Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pęknięta szyba

Featured Replies

Napisano

Czesc. Mam pękniętą szybę przednią, czy grozi mi za to zabranie dowodu rejestracyjnego ? Szyba jest już zamówiona ale nie mam na to papieru bo zamawia ASO. Oczywiście na usunięcie usterki mają 14 dni a jak misiaki zabiorą dowód dają papier tylko na 7 dni...

Napisano

> Czesc. Mam pękniętą szybę przednią, czy grozi mi za to zabranie dowodu rejestracyjnego ?

tak. natomiast biorac pod uwage sposob i czestotliwosc prowadzenia kontroli drogowych przez Policje to mozesz z tym jezdzic lata i nawet Cie nie zatrzymaja. Po prostu do wymiany szyby jezdzij przepisowo - u nas zatrzymuja tylko za predkosc

Napisano

> Czesc. Mam pękniętą szybę przednią, czy grozi mi za to zabranie dowodu rejestracyjnego ?

Grozi... ale ja tak jeździłem całą zimę po tym jak dostałem kamieniem spod koła MPK i nikt się nie czepiał, a raz mnie kontrolowali ;-)

Zmieniłem na wiosnę...

Napisano

> Wszystko zależy od umiejscowienia pęknięcia i jego rozmiaru.

i spostrzegawczości policmajstra

Napisano

> i spostrzegawczości policmajstra

ja mam pajączka i do tego hologram ze starą (nieaktualną) rejestracją

Miałem już jakieś 8 kontroli i nikt nie zauważył.

Nawet diagnosta na corocznym przeglądzie wink.gif

Napisano

> Czesc. Mam pękniętą szybę przednią, czy grozi mi za to zabranie dowodu rejestracyjnego ? Szyba jest

> już zamówiona ale nie mam na to papieru bo zamawia ASO. Oczywiście na usunięcie usterki mają

> 14 dni a jak misiaki zabiorą dowód dają papier tylko na 7 dni...

Ojciec jeździł z pękniętą szybą chyba z 3 lata.

Pęknięcie szło od dolnego rogu dokładnie na wysokości pióra wycieraczki, tak że nawet podczas przeglądów nikt nie zauważył.

Wymienił dopiero przed sprzedażą auta.

Napisano

> tak. natomiast biorac pod uwage sposob i czestotliwosc prowadzenia kontroli drogowych przez Policje

> to mozesz z tym jezdzic lata i nawet Cie nie zatrzymaja. Po prostu do wymiany szyby jezdzij

> przepisowo - u nas zatrzymuja tylko za predkosc

a pupa zlosnik.gif

Mnie zatrzymali bo szyba była walnięta dokładnie w połowie i świetnie widoczna, do tego stare auto i już koguty się same włączyły.

W moim aucie miałem pęknięcie ze 4 miesiące i nikt się nie czepiał, tyle że było widać dopiero po wejściu do auta.

Napisano

> Czesc. Mam pękniętą szybę przednią, czy grozi mi za to zabranie dowodu rejestracyjnego ? Szyba jest

> już zamówiona ale nie mam na to papieru bo zamawia ASO. Oczywiście na usunięcie usterki mają

> 14 dni a jak misiaki zabiorą dowód dają papier tylko na 7 dni...

Nie stresuj się. Ja kiedyś jeździłem poldkiem z pekniętą szybą przednią (pęknięcie na jakieś 40 cm, bo skorodowało mi podszybie i ruda wypychała szybkę w górę) przez ok. 8 miesięcy, w tym czasie skończyła mi się ważność DR i nie chcieli mi podbić zanim wymienię szybę (czemu się oczywiście nie dziwię). Dopiero po naprawie przeszedł badanie techniczne, ale w międzyczasie zrobiłem jakieś 5000km (w tym trasa nad morze i z powrotem), z czego jakieś 1500km bez ważnego DR.

Nie komentujcie, że to skrajna nieodpowiedzialnośc - wiem o tym. Ale 8 lat temu się tym tak nie przejmowałem, a jeździć musiałem. Po prostu jeździłem absolutnie przepisowo i policial.gif nie miała powodu, żeby mnie zatrzymywać.

Pozdrawiam z Krainy Latających Noży.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.