Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

luzy na kierownicy

Featured Replies

Napisano

Witam

Panowie mam pytanie odnosnie ukladu kierowniczego a dokłądniej "listew" (jedna wchodzi w druga-bezpieczenstwo) zaraz za wspomaganiem.Mam tam dosc spory luz i nie wiem czym go uzunac. Z tego co czytalem listwy te wystepuja jedynie z wspomaganiem. Ciezki dostep skrecic tego nie mozna. Ma ktos jakis patent na to?

Napisano
  • Autor

> raz

> dwa

> na początek...

Dzieki, ale czytałem oba wątki i jest w nich raczej o szukaniu przyczyny a nie o jej usuwaniu.Ja przyczyne znalazlem szukam teraz jakiegos rozwiązania.

Napisano

> Dzieki, ale czytałem oba wątki i jest w nich raczej o szukaniu przyczyny a nie o jej usuwaniu.Ja

> przyczyne znalazlem szukam teraz jakiegos rozwiązania.

No to chyba nie czytałeś któregoś z moich wątków.

Wymontowuje się kolumnę i daje się to połączenie na prasę i się ten

krzyżak prasuje aż nie będzie luzów. To raz, dwa to że porządnie

zakręca się potem śrubę łączącą kolumnę z przekładnią.

Trzy, to włazi się pod auto i dokręca się śrubę na listwie przekładniowej.

Cztery - jedzie się na geometrię i voila, jest jak trzeba smile.gif

Napisano
  • Autor

> No to chyba nie czytałeś któregoś z moich wątków.

> Wymontowuje się kolumnę i daje się to połączenie na prasę i się ten

> krzyżak prasuje aż nie będzie luzów. To raz, dwa to że porządnie

> zakręca się potem śrubę łączącą kolumnę z przekładnią.

> Trzy, to włazi się pod auto i dokręca się śrubę na listwie przekładniowej.

> Cztery - jedzie się na geometrię i voila, jest jak trzeba

Głownie chodziło mi o luz na tych "listwach"(jedna wchodzi w druga) bo tam mam wyczuwalny luz. Śrube juz wczesniej dokrecilem choc byla juz mocno dokrecona. Nie dokrecalem jeszcze Śruby na maglownicy.Nie jestem pewien o ktora chodzi tz jest to ta pod plastikowa zaslepka?Jak mocno ja kolega dokrecil??

Wracajac jeszcze do kolumny to duzo roboty z jej wyjeciem?

Napisano
  • Autor

Panowie po dokładnym przeswietleniu kolumny i usztywnieniu w/w "listew"( jedna wchodzi w druga) moge stwierdzic ze mam luz gdzies na odcinku od kierownicy az do wspomnianych 2 "listew". Na listwach nie ma luzu wiec gdzie moze byc ma moze ktos jakis schemat wspomagania?Zauważylem ze przy wyciagnietej kierownicy i max podniesionej do góry(oczywiscie chodzi o zakres regulacji) luzy sa ledwo wyczuwalne a w pozycji takiej przy ktorej jezdze luzy sa najwieksze.Jest tam jakis krzyzak, badz cos podobnego?

Napisano

jest tam krzyżak na pewno, ale zwykle luz jest na tym połaczeniu zaciskowym jedna rura kwadratowa wchodzi w drugą i ta zewnetrzna sie rozgina. Łapałeś za te rurki w miejscu w którym jedna łaczy się z drugą i kręciłeś kierownicą? - u mnie był luz nawet jak za nie łapałem to ruszały sie na tym połączeniu.

Napisano
  • Autor

> jest tam krzyżak na pewno, ale zwykle luz jest na tym połaczeniu zaciskowym jedna rura kwadratowa

> wchodzi w drugą i ta zewnetrzna sie rozgina.

Ta sprawa jest u mnie juz wykluczona skrecilem obie rurki( na sztywno na probe) i po obadaniu sprawy wyglada na to ze luz jest gdzies za kierownica ale tak jak wspomnialem do owych rurek tylko pytanie gdzie? W moim przekonaniu utwierdza mnie jeszcze fakt ze po zmianie polozenia kierownicy mowie tu o regulacji kiery luzy sie zmieniaja-opisywałem to juz wyzej wiec wydaje mi sie ze luz jest wlasnie gdzies miedzy kieroiwnica a w/w rurkami. Rurki mimo regulacji kierownicy pozostaja w niezmienionej pozycji dlatego dodatkowo je wykluczam.

Napisano

w takim razie zostaje Ci rozbebeszenie kolumny i szukanie luzu(może to krzyżak), ja mam mały luz na tym odcinku ale ginie on po włączeniu wspomagania, jest tylko przy wyłączonym silniku.

Napisano
  • Autor

> w takim razie zostaje Ci rozbebeszenie kolumny i szukanie luzu(może to krzyżak), ja mam mały luz na

> tym odcinku ale ginie on po włączeniu wspomagania, jest tylko przy wyłączonym silniku.

U mnie tez ginie niestety tylko przy max wyhyleniu kiery a tak jezdzil nie bede!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.