Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sposób na weryfikację przebiegu?

Featured Replies

Napisano

Jak sprzedawałem samochód, to jako jeden ze sposobów weryfikacji przebiegu zaproponowałem kupującemu przegląd kolejnych wniosków do ubezpieczenia AC - tam, na tych drukach, był zaznaczony co roku przebieg.

Czy jest to jakiś sposób na weryfikację przebiegu? Jak myślicie? Oczywiście zakładając kupowanie samochodu od właściciela, który trochę już nim jeździł, wiadomo, że sprowadzone auta to nie bardzo.

Napisano
  • Autor

> mam jakies faktury z ASo na jakies roboty głównie rozrzad i tam był wpisywany przebieg

No, ale historia serwisowa w ASO została, to już znany sposób na weryfikację. A co sądzisz o AC?

Napisano

wszystko zalezy od wieku auta.

jak kupujesz 3 latka to spora ilosc producentow ma baze przegladow i napraw gwarancyjnych (spora tez ma wszystkie wizyty odnotowane). Wystarczy sprawdzic po VINie.

Jask auto jest starsze ale mialo 1 wlasciciela to mozna sobie z tych 2-3 lat przyblizyc przebieg.

Jak to auto niewiadomego pochodzienia, stare to olej przebieg. Sprawdz stan techniczny i jezdzij dopoki nie padnie ok.gif

Napisano

> No, ale historia serwisowa w ASO została, to już znany sposób na weryfikację. A co sądzisz o AC?

nie płacę takze nie wiem.

Wszystko i tak się rozbija o uczciwość sprzedającego, jak będzie wsio ok. bez machloi to pokaże.

Podejrzewam, że na umowie ubezpieczyciela powinien być wpisany przebieg o ile agent był sumienny.

Napisano

> nie płacę takze nie wiem.

> Wszystko i tak się rozbija o uczciwość sprzedającego, jak będzie wsio ok. bez machloi to pokaże.

> Podejrzewam, że na umowie ubezpieczyciela powinien być wpisany przebieg o ile agent był sumienny.

ja nie mam ani jednego wniosku od 3 lat. Po prostu wypelniam elektronicznie. Na polisie tez nie ma wpisanego przebiegu...

wychodzi na to, ze jestem kretaczem :D

Napisano

> ja tez nie mam wniosku tylko umowę

> ale agent w umowie ma pole "przebieg samochodu" /mimo/ iż tylko OC

> co do drugiej części posta to przez grzeczność nie zaprzeczę

w polisie oc tez nie mam wpisanego przebiegu zlosnik.gif

wszystkie kwity mam elektronicznie hehe.gif mechanizacja Panie wink.gif

Napisano

> w polisie oc tez nie mam wpisanego przebiegu

cóz mam Tobie napisać, może zależne jest od ubezpieczyciela, nie wiem- PZU ma akurat taka rubrykę wink.gif

> wszystkie kwity mam elektronicznie mechanizacja Panie

ja mam w d ich mechanizacje, bo wg. niej jestem zawsze do tyłu. Agent przychodzi, oblicza sam składkę, potem zniżki i tak dalej.

Dla przykładu napiszę, że 3 lata temu za OC - w tym NM miałem do zapłaty coś koło 370 /I rata/. Jak wyliczył znizki za bezszkodowość, posiadanie karty PZU i znizke branżową hehe.gif to zapłaciłem 410 zł + ubepzpieczenie mienia w mieszkaniu na kwote 30 tyś. /składka za cały rok/ hehe.gif

Napisano

> cóz mam Tobie napisać, może zależne jest od ubezpieczyciela, nie wiem- PZU ma akurat taka rubrykę

> ja mam w d ich mechanizacje, bo wg. niej jestem zawsze do tyłu. Agent przychodzi, oblicza sam

> składkę, potem zniżki i tak dalej.

> Dla przykładu napiszę, że 3 lata temu za OC - w tym NM miałem do zapłaty coś koło 370 /I rata/. Jak

> wyliczył znizki za bezszkodowość, posiadanie karty PZU i znizke branżową to zapłaciłem 410 zł

> + ubepzpieczenie mienia w mieszkaniu na kwote 30 tyś. /składka za cały rok/

oczywiscie, ze jest zalezne od ubezpieczyciela. I to wlasnie problem. Bo co ma pokazac ktos kto nie ma? Sposob jest troche od czapy. Lepsze sa faktury - w sporej ilosci warsztatow (i w kazdym aso z jakim sie spotkalem) przebieg jest odnotowywany. Ale i tak IMHO pomysl z mojego pierwszego posta w tym temacie jest lepszy zlosnik.gif

Napisano

W mojej polisie AC też co roku wpisywany jest przebieg. Jeśli ktoś nie jest ofiarą losu i z byle czym nie jeżdzi do ASO czy do pana Miecia to są to wiarygodne dane.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.