Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stelaż do przewozu motocykla

Featured Replies

Napisano

Mam taki plan zrobienia stelaża do zwykłej przyczepy, na którym lub do którego będzie można zamocować motocykl w celu jego przewiezienia.

W zasadzie wynalazek taki jest w miarę prosty do zaprojektowania i wykonania, jak się ma spawarkę i trochę rur biglaugh.gif, ale może ktoś coś takiego robił i/lub może się podzielić jakimiś ciekawymi rozwiązaniami konstrukcyjnymi, tudzież są gdzieś gotowe projekty? slinka.gif

zlosnik.gif

Napisano

zalezy jaki motocykl. Ja honde CB500 przypinałem jednym pasem za główkę ramy. Przednie koło opierało się o burte przyczepki i w rogach przyczepy były uszy na pasy. Tam przypisałem jeden pas który szedł przez główkę ramy i motocykla nie było szans ruszyć. Jeśli masz ścigacza w lastikach to musisz inaczek kombinowac

Napisano

> Mam taki plan zrobienia stelaża do zwykłej przyczepy, na którym lub do którego będzie można

> zamocować motocykl w celu jego przewiezienia.

> W zasadzie wynalazek taki jest w miarę prosty do zaprojektowania i wykonania, jak się ma spawarkę i

> trochę rur , ale może ktoś coś takiego robił i/lub może się podzielić jakimiś ciekawymi

> rozwiązaniami konstrukcyjnymi, tudzież są gdzieś gotowe projekty?

jutro zrobię zdjęcia, i tu zamieszczę, bo mam taki stelarz, własnej roboty na 2motocykle na przyczepie n124 niewiadów.

Napisano
  • Autor

> zalezy jaki motocykl. Ja honde CB500 przypinałem jednym pasem za główkę ramy. Przednie koło

> opierało się o burte przyczepki i w rogach przyczepy były uszy na pasy. Tam przypisałem jeden

> pas który szedł przez główkę ramy i motocykla nie było szans ruszyć. Jeśli masz ścigacza w

> lastikach to musisz inaczek kombinowac

Za ścigaczami nie przepadam grinser006.gif

W założeniu ma być pod nakeda ale chciałbym też, żeby było w miarę uniwersalne smile.gif

Niestety przyczepka nie jest kompletnie przystosowana do przewozu takich sprzętów (brak mocowań)

Napisano
  • Autor

> jutro zrobię zdjęcia, i tu zamieszczę

blagam.gif

cool.gif

Napisano

Ale macie problem, ta przyczepa bedzie inna dla cruser'a czy sciga ?

Ostatnio przewozilem moto na zwyklej przyczepie, zabezpieczone dwoma pasami zamocowanymi do tylnych podnozkowi przednich bocznych " uchwytow " przyczepy, dodatkowo dwa pasy fixowaly przednie kolo. Trasa ponad 1500 km nic sie nie dzialo.

wink.gif

Napisano

> Mam taki plan zrobienia stelaża do zwykłej przyczepy, na którym lub do którego będzie można

> zamocować motocykl w celu jego przewiezienia. są gdzieś gotowe projekty?

są, jak najbardziej: przyczepka na 2 moto, na 1 moto, sama "płoza" i wreszcie sama rurka ustalająca przednie koło, tu coś podobnego, składany najazd, klamra do pasa 50mm,gdy chcemy przypiąć moto, a brak punktów kotwiczących - taką klamrę zakładamy gdziekolwiek na podwozie/ramę przyczepki i gotowe.

jest tego dużo, można podpatrzeć i zrobić samemu, można kupić, jeśli kogoś stać biglaugh.gif

Napisano

355133e42802f5ffm.jpg

6147dfa7894ac5e1m.jpg

0d43009842fed8d1m.jpg

66f9a496770040c1m.jpg

49ec02c087a42851m.jpg

1dc01c20906a2e9cm.jpg

005ac0f916fe3e11m.jpg

normalnie jak wożę motocykle, to ściągam burtę ponieważ nie mam jak przymocować tego stojaka.

podłoga jest z aluminiowej blachy ryflowanej, do której przykręca się stelarz. A motocykl wiążę do tego stelaża a z tyłu mam zaczepy(oryginalne)

Jeszcze zrobić Ci jakieś zdjęcie wybranego elementu??

Napisano
  • Autor

> Jeszcze zrobić Ci jakieś zdjęcie wybranego elementu??

Dziękuję za obrazki smile.gif

Wykonanie jest raczej jasne, dalej sobie poradzę waytogo.gif

Napisano

jabyś się odezwał ze 4dni wcześniej to pyknąłbym jak było jeszcze zamontowane na przyczepce. a właśnie 4dni temu zamontowałem znowu burte.

A proszę Cie bardzo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.