Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Większe spalanie LPG, słucham propozycji :D

Featured Replies

Napisano

cześć:)

Temat rzeka, duże spalanie LPG (BingoM).

Do butli wejdzie mi 26,4l gazu, od blisko 3 lat jak jeżdżę unem na pełnym zbiorniku przejechałem w mieście 320km, to był standard. Od dłuższego czasu przejadę tylko 280km.

Jestem po wymianie, filtrów, 3 regulacjach gazu, tankuję na różnych stacjach dla sprawdzenia, wymiana hamulców (przód+tył), świece + kable wymienione,

Koledzy w czym jeszcze może tkwić problem?

Stylu jazdy nie zmieniłem smile.gif

pozdr.

Napisano

Może wcześniej regulacja była wykonana na trochę uboższą mieszankę?

Napisano

to spalanie gazu na 100 km wychodzi ci 8,25 l.

Pocieszę cię bo u mnie wychodzi podobnie silnik 1.0. W poprzednich latach spalałem latem 7,5 l gazu, w tym roku mam spalanie w granicach 8-8,5l. Też nic przy swoim nie robiłem. Jedynie mam założone szersze opony. Po części wyższe spalanie u mnie się bierze się ze stylu jazdy - mocno depczę w podłogę. but.gif Tankuję zawsze na jednej stacji Lpg i do butli zawsze wchodzi mi tyle samo gazu. Myślę też że ostatnio gaz jest jakby tu powiedzieć "mniej kaloryczny" i stąd większe spalanie. Przedtem na butli robiłem około 370 km teraz 330 frown.gif

Napisano
  • Autor

Fajnie, że ktoś ma podobnie jak ja smile.gif tylko wiesz co to za polityka przejechać 280 km i znowu na stacje i znowu 60zł wydane...

Napisano

a jaką masz butlę? bo jeśli 34l to powinno wchodzić ci około 29 l. Trzeba by było podgiąć pływak wink.gif

Benzyna droga ropa droga a gaz staniał hmm.gif

Napisano
  • Autor

> a jaką masz butlę? bo jeśli 34l to powinno wchodzić ci około 29 l. Trzeba by było podgiąć pływak

>

33l i wejdzie 26,4...

a 80% z 34l to masz 27,2 wink.gif

Napisano

gaz się nadaje do kuchenek, bo nawet najlepsze zapalniczki są na benzynę zlosnik.gif

a tak poważnie to problem może leżeć w mieszance gazu, czyli ilość propanu w stosunku do butanu waytogo.gif

próbowałeś tankować się na kilku stacjach ?

Napisano

A przez te 3 lata parownik był regenerowany/wymieniany?

Może leje.

Poza tym w butlę może po prostu mniej wchodzić z kilku powodów.

Napisano
  • Autor

> A przez te 3 lata parownik był regenerowany/wymieniany?

> Może leje.

Nie był,

> Poza tym w butlę może po prostu mniej wchodzić z kilku powodów.

No, ale jak na dystrybutorze jest 26 litrów to te 26 litrów weszło (nie licząc możliwości oszustw na stacjach :D )

Napisano

Powiem tak, swoje uno mam od 11 lat w rodzinie od 9 lat mam w nim LPG drugiej generacji. Przez 7 lat od założenia instalacji palił max 8,5L LPG w zime na krótkich dystansach. Od dwóch lat w LATO pali 9,2L w miescie i 8,5+ w trasie. Również byłem na wielu regulacjach w róznych serwisach LPG tankowałem na różnistych stacjach w swoim mieście i gdzieś w świecie i ciągle to samo. Pytając gazownika o co może chodzić powiedział że po 1 parownik (mam wymieniony na nóweczke więc to nie to) a po 2 nic nie będzie działać po 9 latach tak jak nowe.

Napisano

u mnie parownik ma 2,5 roku i 70 tys nalotu a filtr wymieniam co 10 tys.km spineyes.gif

A jak ma się Lpg do katalizatora? Może go przytykać?

Napisano

ja też od ponad roku z tym walczę bo na butli robiłem 320 a teraz 260,zmieniałem stacje nawet całą instalację mam prawie zmienioną i nie wiem gdzie dalej szukać(na LPG przejechałem już 200kkm) niewiem.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.