Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1200 zł mniej za jedne drzwi wiecej

Featured Replies

Napisano

Pytanie czy sie spodoaba na rynku motoryzacyjnym, a szczegolnie z silnikiem 1.7 (130KM) diesel?

link

Napisano

> Pytanie czy sie spodoaba na rynku motoryzacyjnym, a szczegolnie z silnikiem 1.7 (130KM) diesel?

> link

1.7td zadnych info nie znalazlem oprocz jednego... Kia ma takie cos w ofercie...

Myslisz, ze to ten sam silnik?

Napisano

> Pytanie czy sie spodoaba na rynku motoryzacyjnym, a szczegolnie z silnikiem 1.7 (130KM) diesel?

> link

A co to za silnik? VMotori czy jakaś nowa wersja tego 1.7 z Isuzu co był montowany w Oplach?

Napisano

> A co to za silnik? VMotori czy jakaś nowa wersja tego 1.7 z Isuzu co był montowany w Oplach?

Oby nie bo jest beznadziejny.

Napisano

> Oby nie bo jest beznadziejny.

Właśnie. zlosnik.gif

Napisano

> Oj coś czuje , ze to 1.7cdti :-)

Jeśli będą do jazd próbnych te 1.7 i te 2.0 to nikt takiego 1.7 nie kupi i problem rozwiązany.

hehe.gif

Napisano

Tak BTW to ostatnio w tg przeczytałem ze przy zmianie biegów szybko obroty spadają prawda to?

Napisano

> Jeśli będą do jazd próbnych te 1.7 i te 2.0 to nikt takiego 1.7 nie kupi i problem rozwiązany.

Kwestia ceny...

Jak będzie ten mały 1.7 1000-2000 droższy od benzyniaka to będzie się sprzedawał. Bo 2.0 jest IMO za drogi dla prywatnego użytkownika (w stosunku do benzynowego 1.8)

Napisano

Jeśli chodzi o automatyczną skrzynię jest tylko coś takiego: "AT-5500 zł" dla wersji 1.8 benzyna.

Ktoś wie co to: klasyczny hydraulik, czy zautomatyzowany manual, ile biegów, czy jest możliwość ręcznej zmiany dzwignią lub łopatkami + - ?

Napisano

Automat GM to nie dsg. W cruzie acurat nie jechałem ale w dodgu można było zmieniać galka.

Napisano

> Automat GM to nie dsg. W cruzie acurat nie jechałem ale w dodgu można było zmieniać galka.

Automatów GM jest wiele typów, tak samo skrzynie zautomatyzowane to nie tylko DSG, lecz wszelakie MCP, MM-T i inne.

Dwusprzegłowe i uważane za najlepsze w czasie jazdy są dsg od VW, powershift od forda i TCT od Alfy.

Ja mimo to jestem zwolennikiem klasycznych automatów hydraulicznych.

W dzisiejszych czasach wcale bym się nie zdziwił, gdyby GM użył skrzyni nie-GM.

BTW autko wygląda z zewnątrz super.

Napisano

> tego 1.7 z Isuzu co był montowany w Oplach?

Kumpel był ostatnio na jakiejś prezentacji tego silnika, gdzie wmawiali im że on "zupełnie nowy".

Obśmialiśmy się - dołożenie kilku czujników i dpf-a nie robi nowego silnika hehe.gif

Napisano

Mówiłem o tym, który jest w cruze. A nie o tych które GM ma od Fiata. Dodge ma ten San co cruze.

Napisano

> A nie jest to czasem ten sam silnik co w Hyundaiu (1.7 CRDI)?

> Edit: Może nie... tutaj coś piszą o Astrze z 1.7 CDTi:

> http://www.gminsidenews.com/forums/f16/opel-launches-most-efficient-astra-ever-1-7-cdti-104005/

Tez nad tym myslalem ale IMO raczej nie chyba, ze jest VM motori. Ten 1.7 to jest rozwiniecie 1.6 136KM a to jest ich wlasna konstrukcja.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.