Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skoro wszyscy się chwalą to i ja się pochwalę

Featured Replies

Napisano

W związku z tematem który niedawno założyłem odnośnie wyboru motocykla trochę zwiększyłem budżet i w końcu udało mi się wybrać i kupić 893goodvibes.gif

Tym samym przedstawiam Kawasaki GPZ500S:

24951681.jpg

73192404.jpg

Rok 2002 przebieg ~21 tys km

Na obecną chwilę jestem bardzo zadowolony, jedyna rzecz która mi się w nim nie podoba to dźwięk, a poza tym rewelacja bananaevil.gif

Tak więc do zobaczenia na drodze wink.gif

Napisano

Gratulacje zlosnik.gif

Ile koni ma silnik? Bo z tego co pamiętam były trzy wersje różniące się mocą... hmm.gif

Napisano

> W związku z tematem który niedawno założyłem odnośnie wyboru motocykla trochę zwiększyłem budżet i

> w końcu udało mi się wybrać i kupić

> Tym samym przedstawiam Kawasaki GPZ500S:

> Rok 2002 przebieg ~21 tys km

> Na obecną chwilę jestem bardzo zadowolony, jedyna rzecz która mi się w nim nie podoba to dźwięk, a

> poza tym rewelacja

> Tak więc do zobaczenia na drodze

Gratuluję, bardzo ładny egzemplarz. Sam takim śmigałem dwa lata, można się sporo nauczyć.

Szerokości!

Napisano
  • Autor

> Gratulacje

Dzięki biglaugh.gif

> Ile koni ma silnik? Bo z tego co pamiętam były trzy wersje różniące się mocą...

W angielskich dokumentach jest 60 podane, wersje 27KM były chyba tylko w Szwajcarii wersje 34KM chyba tylko w Niemczech, więc zostaje albo 50 albo 60, ciężko to sprawdzić gdziekolwiek, ale zakładam że 60 tak jak w dokumentach jest podane smile.gif

Próbowałem sprawdzić w rożnych miejscach ale żaden dekoder vin nie chce łyknąć mojego numeru.

Napisano
  • Autor

> Gratuluję, bardzo ładny egzemplarz. Sam takim śmigałem dwa lata, można się sporo nauczyć.

> Szerokości!

Dziękuję, jest bardzo zadbany z czego się cieszę, użytkowany przez jedną właścicielkę smile.gif

Mam nadzieję że nie będzie sprawiać żadnych psikusów, wtedy zostanie u mnie na bardzo długo 893goodvibes.gif

No to w sumie już będzie mój trzeci motocykl, ale człowiek się uczy całe życie smile.gif

Napisano

fajny sprzęcik.

I tak jak mówisz. dzwięk jest denerwujący. wzieli silnik z auta:(

pozdro.

Napisano

> fajny sprzęcik.

> I tak jak mówisz. dzwięk jest denerwujący. wzieli silnik z auta:(

> pozdro.

Oj nie, silnik to rasowa czterocylindrówka rodem ze starego GPZ900, tylko przecięta na pół i lekko rozwiercona grinser006.gif

I nie polecam zabaw z tłumikiem, ja kupiłem już z przelotowym i było tak głośno, że się jeździć nie dało, a sam odgłos nadal był do niczego sick.gif

Napisano

> Oj nie, silnik to rasowa czterocylindrówka rodem ze starego GPZ900, tylko przecięta na pół i lekko

> rozwiercona

> I nie polecam zabaw z tłumikiem, ja kupiłem już z przelotowym i było tak głośno, że się jeździć nie

> dało, a sam odgłos nadal był do niczego

hehe mi tu raczej chodziło o to że to nie V tylko rzędówka:))

Napisano
  • Autor

> fajny sprzęcik.

> I tak jak mówisz. dzwięk jest denerwujący. wzieli silnik z auta:(

> pozdro.

