Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wolno spadające obroty na lpg 2 gen.

Featured Replies

Napisano

Witam. Zakupiłem niedawno punto 2 z oryginalnym gazem jaki tam w aso wkładali. Mój problem z nim polega na tym iż obroty silnika na lpg podczas jazdy bardzo wolno spadają, a po puszczeniu gazu i naciśnięciu sprzęgła - typowa zmiana biegów- wręcz podskakują tak o jakieś 300-400 po czym zaczynają bardzo wolno opadać.poprzedni właściciel twierdził że zrobiło się to po wymianie parownika. Byłem już u 2 magików i nadal to samo.Dodam że autko średnio pali teraz 13l.

I jeszcze jedna rzecz- silniczek krokowy był ustawiony na stałe poprzez wkręcenie w niego śruby, jeden z magików zmienil mi to na takie coś regulowane pokrętłem i ustawił to jakoś poprzez analizator spalin. Cała ta operacja nie przyniosła żadnego efektu.HELP

Napisano

> Witam. Zakupiłem niedawno punto 2 z oryginalnym gazem jaki tam w aso wkładali...Dodam że autko średnio pali teraz

> 13l. facepalm%5B1%5D.gif

> I jeszcze jedna rzecz- silniczek krokowy był ustawiony na stałe poprzez wkręcenie w niego śruby, facepalm%5B1%5D.gif

> jeden z magików zmienil mi to na takie coś regulowane pokrętłem i ustawił to jakoś poprzez

> analizator spalin. facepalm%5B1%5D.gif

>Cała ta operacja nie przyniosła żadnego efektu.HELP

No i nie ma się co dziwić, widać, że gaziarze nie wiedzą co czynią smile.gif Zmień warsztat na dobry, polecany - nie na magików smile.gif Jak ASO to pewnie masz Tartarini. Trzeba przejrzeć instalację, założyć sprawny silnik krokowy i dopiero zrobić regulację. Oczywiście przed tym kasowanie adaptacji i 1 dzień na benzynie. Powinno pomóc.

Napisano
  • Autor

A jaki =- jest koszt nowego silniczka krokowego?

Napisano

Masz to co w podpisie?

Punto II SX LPG bingo s4

Bez silnika krokowego tak się może dziać.

Kumpel przyjechał kiedyś do mnie takim punto bez krokowego. Okazało się, że ktoś wymontował go, bo sonda była padnięta. Może u ciebie też jest podobnie.

To bingo s4 dosyć łatwo regulować. Sam to robiłem swego czasu.

Napisano
  • Autor

> Masz to co w podpisie?

Nie, to jest inne z oryginalna instalacją wkładana przez fiata.

Napisano

Moje punto też miało taki gaz. Sam go regulowałem, to nic trudnego. Co do wolno opadających obrotów to być może nie masz włączonego cut-offa i efekt jest taki. Podstawa to wsadzić silniczek krokowy i spróbować to wyregulować o ile reduktor jeszcze jest ok.

Da się to spokojnie opanować, ale musisz znaleźć kogoś kumatego.

Napisano
  • Autor

Może kogoś polecicie w okolicy Piaseczna?Na razie nikogo nie mogę znaleźć kto by obsługiwał tartarini:(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.