

Czy ktoś się orientuje czy można wymienić wyświetlacz w Astrze H TID na GID mając radio CD30? Czy były różne wersje wyświetlaczy GID czy tylko jedna? Planuje zakup wyświetlacza SE13178570 tylko nie wiem czy będzie kompatybilny i czy mam w instalacji wszystkie piny aby go podłączyć. Czy ktoś w Łodzi z autokącikowiczów ma TECH2? aby zalogować wyświetlacz i wgrać BC?

Napisano

> Czy ktoś się orientuje czy można wymienić wyświetlacz w Astrze H TID na GID mając radio CD30?

Tak mam i wymieniłem (tzn. kolega z Wa-wy mi wymienił) i działa ok.gif

Napisano
  • Autor

A czy były jakieś kombinacje w wiązce czy tylko wyjął przypiął przylogował i już działało czy musiał coś rzeźbić?

Napisano

> A czy były jakieś kombinacje w wiązce czy tylko wyjął przypiął przylogował i już działało czy

> musiał coś rzeźbić?

wpiecie zalogowanie i dziala smile.gif tech2 nie wymagany, wystarczy op-com (wiecej osob ma)

no i najwazniejsze, GID musi byc wylogowany z poprzedniego auta, ja mam gida seryjnie z cd30

ewentualnie wymiana kompletu z tego samego auta (wyswietlacz+radio) i nic nie trzeba logowac

Napisano

> A czy były jakieś kombinacje w wiązce czy tylko wyjął przypiął przylogował i już działało czy

> musiał coś rzeźbić?

Nic nie rzeźbił. Wylogował TID, odpiął, podpiął GID, zalogował i działa ok.gif

Napisano

> wpiecie zalogowanie i dziala tech2 nie wymagany, wystarczy op-com (wiecej osob ma)

Pod warunkiem że to używka. Nówka zawsze musi być zalogowana Techem. Poza tym trzeba wbić indeksy.

Napisano

> Pod warunkiem że to używka. Nówka zawsze musi być zalogowana Techem. Poza tym trzeba wbić indeksy.

co za roznica czy nowa czy uzywana skoro jedna i druga jest wylogowana?? nie wiem, wiec pytam

nie sadze zeby kolega nowke kupowal smile.gif

op-comem indeksy tez mozna wbic

Napisano

> co za roznica czy nowa czy uzywana skoro jedna i druga jest wylogowana?? nie wiem, wiec pytam

Noówka jest wylogowana czyli nie ma w sobie żadnych info o aucie. Używka jest rozparowana co często ludzie mylą z wylogowaniem. Najlepiej poczytać co pisze Sigman na swojej stronie . Nowy wyświetlacz miga napisami Display Safe i Programm Display.

> nie sadze zeby kolega nowke kupowal

Ja też nie sądzę ale kiedyś Sigman miał nówki CIDy taniej niż na allegro.

Poza tym czasami na allegro zdarzają się wyświetlacze od ludków mieszkających w Gliwicach hmm.gifpolicial.gif

> op-comem indeksy tez mozna wbic

Zgadza sie.

Napisano

> Noówka jest wylogowana czyli nie ma w sobie żadnych info o aucie. Używka jest rozparowana co często

> ludzie mylą z wylogowaniem. Najlepiej poczytać co pisze Sigman na swojej stronie . Nowy

> wyświetlacz miga napisami Display Safe i Programm Display.

> Ja też nie sądzę ale kiedyś Sigman miał nówki CIDy taniej niż na allegro.

> Poza tym czasami na allegro zdarzają się wyświetlacze od ludków mieszkających w Gliwicach

> Zgadza sie.

A jakie są cody i indexy dla astry H kombi, cd30mp3? Podacie?

Napisano

> A jakie są cody i indexy dla astry H kombi, cd30mp3? Podacie?

A to zależy od silnika, rocznika , czasem od pompy paliwowej i innych dziwolągów

Napisano

A jakby ktoś spotkał wyświetlacz z oznaczeniem KU, to proszę o info, już dłuższy czas szukam.

Napisano

Wyświetlacze mają różne oznaczenia z tyłu (SE, KR, BA...) - czy wszystkie pasują do wszystkich asterek,

czy do konkretnego modelu np. radia pasuje jakiś konkretny wyświetlacz?

I mam jeszcze pytanie - jaka jest realna wartość CID'a, bo patrząc pa aukcjach to są już od 70-80 PLN?

Napisano

gdzie za tyle widziałeś? Podaj link

Napisano

> gdzie za tyle widziałeś? Podaj link

Ups, sorki ale wkradła się literówka - nie CID a BID smile.gif

Napisano
  • Autor

Czy ktoś wymieniał wyświetlacz u siebie z tid na gid ( ja zakupiłem taki: KP13111163 oprogramowanie SW33. Data to 08.03.04-21, producent - SIEMENS VDO ) w tym tygodniu jade do ASO aby przełożyć a chciałem zapytać czy ramka z obecnego TIDa pasuje do GIDa? Czy dobrze wam zaprogramowali do podzespołów w aucie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.