Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z dachem panoramicznym!!

Featured Replies

Napisano

Witam mam w sumie 2 problemy z tym dachem!!

1. jak popada to mi przecieka są mokre słupki a jak dzis jechałem z górki i przyhamowałem to woda polała się na mnie ciurkiem!! co z tym zrobić??

2. nie działa mi ten dach zerwało się chyba ciegno po stronie kierowcy czy już ktoś opatentował jak to naprawić???

Dzieki z góry za odpowiedzi!! pozdrawiam

Napisano

> Witam mam w sumie 2 problemy z tym dachem!!

> 1. jak popada to mi przecieka są mokre słupki a jak dzis jechałem z górki i przyhamowałem to woda

> polała się na mnie ciurkiem!! co z tym zrobić??

> 2. nie działa mi ten dach zerwało się chyba ciegno po stronie kierowcy czy już ktoś opatentował jak

> to naprawić???

> Dzieki z góry za odpowiedzi!! pozdrawiam

1. ściągasz słupki by dostać się do rurek odprowadzających wodę i przepychasz (sprężonym powietrzem lub wodą pod ciśnieniem.

(właśnie przepychałem u siebie ....5min temu... z tyłu bo zaczęło podmakać - wyciągnąłem larwę motyla lub innego owada - zatkał swoją grubością prawie cały przewód)

2. Temat jak na razie nie do przeskoczenia. (wyjmij silnik i termokurczliwymi koszulkami zabezpiecz styki do silnika "+" i "-" by przy przytrzymaniu otwierania z pilota silnik nie szarpał Ci szybami.

Napisano

Ja swojej dziurki jeszcze nie zlokalizowałem zlosnik.gif

Cały czas kapie mi za daszkiem od pasażera oraz słupku.

Myślałem że do wina szyby, ale sklejona jest prawidłowo, bo problem był równiez po wymianie szyby na nową.

Rurki mam drożne, warto sprawdzić tez sam wtyk i korytko w szyberdachu, w zakamarkach lubią się gromadzić jak prawił DARKOOO owadziki i inne gady wink.gif

Sprawdzałem też ( do znalezienia w poprzednich wątkach ) mocowanie słupków od relingów na przodzie. Wychodzi na to że mocowane są jedynie do zewnętrznego korpusu od karoserii nie mając żadnej śruby wchodzącej do wewnątrz samochodu. Więc i tu odpada. A dalej cieknie... facepalm%5B1%5D.gif

Nie wiem czy ktoś to potwierdzi ale nasze dachy mają ograniczoną przepustowość odprowadzania wody, na dobrą sprawę jeśli pada grom z nieba, woda i tak może przelać się od wewnętrznej strony wylewając się z kanału, szczególnie przy mocniejszych skrętach.

Napisano

Tu może Ci jeszcze przeciekać na łączeniu podłużnych aluminiowych prowadnic z poprzecznymi plastikowymi.

Oryginalnie jest bardzo mało masy (kitu) uszczelniającego. Może na nim przecieka.

Od środka jak zjedziesz podsufitką będziesz miał dostęp ... po zewnętrznej stronie możesz takim kitem uszczelnić dodatkowo.

Tu jak wygląda w oryginale:

285132615-1.jpg

post-120396-14352513369604_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Nie wiem czy ktoś to potwierdzi ale nasze dachy mają ograniczoną przepustowość odprowadzania wody,

> na dobrą sprawę jeśli pada grom z nieba, woda i tak może przelać się od wewnętrznej strony

> wylewając się z kanału, szczególnie przy mocniejszych skrętach.

U mnie nic nie przecieka. Było ostatnio parę mocnych burz, były ulewy, topniejące śniegi na wiosnę i na szczęście w środku jest sucho palacz.gif

Napisano

> U mnie nic nie przecieka. Było ostatnio parę mocnych burz, były ulewy, topniejące śniegi na wiosnę

> i na szczęście w środku jest sucho

U mnie też nic nie przecieka. Dla testu walnąłem nawet po dachu pełny strumień wody z węża przy myciu, a przy tym oberwanie chmury to pryszcz, i ani kropelki nie przepuściło smile.gif

pozdrawiam

Napisano

Podstawowa sprawa to udrożnić wężyki odprowadzające wode, znajdujące się w słupkach. Dodatkowo są one zakończone takim zwężeniem, ktore lubi się zamulać. Ja w tej chwili zamieniłem je na zwukłe węże ogrodowe, a oryginalne musze dobrze prezczyścić. Wczoraj miałem oberwanie chmury na miastem i jest suchutko. Niestety nie mogę pozbyć sie stuków dachu, podczas jazdy po nierównościach. Mam w planie zakup uszczelki wokół dachu ale nie jestem pewien czy to pomoże.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.