Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa wersja FES, którą nie jestem zachwycony.

Featured Replies

Napisano

Wyszła nowa wersja FES`a, jest sporo zmian, niestety dotyczą dość wrażliwej sfery. Nowa wersja umożliwia zmianę zapisanego przebiegu auta we wszystkich centralkach. Możliwa jest też ingerencja w ustawienia następnego serwisu. Szczerze przyznam, że dla mnie są to dość szokujące zmiany i napiszę maila do autora z prośbą o zwrot pieniędzy za pełną wersję. Cały czas postrzegałem ten projekt, jako alternatywne oprogramowanie dla użytkowników aut koncernu Fiat, tymczasem okazuje się, że jest to produkt dla każdego handlarza i krętacza, byleby zapłacił za licencję. Tymczasem ten handlarz za licencję i tak nie zapłaci, ponieważ zassie pirata lub pożyczy od kolegi, dodatkowo każdy kto będzie miał dostęp do programu cofnie sobie licznik. Sytuacja jest o tyle dziwna, że FES miał sporo problemów z odczytem prawidłowego przebiegu w wielu autach, należy więc zadać pytanie co się stanie, po modyfikacji przebiegu w takim aucie - co odczyta examiner? Czyżby to był początek ery JTD i JTDm z przebiegami kilku, kilkunastu milionów kilometrów?

Napisano

> Wyszła nowa wersja FES`a, jest sporo zmian, niestety dotyczą dość wrażliwej sfery. Nowa wersja

> umożliwia zmianę zapisanego przebiegu auta we wszystkich centralkach.

Poczytaj dokładnie opis jak jest funkcja skonstruowana.

Jak zadasz sobie trud poczytania to dowiesz się, że można podnieść przebieg, ale nie można go zmniejszyć.

> Możliwa jest też

> ingerencja w ustawienia następnego serwisu.

Można ustawić ilość kuponów, ale w przypadku Cromy(w Stilo działa) nie działa ustawienie ilości km do następnego przeglądu(tzn. działa na standardowych wartościach).

> Szczerze przyznam, że dla mnie są to dość

> szokujące zmiany

Bo nie zadałeś sobie trudu poczytania jak działają i o co chodzi. Chodzi np. o to, żebyś sobie mógł ustawić, że chcesz wymieniać olej co 15kkm a nie co 35kkm.

>i napiszę maila do autora z prośbą o zwrot pieniędzy za pełną wersję. Cały

> czas postrzegałem ten projekt, jako alternatywne oprogramowanie dla użytkowników aut koncernu

> Fiat, tymczasem okazuje się, że jest to produkt dla każdego handlarza i krętacza, byleby

> zapłacił za licencję. Tymczasem ten handlarz za licencję i tak nie zapłaci, ponieważ zassie

> pirata lub pożyczy od kolegi, dodatkowo każdy kto będzie miał dostęp do programu cofnie sobie

> licznik. Sytuacja jest o tyle dziwna, że FES miał sporo problemów z odczytem prawidłowego

> przebiegu w wielu autach, należy więc zadać pytanie co się stanie, po modyfikacji przebiegu w

> takim aucie - co odczyta examiner? Czyżby to był początek ery JTD i JTDm z przebiegami kilku,

> kilkunastu milionów kilometrów?

Ech, zamiast atakować projekt to najpierw poczytaj bo nie masz bladego pojęcia o co chodzi. Zobaczyłeś jakieś funkcje i nawet nie zadałeś sobie trudu poczytania.

Pozdrawiam BAS

ps. Narzędzia do cofania przebiegu są łatwo dostępne i FES nie zrobi kariery na tym rynku.

Napisano

> Poczytaj dokładnie opis jak jest funkcja skonstruowana.

> Jak zadasz sobie trud poczytania to dowiesz się, że można podnieść przebieg, ale nie można go

> zmniejszyć.

i to jest fajna opcja w przypadku zmiany licznika na inny (lepsiejsza wersja) nie trzeba bedzie juz nadpisywac przebiegu na licznik examem ok.gif

Napisano
  • Autor

> Poczytaj dokładnie opis jak jest funkcja skonstruowana.

Ma kolega rację, wszedłem wczoraj w nocy na stronę i przeczytałem zajawkę przy info o nowej wersji i wyciągnąłem błędne i pochopne wnioski. Tak więc sam sobie wystawiam zolta.gif.

Napisano

> Ma kolega rację, wszedłem wczoraj w nocy na stronę i przeczytałem zajawkę przy info o nowej wersji

> i wyciągnąłem błędne i pochopne wnioski. Tak więc sam sobie wystawiam .

Możesz odpalić FES na biurku bez podłączania interfejsu i połączyć się z dowolnym ECU wciskając ctrl+F10 i pobawić się na sucho każdą funkcją, nawet jak masz darmową wersję.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Ma kolega rację, wszedłem wczoraj w nocy na stronę i przeczytałem zajawkę przy info o nowej wersji

> i wyciągnąłem błędne i pochopne wnioski. Tak więc sam sobie wystawiam .

Trzeba umieć przyznać się do błędu i za to claps.gif

Ale na drugi raz kolego pomyśl jakbyś się czuł jakby o twoim dziele ktoś od razu tak ostro pisał angryfire.gif

Dobra że mamy BASa waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Trzeba umieć przyznać się do błędu i za to

> Ale na drugi raz kolego pomyśl jakbyś się czuł jakby o twoim dziele ktoś od razu tak ostro pisał

> Dobra że mamy BASa

Proszę admina o zamknięcie lub usuniecie wątku, zaczyna się kompletny off top!

Napisano

> Proszę admina o zamknięcie lub usuniecie wątku, zaczyna się kompletny off top!

Zamykam, ale zostawiam, bo jest kilka ciekawych informacji podanych przez kolegę basa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.