Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Witam i o poradę pytam

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich userów tego kącika.

Powoli przymierzam się do zakupu samochodu dla mojej żonki, a ona wymyśliła sobie że chciała by kupić w przedziale cenowym 5-6 tysięcy renault megane coupe z lat 1996-97.

Poszperałem trochę na allegro i otomoto.pl i znajduję główniehttp://www.youtube.com/watch?v=7xHZQp8kIm0 oferty z silnikiem 1.6 oraz rzadko 2.0.

Czy możecie mi powiedzieć na co zwrócić szczególną uwagę przy oględzinach tych aut oprócz korozji na progach itp.?

Z góry dziękuję za okazaną pomoc.

Napisano

> Z góry dziękuję za okazaną pomoc.

Chyba nie-najlepszy pomysł z tym coupe od Megane. Nie pamiętam co tam się działo ale coupety z tych lat były awaryjne. Poszperaj na forum Megane. Poza tym nie oszukujmy się - nie są to mega trwałe auta jak japońce czy choćby niemieckie auta z tamtych lat. Możesz mieć skarbonkę, chyba, że kupisz auto od hobbysty czy doinwestowany egzemplarz, np. 2.0 Williams serduszka.gif ale wtedy inna kasa jest do wyłożenia. W 90% przypadkach jeździ się tym autem na zasadzie but.gif i halt. Auto będzie miało 15 lat a na odpicowane oferty handlarzy nie daj się nabrać. Poszukaj mojego wątku sprzed roku - wszystko dokładnie opisywałem, na co zwrócić uwagę w przypadku zakupu Megane. Auto naprawdę świetne, szczególnie z 2.0 16v ale za dobry egzemplarz trzeba wyłożyć 9-10ts. Poniżej bym sobie tyłka nie zawracał tylko zrobił wycieczkę do zachodnich sąsiadów i kupił coś naprawdę zadbanego i dobrze prowadzonego. Tutaj jeżeli mówimy o pieniądzach typu 5-6 tys. to masz tak jakbyś chciał wygrać szóstkę, no może piątkę w totka zlosnik.gif. Mimo wszystko życzę powodzenia w szukaniu, auto musisz koniecznie przetrzepać przed ewentualnym zakupem u dobrego mechanika. Masz możliwość - szukaj 1.9dti ok.gif

Napisano
  • Autor

Ja zdaję sobie sprawę że w tych pieniądzach i rocznikach to nie mam się czego dobrego spodziewać.

Ja skłaniałem się raczej ku jakiemuś niemcowi, np. oklepanemu golfowi III, ale jak się kobitka uprze, to nie wygrasz.

No nic, będę szukał.

Napisano

> Ja zdaję sobie sprawę że w tych pieniądzach i rocznikach to nie mam się czego dobrego spodziewać.

> Ja skłaniałem się raczej ku jakiemuś niemcowi, np. oklepanemu golfowi III, ale jak się kobitka

> uprze, to nie wygrasz.

> No nic, będę szukał.

A może pokaż jej 3-dr Puga 306 po lifcie. Pomijając tylną belkę, auto sporo mniej awaryjne. Ja bym polecał wersję z 1.8 16V 110KM, albo dieselka 2.0HDi.

Napisano

> Ja zdaję sobie sprawę że w tych pieniądzach i rocznikach to nie mam się czego dobrego spodziewać.

> Ja skłaniałem się raczej ku jakiemuś niemcowi, np. oklepanemu golfowi III, ale jak się kobitka

> uprze, to nie wygrasz.

> No nic, będę szukał.

zdecydowanie golf będzie lepszy, tzn. pod kątem mniejszej awaryjności itp. bo ogólnie przy Megance to taczka, która poniżej 1.8 ledwo się odpycha, ale w sumie jak kobieta nie ma aspiracji sportowych? zlosnik.gif i znajdziesz zadbane 1.6 75km to auto nie do zajechania, jakiś czarny trzydrzwiowy pokaż kobicie to może zmieni zdanie zlosnik.gif

powiem Ci tak - swojej dłubniętej Meganki 1.4 w świetnym stanie, pierwszy właściciel ale rocznik 97 nie oddałbym poniżej 7 tys. więc przetłumacz swojej oink.gif, że z coupe za kwotę 5-6 tys. będą same problemy. Są Coupety nawet za 4 tys. ale ja bym na to nie patrzył, ktoś kto zna wartość swojego auta nie odda je za pół darmo, co innego handlarz. Części nie są drogie ale mnogość awarii w tym roczniku, jeżeli wystąpią może przyprawić o zawrót głowy, nawet głupi fotel się kiwa, kierownica po 170 tys.km jest do wyrzucenia. To tylko detale zlosnik.gif a, że auto wygląda i fajnie jedzie to już druga strona medalu ok.gif szukaj, może trafisz jednak zadbaną

Napisano

> A może pokaż jej 3-dr Puga 306 po lifcie. Pomijając tylną belkę, auto sporo mniej awaryjne. Ja bym

> polecał wersję z 1.8 16V 110KM, albo dieselka 2.0HDi.

kobiecie się nie spodoba pewnie zlosnik.gif chociaż wersja S16 przyprawia o szybsze bicie serca, stoi niedaleko takie auto do kupienia, wymagające poprawek ale silnik cacy. Gdybym miał akurat wolne 3,5 tys. to by już stał pod moim domem a tak człowiek patrzy z żalem buu.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.