Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Porónanie silników 1,5 a 1,9 dCi rocznik pow 2003.

Featured Replies

Napisano

Sprawa tyczy Renault Scenic II

interesują mnie wszelkie info na temat silników stosowanych w latach 2003- 2005,

wszelkie info mile widziane zlosnik.gif

pozdrawiam

Napisano

z 1,5 były w tym czasie na pewno 82 KM i 101 KM. ten drugi miał VTG. ZTCW żaden nie miał koła dwumasowego. charakterystyczne niskie spalanie. mocy temu mocniejszemu nie brakuje, o ile ktoś chce auto do spokojnej jazdy.

podobno padały wtryski (z opiłek z pompy wysokiego ciśnienia) i pompa, więc dobrze mieć silnik albo po wymianie tych urządzeń albo z późniejszych okresów produkcji, gdzie zastosowano inne elementy.

Napisano

1.9 w aucie z profilu przejechał już przeszło 300 tysięcy km i go jeszcze oryginalna turbosprężarka napędza. biglaugh.gif Awarii silnika brak. skromny.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> 1.9 w aucie z profilu przejechał już przeszło 300 tysięcy km i go jeszcze oryginalna turbosprężarka

> napędza. Awarii silnika brak.

to może ja się trochę podłącze bo przymierzam się do kupna meganki II.silniki rozumiem były montowane te same bo temat dotyczy scenika?silniki 1.5 są bardzo oszczędne bo kolega ma to z autopsji wiem że spalanie miał na poziomie 5 l/100km.czy silnik 1.9 ma podobne osiągi czy pali więcej?

Napisano

> to może ja się trochę podłącze bo przymierzam się do kupna meganki II.silniki rozumiem były

> montowane te same bo temat dotyczy scenika?silniki 1.5 są bardzo oszczędne bo kolega ma to z

> autopsji wiem że spalanie miał na poziomie 5 l/100km.czy silnik 1.9 ma podobne osiągi czy pali

> więcej?

U mnie w Primerze P12, srednia z ostatnich 20kkm jest na poziomie 6ltr.

Najwiecej z calego baku spalil mi zima 7,5. Najmniej w trasie 4,8ok.gif

Silnik to 1.9dci 120km by Renault wink.gif

Napisano

silnik 1,9 musi palić więcej i tak jest w rzeczywistości.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> silnik 1,9 musi palić więcej i tak jest w rzeczywistości.

a czy jak się trafi ze skrzynią 6-biegową to spali mniej i czy te skrzynie sprawiają jakieś problemy?

Napisano

> a czy jak się trafi ze skrzynią 6-biegową to spali mniej i czy te skrzynie sprawiają jakieś

> problemy?

mam scenic II 2004 1.9 dci 120KM przebieg 153 000 km od roku. przejechałem 30 000 km. średnie spalanie na poziomie 9l ale zawsze na klimie, w korkach po Łodzi i raczej dynamicznie.

na trasie 4000 km do Chorwacji z prędkościami rzędu 150-170 i 4 osoby na pokładzie plus bagaż spalił 8,2l więc dobry wynik.

silnik dynamiczny, 6 biegowa skrzynia pomaga szczególnie w trasie.

kiedyś dla testów jeździłem kapelusznikowo-przepisowo po mieście to do 6l zszedłem.

jeśli chodzi o awarie to rzeczy eksploatacyjne plus alternator padł.

dwa razy sworznie wahaczy, tarcze, klocki i dwa razy olej, nabicie klimy, poduszka pod silnikiem i urwał się kiedyś zaczep tłumika (taka ala linka by renault), wymiana wtyczki do kompa bo nie stykała.

Napisano

> mam scenic II 2004 1.9 dci 120KM przebieg 153 000 km od roku. przejechałem 30 000 km. średnie

> spalanie na poziomie 9l ale zawsze na klimie, w korkach po Łodzi i raczej dynamicznie.

> na trasie 4000 km do Chorwacji z prędkościami rzędu 150-170 i 4 osoby na pokładzie plus bagaż

> spalił 8,2l więc dobry wynik.

> silnik dynamiczny, 6 biegowa skrzynia pomaga szczególnie w trasie.

> kiedyś dla testów jeździłem kapelusznikowo-przepisowo po mieście to do 6l zszedłem.

> jeśli chodzi o awarie to rzeczy eksploatacyjne plus alternator padł.

> dwa razy sworznie wahaczy, tarcze, klocki i dwa razy olej, nabicie klimy, poduszka pod silnikiem i

> urwał się kiedyś zaczep tłumika (taka ala linka by renault), wymiana wtyczki do kompa bo nie

> stykała.

no to poziomem spalania to on nie powala crazy.gif

Napisano

> no to poziomem spalania to on nie powala

masa i gabaryty robią swoje:)

Napisano

> no to poziomem spalania to on nie powala

noga ciężka, jazda w korkach robią swoje. a może i dopiero się uczy diesla...

1,9 generalnie spalanie ma niższe od powyższego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.