I to w dodatku z diesla chyba zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Oj nie, silnik to rasowa czterocylindrówka rodem ze starego GPZ900, tylko przecięta na pół i lekko

> rozwiercona

> I nie polecam zabaw z tłumikiem, ja kupiłem już z przelotowym i było tak głośno, że się jeździć nie

> dało, a sam odgłos nadal był do niczego

Nie wiem czy przy tych ktoś już czegoś nie robił, niby z wyglądu seria ale jak na serię to głośne jakieś mi się wydają choć nie mam porównania z innymi gpz.

Zresztą słuchałem na YT trochę róznych gpz z akcesoryjnymi wydechami i wszystkie brzmią bardzo podobnie do tego fabrycznego.

Napisano
  • Autor

> hehe mi tu raczej chodziło o to że to nie V tylko rzędówka:))

XJ którą miałem poprzednio brzmiała około 100 razy lepiej 270751858-jezyk.gif

Napisano

> XJ którą miałem poprzednio brzmiała około 100 razy lepiej

A jaki był powód zamiany XJ-oty na GPZ-ta?

Z reguły progresja polega na zwiększaniu pojemności smile.gif

Napisano
  • Autor

> A jaki był powód zamiany XJ-oty na GPZ-ta?

> Z reguły progresja polega na zwiększaniu pojemności

Xj sprzedałem z powodu wyjazdu, myślałem że zostanę na dłużej, a wyszło jak wyszło że wróciłem szybko, więc było trzeba kupić coś nowego wink.gif

Napisano

> Xj sprzedałem z powodu wyjazdu, myślałem że zostanę na dłużej, a wyszło jak wyszło że wróciłem

> szybko, więc było trzeba kupić coś nowego

Aha - jesteś usprawiedliwiony smile.gif

A jak wygląda porównanie gabarytowe. GPZ dużo mniejsze?

Ja kupiłem XJ właśnie ze względu na wielkość (a właściwie na wysoko umieszczone siedzenia) żeby nie wyglądać na moto jak na minibike'u smile.gif

Napisano

> Nie wiem czy przy tych ktoś już czegoś nie robił, niby z wyglądu seria ale jak na serię to głośne

> jakieś mi się wydają choć nie mam porównania z innymi gpz.

> Zresztą słuchałem na YT trochę róznych gpz z akcesoryjnymi wydechami i wszystkie brzmią bardzo

> podobnie do tego fabrycznego.

EN500 i KLE500 mają ten sam silnik ale inne wydechy i brzmią całkiem przyzwoicie!

Nawiasem mówiąc to z 500 chyba najładniej brzmi GS500.

Na wolnych obrotach całkiem przyjemnie mruczy a i na wyższych wstydu nie ma!

W GPZ najwyraźniej sknocili wydech. frown.gif

Napisano
  • Autor

> Aha - jesteś usprawiedliwiony

> A jak wygląda porównanie gabarytowe. GPZ dużo mniejsze?

> Ja kupiłem XJ właśnie ze względu na wielkość (a właściwie na wysoko umieszczone siedzenia) żeby

> nie wyglądać na moto jak na minibike'u

Niby to chyba tylko kilkanaście kg różnicy ale jednak jest to bardzo zauważalne, choć różnica w wysokości siedzeń chyba nie jest duża, przynajmniej akurat nie czułem tego.

Ale oba motocykle są bardzo fajne smile.gif

Napisano
  • Autor

> EN500 i KLE500 mają ten sam silnik ale inne wydechy i brzmią całkiem przyzwoicie!

> Nawiasem mówiąc to z 500 chyba najładniej brzmi GS500.

> Na wolnych obrotach całkiem przyjemnie mruczy a i na wyższych wstydu nie ma!

> W GPZ najwyraźniej sknocili wydech.

Nie słyszałem wielu 500 ale rzeczywiście gs brzmi ładniej nie ma co ukrywać, ale za to gpz ma przewagę w innych rzeczach biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Dziś pierwsze pomiary spalania i wyszło 4,5L/100km smile.gif

Ale do rzeczy, czy ktoś może potwierdzić że do gpz pasuje termostat z tico? biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.