Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Citroen Xsara Picasso 2002 2,0HDI 90KM - kilka pytań

Featured Replies

Napisano

Piszę w imieniu mojego ojca. W Xsarze Picasso wyświetla się komunikat "Inactive overspeed warning" co znaczy mniej więcej "Nieaktywne ostrzeżenie prędkości" czy to chodzi o tempomat, czy o coś innego? Nie zauważyłem, żeby auto miało tempomat... Druga sprawa jak świeci się na zielono klucz przy temp silnika co może oznaczać?

Napisano

Kluczyk oznacza serwis-przegląd. Co do komunikatu to możesz sobie ustawić prędkość po przekroczeniu, której auto będzie informowało Ciebie specyficznym piskiem. To tak w skrócie.

Napisano
  • Autor

> Kluczyk oznacza serwis-przegląd.

Aha, czyli może to być po prostu wymiana oleju?

> Co do komunikatu to możesz sobie ustawić prędkość po

> przekroczeniu, której auto będzie informowało Ciebie specyficznym piskiem. To tak w skrócie.

A jak to się robi?

Wiem, że to dziwnie brzmi bo testuje auta, ale ten model miałem bardzo dawno temu i nie pamiętam zlosnik.gif

P.S. Czy można gdzieś w pdfie ściągnąć instrukcje do tego auta?

Napisano

> Aha, czyli może to być po prostu wymiana oleju?

ok.gif

> A jak to się robi?

> Wiem, że to dziwnie brzmi bo testuje auta, ale ten model miałem bardzo dawno temu i nie pamiętam

> P.S. Czy można gdzieś w pdfie ściągnąć instrukcje do tego auta?

poszukaj ja właśnie tak zdobyłem instrukcje

Napisano

Instrukcje wysłałem na maila z profilu.

Napisano
  • Autor

> Instrukcje wysłałem na maila z profilu.

Dziękuje bardzo ok.gif

Napisano

> Piszę w imieniu mojego ojca. W Xsarze Picasso wyświetla się komunikat "Inactive overspeed warning"

> co znaczy mniej więcej "Nieaktywne ostrzeżenie prędkości" czy to chodzi o tempomat, czy o coś

> innego? Nie zauważyłem, żeby auto miało tempomat... Druga sprawa jak świeci się na zielono

> klucz przy temp silnika co może oznaczać?

Na dźwigni wycieraczek masz przycisk sterowania komputerem pokładowym. Akurat masz ustawione na alarmowanie o przekroczeniu prędkości, choć obecnie ta funkcja jest nieaktywna. Przestaw sobie, naciskając przycisk, na jakąś inną funkcję, na przykład chwilowe spalanie. ok.gif

Napisano

> Kluczyk oznacza serwis-przegląd. Co do komunikatu to możesz sobie ustawić prędkość po

> przekroczeniu, której auto będzie informowało Ciebie specyficznym piskiem. To tak w skrócie.

jakim interfejsem można skasować ten błąd? Czy są alternatywne rozwiązania wobec urządzen z aso?

Napisano

masz lexie-proxie na allegro po jakies 420 zeta wink.gif

Napisano

> masz lexie-proxie na allegro po jakies 420 zeta

to są jakieś pirackie alternatywy jak op-com dla opla? Da się tym zrobić wszystko?

Napisano

> to jest to samo co fabryczny fejs

w takim razie trzeba to dołączyć do swojej kolekcji grinser006.gif dzięki bardzo za pomoc piwo.gif

Napisano

> masz lexie-proxie na allegro po jakies 420 zeta

icon_eek.gif to rok temu cena była zupełnie inna

Napisano

> jakim interfejsem można skasować ten błąd? Czy są alternatywne rozwiązania wobec urządzen z aso?

Komunikat nie jest błędem.

Napisano

spojrz, masakra, w chinach mozna po 100$ kupic :D

Napisano

> spojrz, masakra, w chinach mozna po 100$ kupic :D

Ale czy z legalnym softem? Mnie głównie interesuje legalność używanego oprogramowania, niestety znając życie pod linuxa nic nie ma frown.gif

jeszcze jedno pytanie, jak sprawa wygląda z odczytaniem ori przebiegu z ECU? Czy jest taka opcja w sterownikach silnika i czy ten interfejs temu podoła?

Napisano

> jeszcze jedno pytanie, jak sprawa wygląda z odczytaniem ori przebiegu z ECU? Czy jest taka opcja w

> sterownikach silnika i czy ten interfejs temu podoła?

jako takiej nie ma. można jedynie odczytać historię serwisową ale to też tylko jeśli mechanik-serwisant był skrupulatny i zapisał "ślad" w kompie

Napisano

> jako takiej nie ma. można jedynie odczytać historię serwisową ale to też tylko jeśli

> mechanik-serwisant był skrupulatny i zapisał "ślad" w kompie

rozumiem, że przez określenie ślad masz na myśli możliwość wpisywania notatek do ECU, tak? Nawet nie wiedziałem, że jest taka funkcjonalność.

Napisano

> rozumiem, że przez określenie ślad masz na myśli możliwość wpisywania notatek do ECU, tak? Nawet

> nie wiedziałem, że jest taka funkcjonalność.

tak. Ale tylko za pomocą Lexii

Napisano

> tak. Ale tylko za pomocą Lexii

ja sobie kupię lexię proxię z allegro to mam nadzieje, że coś odczytam.

Napisano

> jak sprawa wygląda z odczytaniem ori przebiegu z ECU? Czy jest taka opcja w

> sterownikach silnika i czy ten interfejs temu podoła?

Podczas odczytywania błędów podana zostaje też informacja o przebiegu przy którym dany błąd wystąpił i to w jakiś tam sposób pozwala zweryfikować przebieg auta. zlosnik.gif

Napisano

> Podczas odczytywania błędów podana zostaje też informacja o przebiegu przy którym dany błąd

> wystąpił i to w jakiś tam sposób pozwala zweryfikować przebieg auta.

no chyba, że ktoś skasował błędy przy okazji kręcenia licznika frown.gif

Napisano

> no chyba, że ktoś skasował błędy przy okazji kręcenia licznika

jak masz lexie to przy oględzinach wypinasz np. przepływkę łapie błąd i masz przebieg rzeczywisty

Napisano

> jak masz lexie to przy oględzinach wypinasz np. przepływkę łapie błąd i masz przebieg rzeczywisty

dzięki to jest sposób smile.gif a orientujesz się czy lexia obsługuje też peugeoty z tym samym silnikiem?

Napisano

> dzięki to jest sposób a orientujesz się czy lexia obsługuje też peugeoty z tym samym silnikiem?

jak masz Oprogramowanie Peugeot Planet to tym samym przyrządem ogarniesz całą grupę PSA

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.