Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wymiana przekladni kierowniczej

Featured Replies

Napisano

jak sie za to zabrac ? doszly mnie sluchy ze trzeba sanki opuszczasz zeby wyjac przekladnie prawda to ? ktos to przerabial ? biglaugh.gif

P.S. Silnik 1.4

Napisano

> jak sie za to zabrac ? doszly mnie sluchy ze trzeba sanki opuszczasz zeby wyjac przekladnie prawda

> to ? ktos to przerabial ?

> P.S. Silnik 1.4

Kilka dni temu. Obyło się bez opuszczania sanek, wóz był na podnośniku z "łapami". Przekładnię daje się wyjąć po stronie kierowcy, tylko trzeba się nieco pomęczyć na początku, by obrócić wychodzący z niej wałek kierownicy do góry. U mnie to robiło dwóch ludzi. Wkładanie tak samo. Jedna uwaga - gumy mocujące przekładnie trzeba zdjąć z niej gdy jest na miejscu, przed wyjmowaniem, z nimi nie wyjdzie. Zakładanie odwrotnie i mało przyjemne.

Napisano
  • Autor

to juz cos mi rozjasnilo sytuacje

ktos ma jeszcze jakies spotrzezenia, rady ?

Napisano

> to juz cos mi rozjasnilo sytuacje

> ktos ma jeszcze jakies spotrzezenia, rady ?

jak już wyjmiesz przekładnię to przesmaruj ją porządnie i wymień gumy osłaniające zębatkę

Napisano
  • Autor

stara idzie do hasioka bo do niczego innego sie nie nadaje, nowa bedzie montowana

Napisano

> stara idzie do hasioka bo do niczego innego sie nie nadaje, nowa bedzie montowana

To w nowej przypadkiem nie ściągaj gum i nie dokładaj smaru, bo Ci nie uznają w razie czego gwarancji.

Napisano

Przy okazji odkręcania przekładni odkręcasz tą blachę mocującą cięgna od biegów. Warto od razu zobaczyć ich stan i ewentualnie wymienić/przesmarować. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

to juz dawno zrobione palacz.gifbiglaugh.gif

po urlopie trzeba bedzie sie wziasc do roboty facepalm%5B1%5D.gifbusted.gif

Napisano

> Kilka dni temu. Obyło się bez opuszczania sanek, wóz był na podnośniku z "łapami". Przekładnię daje

> się wyjąć po stronie kierowcy, tylko trzeba się nieco pomęczyć na początku, by obrócić

> wychodzący z niej wałek kierownicy do góry. U mnie to robiło dwóch ludzi. Wkładanie tak samo.

> Jedna uwaga - gumy mocujące przekładnie trzeba zdjąć z niej gdy jest na miejscu, przed

> wyjmowaniem, z nimi nie wyjdzie. Zakładanie odwrotnie i mało przyjemne.

Zdjąłem z gumami...

Najgorzej to było tego durnego sierżanta porozbierać (viva la 899) no a potem też nie jest łatwo ale da się. Kanał/podnośnik obowiązkowy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.