Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zapach paliwa w CC 1.2 8V MPI

Featured Replies

Napisano

Witam i bardzo proszę o podpowiedź. Czuć u mnie zapach paliwa w CC 1.2 8V MPI , bak jest jaki był , nie z 1.2 , uszczelka wymieniona, nadal nie pomogło. Podobno jest konieczne zamontowanie jakiegoś filtra cząstek pod maską, czy tutaj może leżeć problem?

dziekuje za podpowiedzi.

dodam ze najgorzej jest gdy mam duzo paliwa w baku.

Napisano

> Witam i bardzo proszę o podpowiedź. Czuć u mnie zapach paliwa w CC 1.2 8V MPI , bak jest jaki był ,

> nie z 1.2 , uszczelka wymieniona, nadal nie pomogło. Podobno jest konieczne zamontowanie

> jakiegoś filtra cząstek pod maską, czy tutaj może leżeć problem?

> dziekuje za podpowiedzi.

> dodam ze najgorzej jest gdy mam duzo paliwa w baku.

sprawdź uszczelkę czy jest dobrze założona

zobacz czy na baku nie ma śladów wycieków (może gdzieś w baku zrobiła się jakaś chociaż minimalna dziurka, u taty mojego zrobiły się dwie nie widoczne okiem dziurki którymi leci)

Napisano

> Witam i bardzo proszę o podpowiedź. Czuć u mnie zapach paliwa w CC 1.2 8V MPI , bak jest jaki był ,

> nie z 1.2 , uszczelka wymieniona, nadal nie pomogło. Podobno jest konieczne zamontowanie

> jakiegoś filtra cząstek pod maską, czy tutaj może leżeć problem?

> dziekuje za podpowiedzi.

> dodam ze najgorzej jest gdy mam duzo paliwa w baku.

U siebie mam identyko na pol baku nic na pelnym daje paliwem niesamowicie frown.gif

Napisano

> U siebie mam identyko na pol baku nic na pelnym daje paliwem niesamowicie

może ten zaworek od pochłaniacza par paliwa nie trzyma i jak jest pełne to nim sie przelewa??

Napisano

> U siebie mam identyko na pol baku nic na pelnym daje paliwem niesamowicie

Zapewne puściły zgrzewy baku. Taka wada fabryczna że po jakimś czasie zgrzewy puszczają i bak cieknie.

Napisano

> Zapewne puściły zgrzewy baku. Taka wada fabryczna że po jakimś czasie zgrzewy puszczają i bak

> cieknie.

W tym problem ze nie cieknie bo nowelasik w sc mi lekko sie saczyl ale nie sierdzialo jak tu :/

Napisano

> W tym problem ze nie cieknie bo nowelasik w sc mi lekko sie saczyl ale nie sierdzialo jak tu :/

to tak jak ksytek mówi, sprawdź czy uszczelka dobrze ułożona.

Chyba, że masz jeszcze coś pokombinowane z pochłaniaczem par paliwa, zaślepione odpowietrzenie baku czy inne cudawianki zlosnik.gif

Napisano

Miałem to samo i nagle się nasiliło. Jak otworzysz maskę to czuć paliwo?? Ja pojechałem do mechanika. Otworzyliśmy maskę i szukaliśmy gdzie tkwi problem. Ku mojemu zdziwieniu korytko pod akumulator prawie do połowy zapełnione paliwem. Okazało się że był lekko przetarty wężyk. Naprawione i problem znikł! Sprawdź pod maską jak znów poczujesz! Oczywiście mogę się mylić!

Napisano

/.../

sprawdz przewody na koszu pompy

bo to moja przedwczorajsza mrożonca krew w żyłach historia 270751858-jezyk.gif

zakłdałem linke recznego co to sie przed wiekami była zapiekła no i rusząłem zbiornik co by podskrobac z rudej

po poskłądaniu letko było wacha czuc , no ale wiadomo sciaganie zakąłdanie itp

na drugi dzien ponownie wali mi w budzie benzyna mysłąłem ze mi z wlewu kapie bo tam uszczelka podłej prowinencji siedzi

to sobie zagladam pod samochód a tam panie benzyna ciurkiem napierdziela przy pracujacej pompie myslałem ze przewód zle nasunałem

odkreciłem dekiel pod siedzeniem

chce poprawic powrót i kur.. angryfire.gifczacha.gifułamał mi sie ten cycek co z kosza wychodzi sick.gif znaczy sie rurka powrotu klnie.gif

Napisano

Z pod maski napewno nie, jest mozliwe ze naprawde cos odpowietrznikami ma nie tak 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.