Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zaciski palio

Featured Replies

Napisano

kupilem zaciski palio pod 240mm. jakie tarcze?? jaka ma byc wysokosc tarczy?? od pandy JTD, czy od pandy 4x4?? od JTD ma chyba 34mm i mysle, ze ta jest ok.gif czy napewno??

Napisano
  • Autor

nikt nie pomoze?? nie chce wywalic kasy w bloto :/

takie podejda?? one maja 40,5mm wysokosci. niech tylko ktos powie jaka ma byc wysokosc tarczy. 40,5 czy 34mm??

jakiś tekst

Napisano

> nikt nie pomoze?? nie chce wywalic kasy w bloto :/

> takie podejda?? one maja 40,5mm wysokosci. niech tylko ktos powie jaka ma byc wysokosc tarczy. 40,5

> czy 34mm??

> jakiś tekst

ja mam u siebie takie

06052009.jpg

Napisano

> kupilem zaciski palio pod 240mm. jakie tarcze?? jaka ma byc wysokosc tarczy?? od pandy JTD, czy od

> pandy 4x4?? od JTD ma chyba 34mm i mysle, ze ta jest czy napewno??

Ja u siebie mam tarcze z pandy 4x4 wszystko pasuje tylko jak chcesz zakładać seryjne felgi stalowe to trzeba dystans 5mm.

Napisano
  • Autor

> Ja u siebie mam tarcze z pandy 4x4 wszystko pasuje tylko jak chcesz zakładać seryjne felgi stalowe

> to trzeba dystans 5mm.

felgi alu melber 6j, et 13 chyba, wiec bez problemu raczej. teraz sie zastanawiam, czy na pewno dobre zaciski mam, bo sa w nich takie klocki jak pod 257...

Napisano

> felgi alu melber 6j, et 13 chyba, wiec bez problemu raczej. teraz sie zastanawiam, czy na pewno

> dobre zaciski mam, bo sa w nich takie klocki jak pod 257...

Z tego co pamiętam to kolega PiQ ma założone zaciski palio z klockami pod tarcze 257mm, ja osobiście mam zaciski z uno turbo

Napisano

Jak klocki są duze i nie szlifowane to można być prawie pewnym że są to zaciski pod tarczę większą czyli 257 mm

Napisano
  • Autor

> Jak klocki są duze i nie szlifowane to można być prawie pewnym że są to zaciski pod tarczę większą

> czyli 257 mm

tylko tamta tarcza w tym palio nie byla jakas wieksza...nie zauwazylem roznicy. a gdzie mialyby byc szlifowane te klocki?? w sumie okladziny sa dziwnie starte, bo na brzegach bardziej to raz, a dwa bardzo ciezko te klocki wchodza w zacisk. moze po prostu ktos kupil zle i takie zalozyl??

Napisano
  • Autor

nikt nic wiecej nie wie?? bo jak to pod 257 rzeczywiscie, to moze sie skusze na przejscie na 14"

Napisano

> nikt nic wiecej nie wie?? bo jak to pod 257 rzeczywiscie, to moze sie skusze na przejscie na 14"

ale czego nie wiesz ? wysokosc tarczy 40.5

Napisano
  • Autor

> ale czego nie wiesz ? wysokosc tarczy 40.5

nie wiem jaki to w koncu zacisk :/ jak zrobilem przymiarke do zwrotnicy, to:

-tarcza od CC, ktora ma 40mm wysokosci zapiera sie o zacisk i potrzeba z 5mm dystansu pod nia, czyli taka 40,5 bedzie tez lipa;

-po zalozeniu felgi, ktora weszla jest miedzy felga a zaciskiem jakies 2mm odstepu, a jeyne co przeszkadza, to wklejone ciezarki...

-jak juz to zlozylem, to widze, ze wejdzie tam ewidentnie wieksza tarcza niz 240, wiec mam zaciski na 257 :/ ale jednak wlazly w felge 13" najwyzej dam jakis dystans i wyciagne blotniki...

Napisano

> nie wiem jaki to w koncu zacisk :/ jak zrobilem przymiarke do zwrotnicy, to:

> -tarcza od CC, ktora ma 40mm wysokosci zapiera sie o zacisk i potrzeba z 5mm dystansu pod nia,

seria tarcza ma inna grugosc, mniejsza

kiedys zanim nie bylo tarcz o wysokosci 40.5mm zakladalo sie 46mm i dalao dystans 5 mm pod tarcze

> czyli taka 40,5 bedzie tez lipa;

> -po zalozeniu felgi, ktora weszla jest miedzy felga a zaciskiem jakies 2mm odstepu, a jeyne co

> przeszkadza, to wklejone ciezarki...

tez tak mam przy stali i alu ktore wchodzi na styk a jak wyklanizator przyklei w nie odpowiednim miejscu lub ciut wyzsze ciezarki to bedzie ocierac

