Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czujnik niedomkniętych drzwi

Featured Replies

Napisano

Da się to jakoś zmapować przy normalnym zestawie wskaźników (podstawowym) ? Mam na myśli pociągniecie instalacji + dwie kontrolki na dole zwykłych zegarów? Może ma ktoś schemat takiego obwodu? I jeszcze jedno czy da się je zainstalować same tj. bez centralnego zamka?

Dużo pytań, ale wierzę w UKP zlosnik.gif

Napisano

> czy da się je zainstalować same tj. bez centralnego zamka?

niestety nie, przynajmniej nie fabryczne

Napisano

da się je zamontować, musisz tylko pociągnąć masę do zegarów do wolnej kontrolki, bo plus one mają odrazu po przekręceniu kluczyka. Masę bierzesz od krańcówki przy drzwiach i ciągniesz do zegarów do tego miejsca gdzie nie masz podpiętej kostki, przylutowujesz do licznika i cieszysz się kontrolką. Ja w ten sposób mam zrobiony czujnik poziomu płynu w spryskiwaczach

Napisano

Ale tu chodzi o niedomknięte drzwi a nie otwarte grinser006.gif W wersji SX czujniki montowane są na zamku, podpięcie j.w.

Napisano

> Ale tu chodzi o niedomknięte drzwi a nie otwarte W wersji SX czujniki montowane są na zamku,

> podpięcie j.w.

napewno da się samemu zrobić taki czujnik w zamku, a krańcówki przy drzwiach nawet jak są niedomknięte podają masę, przynajmniej u mnie tak jest.

Napisano

kwestia odpowiedniego wyskalowania krańcówek, tak jak ja mam w tylnych drzwiach, że działają już od niewielkiego uchyłu drzwi, docelowo będą podpięte do licznika właśnie do kontrolki nie domkniętych drzwi, resztę na priv ;p;p

Napisano

> kwestia odpowiedniego wyskalowania krańcówek, tak jak ja mam w tylnych drzwiach, że działają już od

> niewielkiego uchyłu drzwi, docelowo będą podpięte do licznika właśnie do kontrolki nie

> domkniętych drzwi, resztę na priv ;p;p

a przy jeździe po wybojach kontrolka/lampka ci nie miga grinser006.gif

Napisano

> a przy jeździe po wybojach kontrolka/lampka ci nie miga

na razie lampki nie ma, ale nie zauważyłem aby się tylne oświetlenie kabiny załączało :D

Napisano

> kwestia odpowiedniego wyskalowania krańcówek, tak jak ja mam w tylnych drzwiach, że działają już od

> niewielkiego uchyłu drzwi, docelowo będą podpięte do licznika właśnie do kontrolki nie

> domkniętych drzwi, resztę na priv ;p;p

Kolega śp. Sadek miał tak zrobione jak piszesz, podpięte pod kontrolkę z licznika (wolna od wtrysku, zmienił tylko piktogram) i dawało to radę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.