Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprzedaż auta na wschód (UA, BY lub RU)

Featured Replies

Napisano

Przerabiał ktoś? Pytam na wszelki wypadek jakby się ktoś zza "ściany" zainteresował na poważnie. Chodzi o nasze urzędy czyli - jak to ugryźć ?

Napisano

> Przerabiał ktoś? Pytam na wszelki wypadek jakby się ktoś zza "ściany" zainteresował na poważnie.

> Chodzi o nasze urzędy czyli - jak to ugryźć ?

Ja zanioslem umowe K-S z Litwinem do WK i nikt nie mial problemow. Umowa w naszym jezyku, dane kolesia i adres z LT. Bylo to kilka lat temu.

Napisano

> Przerabiał ktoś? Pytam na wszelki wypadek jakby się ktoś zza "ściany" zainteresował na poważnie.

> Chodzi o nasze urzędy czyli - jak to ugryźć ?

Można, chociaż znam przypadek gdy koledze po sprzedaniu samochodu Ukraińcowi odmówili przyjęcia zgłoszenia o zbyciu pojazdu ze względu na prawo na Ukrainie, które wyklucza zarejestrowanie takiego pojazdu screwy.gif

Napisano

Dwa miesiące temu sprzedałem rozbity samochód , pojechał na Litwę . Standardowa umowa kupna sprzedaży . W urzędzie komunikacji nie było problemu ze zgłoszeniem zbycia pojazdu .

Napisano

> Ja zanioslem umowe K-S z Litwinem

Zwróć uwagę, że Litwa to UE, a Białoruś czy Ukraina to nie.

Napisano

> Można, chociaż znam przypadek gdy koledze po sprzedaniu samochodu Ukraińcowi odmówili przyjęcia

> zgłoszenia o zbyciu pojazdu ze względu na prawo na Ukrainie, które wyklucza zarejestrowanie

> takiego pojazdu

Dziwne! Wielu ukraińców ma podwojne obywatelstwo (ukraińskie i rosyjskie), jak była pewnośc, że nie będzie rejestrował albo odsprzedawał w Rosji?

Mam znajomego Ormianina, który całe zycie tak właśnie robi interesy i z tego żyje!

Napisano

> Zwróć uwagę, że Litwa to UE, a Białoruś czy Ukraina to nie.

a powiedz mi jakie ma znaczenie gdzie SPRZEDAJESZ auto ? smile.gif

Napisano

> a powiedz mi jakie ma znaczenie gdzie SPRZEDAJESZ auto ?

Może takie, że w ramach UE można stwierdzić, czy kupujący istnieje i czy zarejestrował auto - a nie jest tak, że umowa jest fikcyjna, tylko po to żeby auto rozebrać na części nie oddając do recyklingu.

Napisano

> Zwróć uwagę, że Litwa to UE, a Białoruś czy Ukraina to nie.

nie pamietam czy bylo to przed czy po 2005

Napisano

> Może takie, że w ramach UE można stwierdzić, czy kupujący istnieje i czy zarejestrował auto - a nie

> jest tak, że umowa jest fikcyjna, tylko po to żeby auto rozebrać na części nie oddając do

> recyklingu.

uwierz mi, nie sprawdzaja czy dane kupujacego sa prawdziwe czy nie zlosnik.gif

Napisano

> Można, chociaż znam przypadek gdy koledze po sprzedaniu samochodu Ukraińcowi odmówili przyjęcia

> zgłoszenia o zbyciu pojazdu ze względu na prawo na Ukrainie, które wyklucza zarejestrowanie

> takiego pojazdu

Ciekawe... od kiedy polski urzędnik opiera się na prawie obowiązującym na Ukrainie?

Ciekawe jaką podaliby podstawę prawną odmowy przyjęcia zgłoszenia? Ukraiński przepis? smile.gif

I kto powiedział, że ten Ukrainiec będzie chciał auto w ogóle rejestrować, albo w ogóle wywozić z Polski?

Przecież każdy ma prawo nabywać i zbywać ruchomości wedle uznania.

Jaki był finał historii tego kolegi?

Napisano

> nie sprawdzaja czy dane kupujacego sa prawdziwe czy nie

I w ten sposób całą ideę recyklingu szlag trafia.

Napisano

> Ciekawe... od kiedy polski urzędnik opiera się na prawie obowiązującym na Ukrainie?

> Ciekawe jaką podaliby podstawę prawną odmowy przyjęcia zgłoszenia? Ukraiński przepis?

> I kto powiedział, że ten Ukrainiec będzie chciał auto w ogóle rejestrować, albo w ogóle wywozić z

> Polski?

> Przecież każdy ma prawo nabywać i zbywać ruchomości wedle uznania.

> Jaki był finał historii tego kolegi?

Wiesz, i mnie to dziwi. Zgłosił zbycie w WK na pewnym zadupiu blisko granicy z Ukrainą a tam właśnie mu odmówili. Udał się do innego WK i tam naturalnie mu przyjęli smirk.gif

Napisano

Pisałem przeca że mój ojciec sprzedał 13 letnią Nexię gościom z Uzbekistanu. Żadnych problemów. Normalna umowa K-S z danymi gościa spisanymi z jego paszportu. Mieszkał w mieście Samarkanda... smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.