Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czyszczenie przepustnicy Z16SE

Featured Replies

Napisano
Mamy sobie tego manuala i tu tylko mam jedno pytanie. Będę to robił na nie rozmontowanym silniku -czy do czyszczenia można użyć preparatów w szpraju typu "Brake Cleanr". Używałem tego typu kiedyś do czyszczenie silnika w Nubirze po tym jak puszczała mi uszczelka pod klawiaturą i olej szedł sobie na silnik. Bardzo ładnie i szybko usunęło to to całe tony zanieczyszczeń.
Napisano

Podczas pierwszego czyszczenia tylko moczyłem szmatkę w rozpuszczalniku bo też się bałem psiknąć

tam czymkolwiek. Za drugim razem odkręciłem przepustnicę, to naprawdę nic trudnego.

Przy zdejmowaniu jej uważałem tylko aby nie uszkodzić uszczelki pod nią.

pzdr

Kupiłeś już klucze, znaczy nasadki ???

Trafiłem w Norauto na zestaw 9 nasadek za całe 62 zł cool.gif

Napisano

> Trafiłem w Norauto na zestaw 9 nasadek za całe 62 zł

cenią się strasznie

pierwszy link z allegro

http://allegro.pl/nasadki-torx-yato-e5-e16-9cz-yt-0520-szyna-od-ss-i1704850512.html

aha, ja jak czyściłem przepsutnicę, to ją zdemontowałem, potem dałem nowa uszczelkę i tyle

koszt ok 5-6 zł w aso

Napisano

> pierwszy link z allegro

to już mam smile.gif a potrzebowałem większych . Tymi przy tylnych jarzmach i przy amorkach nie powalczy frown.gif

Teraz kupiłem zestaw z numerami E10, E11, E12, E14, E16, E18, E20, E22 i E24

> aha, ja jak czyściłem przepsutnicę, to ją zdemontowałem, potem dałem nowa uszczelkę i tyle

> koszt ok 5-6 zł w aso

ok.gif

Napisano

Są do tego specjalne preparaty. Zmywacz do hamulców jest suchy, więc jeśli już chcesz go używać to na podniesionych obrotach, krótko, z kilkusekundowymi przerwami na porządne przełknięcie syfu przez silnik.

Napisano
  • Autor

> Podczas pierwszego czyszczenia tylko moczyłem szmatkę w rozpuszczalniku bo też się bałem psiknąć

> tam czymkolwiek. Za drugim razem odkręciłem przepustnicę, to naprawdę nic trudnego.

Ja tam popsikałem najpierw WD40, ale z racji że smoły trochę było to zastosowałem Break Clenera - wyczyściło ładnie, ale kurcze po pierwszym odpaleniu to się wszyscy wystraszyli bo zostawiłem za sobą chmura jak by mi UPG padło i cały płyn chłodniczy poszedł do garów.

Tera pali ładnie i nie dymi - wypaliło się to badziewie

> Przy zdejmowaniu jej uważałem tylko aby nie uszkodzić uszczelki pod nią.

> pzdr

> Kupiłeś już klucze, znaczy nasadki ???

> Trafiłem w Norauto na zestaw 9 nasadek za całe 62 zł

Klucze kupiłem na nasadkę 1/2" okazało się ze kołnierz za duży i nie da się DIS-a odkręcić. Musze iść wymienić. oslabiony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.