> -jak juz to zlozylem, to widze, ze wejdzie tam ewidentnie wieksza tarcza niz 240, wiec mam zaciski

> na 257 :/

zacisk wyglada jak moj 240 ( sam zacisk jest taki sam jarzma sie roznia ale u Ciebie klocek jest dziwnie duzy wiec moze ktos wsadzil wiekszy. ( u mnie powierzchnia styku jest mniejsza i jest ciut mniejszy a poki co mam serie 240 klocek

jednak wlazly w felge 13" najwyzej dam jakis dystans i wyciagne blotniki...

kup odpowiednie tercze ktore sa Ci i tak niezbedne

A zaciski masz pod wentyle ? bo byly jeszcze pod zwykle tarcze

Napisano
  • Autor

> seria tarcza ma inna grugosc, mniejsza

> kiedys zanim nie bylo tarcz o wysokosci 40.5mm zakladalo sie 46mm i dalao dystans 5 mm pod tarcze

> tez tak mam przy stali i alu ktore wchodzi na styk a jak wyklanizator przyklei w nie odpowiednim

> miejscu lub ciut wyzsze ciezarki to bedzie ocierac

> zacisk wyglada jak moj 240 ( sam zacisk jest taki sam jarzma sie roznia ale u Ciebie klocek jest

> dziwnie duzy wiec moze ktos wsadzil wiekszy. ( u mnie powierzchnia styku jest mniejsza i jest

> ciut mniejszy a poki co mam serie 240 klocek

> jednak wlazly w felge 13" najwyzej dam jakis dystans i wyciagne blotniki...

> kup odpowiednie tercze ktore sa Ci i tak niezbedne

> A zaciski masz pod wentyle ? bo byly jeszcze pod zwykle tarcze

pod wentyle, bo zdejmowane przy mnie...sienka byla z 2003 roku i miala silnik 1.2 16v na osprzecie bosha. moze ktos cos po tym bedzie wiedzial. a masz moze jakies fotki jak to u Ciebie wyglada zlozone??

Napisano

> pod wentyle, bo zdejmowane przy mnie...sienka byla z 2003 roku i miala silnik 1.2 16v na osprzecie

> bosha. moze ktos cos po tym bedzie wiedzial. a masz moze jakies fotki jak to u Ciebie wyglada

> zlozone??

no a jaka była średnica tych tarcz, z których były zdejmowane?

nie mierzyłeś??

Napisano
  • Autor

> no a jaka była średnica tych tarcz, z których były zdejmowane?

> nie mierzyłeś??

no wlasnie cholera nie. szczerze, to nawet nie pomyslalem o tym. bo gdybym wiedzial, ze w palio byly dwa rodzaje tarcz, to bym sprawdzil...

zdjcie260x.jpg

zdjcie261i.jpg

zdjcie262.jpg

Napisano

> pod wentyle, bo zdejmowane przy mnie...sienka byla z 2003 roku i miala silnik 1.2 16v na osprzecie

> bosha. moze ktos cos po tym bedzie wiedzial. a masz moze jakies fotki jak to u Ciebie wyglada

> zlozone??

No tos kupil najgorsze zaciski jakies mogl, bo nie ma tarcz pod to, to sa takie same jak w doblo, pod 257 trza dac 5mm dystansu sick.gif

Zmierz jeszcze srednice tloczka wink.gif

Napisano

> no wlasnie cholera nie. szczerze, to nawet nie pomyslalem o tym. bo gdybym wiedzial, ze w palio

> byly dwa rodzaje tarcz, to bym sprawdzil...

Ty kupiles z palio po liftingu, zaciski z palio 240 wystepuja tylko w starym palio wink.gif

Napisano

Te tarcze hamulcowe co są na foto to są z tego samego auta co zaciski? jeśli tak to nie są tarcze wentylowane

Napisano
  • Autor

> Te tarcze hamulcowe co są na foto to są z tego samego auta co zaciski? jeśli tak to nie są tarcze

> wentylowane

wiem jak wyglada tarcza wentylowana. to sa moje centowe tarcze wsadzone dla porownania. dobra, to juz wiadomo, ze zaciski pod 257, ale jak z kwestia wielkosci. jakos mieszcza sie w 13" ale czy nic zlego sie nie bedzie dzialo?? bo w sumie jak z przodu bedzie 257, to na tyl tez moge zakupic cos pod tarcze 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> No tos kupil najgorsze zaciski jakies mogl, bo nie ma tarcz pod to, to sa takie same jak w doblo,

> pod 257 trza dac 5mm dystansu

> Zmierz jeszcze srednice tloczka

tloczek ma 53mm. zamowilem tarcze i klocki, a dystanse 5mm mam z poldżera zalozone na tyle, to zabiore najwyzej...jak jednak nie wejdzie, to sprzedam swoje alu i kupie jakies 14"...na 14 sa fajniejsze oponki nawet :D jakies 195/45 :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.