Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

cos sie zmienilo w temacie jazdy po egzminie na prawko?

Featured Replies

Napisano
dalej trzeba czekac na wydanie dokumentu czy weszly jakies zmiany?
Napisano

> dalej trzeba czekac na wydanie dokumentu czy weszly jakies zmiany?

W tamtym tygodniu moja dziewczyna zdała prawo jazdy i niestety musi czekać, a przynajmniej takie info dostała od egzaminatora. O zmianach też coś słyszałem, nawet na AK gdzieś było, ale to chyba plany hmm.gif

Napisano

Teraz drukują na miejscu z przenośnych drukarek.

Nie prościej Ci wziąć telefon do łapki i zadzwonić do WK i zapytać ile trzeba czekać?

Napisano

Wydanie PJ to decyzja administracyjna podejmowana przez lokalny urząd.

Zdany egzamin to tylko jeden z elementów tej układanki wymagany do podjęcia odpowiedniej decyzji - teoretycznie mimo zdanego egzaminu urząd mógłby wydać decyzję odmowną, więc - rozumiesz.

Ja np mam datę nadania uprawnień w kwitach parę dni późniejszą niż data egzaminu.

Ty zapewne też.

Napisano
  • Autor

> Wydanie PJ to decyzja administracyjna podejmowana przez lokalny urząd.

> Zdany egzamin to tylko jeden z elementów tej układanki wymagany do podjęcia odpowiedniej decyzji -

> teoretycznie mimo zdanego egzaminu urząd mógłby wydać decyzję odmowną, więc - rozumiesz.

> Ja np mam datę nadania uprawnień w kwitach parę dni późniejszą niż data egzaminu.

> Ty zapewne też.

tak, wiem ale gdzies cos mi sie obilo o uszy, ze miala byc jakas zmiana stad to pytanie.

Napisano
  • Autor

> Teraz drukują na miejscu z przenośnych drukarek.

> Nie prościej Ci wziąć telefon do łapki i zadzwonić do WK i zapytać ile trzeba czekać?

prawka na miejscu? od kiedy?

Napisano

> Teraz drukują na miejscu z przenośnych drukarek.

Jak robiłem PJ w Chicago w 1997 r., to po zdanym egzaminie zrobili mi zdjęcie i wydali dokument od ręki w ośrodku egzaminacyjnym. Więc jak najbardziej się da to zrobić i tak zrobione być powinno.

No ale u nas musi być z pompą i nadęciem, dokument musi być wydrukowany w Stolycy.

Napisano

> Jak robiłem PJ w Chicago w 1997 r., to po zdanym egzaminie zrobili mi zdjęcie i wydali dokument od

> ręki w ośrodku egzaminacyjnym. Więc jak najbardziej się da to zrobić i tak zrobione być

> powinno.

> No ale u nas musi być z pompą i nadęciem, dokument musi być wydrukowany w Stolycy.

No bo się da. Tylko w PL wszystko musi byc przez Warszawę bo inaczej będą kombinować. Inna sprawa że jak ktoś chce to i tak zakombinuje.

Napisano

> No bo się da.

W sumie po kiego jakiś papierek ? Wpis do rejestru, do którego każdy policjant ma dostęp on-line. Pokazujesz jakikolwiek dokument - dowód osobisty, paszport, kartę wędkarską, policjant wklepuje Twój pesel do systemu i wie jakie uprawnienia masz.

Napisano

A kasa? A PAN urzędnik co będzie robił? Zapomnij, jeżeli już to będzie jeszcze dłużej.

Napisano

> A PAN urzędnik co będzie robił?

Spokojnie pił kawę i jadł pączka, ewentualnie wykonywał bardzo ważną "pracę wewnętrzną". Urzędnikowi petent przeszkadza w pracy.

Napisano

> tak, wiem ale gdzies cos mi sie obilo o uszy, ze miala byc jakas zmiana stad to pytanie.

Nie ma, to nie stany, gdzie wychodzisz z egzaminu z papierem.

Odjechać legalnie możesz gdy zdajesz egzamin za pkty, aczkolwiek przyjechać też możesz, o ile oczywiście mieścisz się w terminach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.