Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czym uszczelnić relingi ?

Featured Replies

Napisano

Witajce, pytanie z tych mocno technicznych, czym uszczelnić dach po montażu relingów, dodam iż nie będą to relingi z modelu na którym wylądują, stąd przydałoby mi się je dobrze uszczelnić.

Napisano

> Witajce, pytanie z tych mocno technicznych, czym uszczelnić dach po montażu relingów, dodam iż nie

> będą to relingi z modelu na którym wylądują, stąd przydałoby mi się je dobrze uszczelnić.

Klejem do szyb waytogo.gif

Napisano

> Witajce, pytanie z tych mocno technicznych, czym uszczelnić dach po montażu relingów, dodam iż nie

> będą to relingi z modelu na którym wylądują, stąd przydałoby mi się je dobrze uszczelnić.

Z bardziej dostępnych... silikon, może być budowlany.

Ja tak uszczelniałem relingi w poprzednim samochodzie, w którym czas zrobił swoje i oryginalne uszczelnienie zaczęło pękać i puszczać wodę do samochodu podczas deszczu. Zrobiłem według manuala z AK z zastosowaniem tegoż właśnie silikonu i ponad rok w środku sucho, później samochód sprzedałem, więc nie wiem.

Napisano
  • Autor

silikon odpada, w połączeniu z blachą powoduje szybsze rdzewienie... a to nie jest pożądany efekt

Napisano

> silikon odpada,

więc pozostaje Ci FIX ALL waytogo.gif nie ma odczynu octowego, klei praktycznie wszystko z wszystkim, masz do wyboru biały, czarny i bezbarwny - polecam ok.gif

Napisano

Czymś czym uszczelnia się przyczepy kempingowe zlosnik.gif - Sikaflex 221 - trwale elastyczny ok.gif

Napisano

to:

http://www.novol.pl/strony/1/i/1143.php

i wiecej nie kombinuj. Mozna kupić w tubach po jakies 12zl/szt. Dobre, tanie i wytrzymałe.

Napisano

> silikon odpada, w połączeniu z blachą powoduje szybsze rdzewienie... a to nie jest pożądany efekt

miałem uszczelniany prawy przedni słupek relingu czarnym silikonem do szyb ,i nic się złego nie działo z lakierem,a woda po deszczu przestała wlewać się do auta zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.