Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przeniesienie zniżek OC z Polski do UK

Featured Replies

Napisano

Witam!

Może ktoś się orientuje jak to jest z przeniesieniem zniżek na ubezpieczenie auta z Polski do UK..

Szwagier kupił tam autko, ale jako że prawko ma od niedawna wcześniej nic nie ubezpieczał to dowalili mu jakąś tam wysoką klase ubezpieczenia 14-stą czy cóś i ma płacić 1800funtów rocznie za passata za którego dał 1600f yikes.gif

Coś tam się dowiadywał w temacie i mówili mu że można wciągnąć w ten interes współwłaściciela z Polski i wtedy jest sporo taniej no i robi podjazdy do mojej żony.... Żona niestety nie ma stażu jeśli chodzi o ubezpieczenia gdyż dopiero w tym roku kupiliśmy autko na spółę i od tego roku naliczają się jej zniżki... ale z tego co gdzieś obiło mi się o uszy to w UK patrzą bardziej na staż za kółkiem a nie na zniżki z ubezpieczalni i do tego celu trzeba jakieś zaświadczenie o bezszkodowej jeździe... Moja serce.gif ma prawko od 10 lat i odpukać nigdy nie miała żadnej przygody....

Czy jest możliwe takie przeniesienie zniżek? Jeśli tak to skąd dostać takie zaświadczenie o bezszkodowej jeździe itd..

Napisano

A masz świadomość, że jak szwagier rozwali auto i poleci polisa to Twoja żona, czyli również Ty stracicie część zniżek na swoje auto? Nie wchodź w takie kombinacje ze szwagrem.

Napisano

> Czy jest możliwe takie przeniesienie zniżek? Jeśli tak to skąd dostać takie zaświadczenie o

> bezszkodowej jeździe itd..

Przeniesienie znizek jest jak najbardziej mozliwe. Wazne, by byc wpisanym do dowowdu jakiegos auta nie dawniej niz 2 latat temu.

A zaswiadczenie uzyskujesz u swojego ubezpieczyciela, gdzie wpisane masz ile lat bezszkodowej masz za soba. Czyli jesli nie masz nic, to i tu bedziesz mial nic.

Mozesz wziac kogos na wspolwlasciciela, ale jak ci ktos narobi kuku, to sam skonczysz z ubezpieczeniem jakie ma do zaplacenia szwagier hehe.gif

Napisano

> Czy jest możliwe takie przeniesienie zniżek? Jeśli tak to skąd dostać takie zaświadczenie o

bezszkodowa jazda to wlasnie znizki...

moze niech kupi cos mniejszego-beda mniejsze skladki.ja zaczynalem bez znizek od kompakta za ktorego placilem 350 funtow rocznie.

Napisano

> Witam!

> Może ktoś się orientuje jak to jest z przeniesieniem zniżek na ubezpieczenie auta z Polski do UK..

> Szwagier kupił tam autko, ale jako że prawko ma od niedawna wcześniej nic nie ubezpieczał to

> dowalili mu jakąś tam wysoką klase ubezpieczenia 14-stą czy cóś i ma płacić 1800funtów rocznie

> za passata za którego dał 1600f

> Coś tam się dowiadywał w temacie i mówili mu że można wciągnąć w ten interes współwłaściciela z

> Polski i wtedy jest sporo taniej no i robi podjazdy do mojej żony.... Żona niestety nie ma

> stażu jeśli chodzi o ubezpieczenia gdyż dopiero w tym roku kupiliśmy autko na spółę i od tego

> roku naliczają się jej zniżki... ale z tego co gdzieś obiło mi się o uszy to w UK patrzą

> bardziej na staż za kółkiem a nie na zniżki z ubezpieczalni i do tego celu trzeba jakieś

> zaświadczenie o bezszkodowej jeździe... Moja ma prawko od 10 lat i odpukać nigdy nie miała

> żadnej przygody....

Jesli szwagier ma prawko od niedawna i nigdy nie mial ubezpieczenia na siebie, to raczej nic nie wymyslicie.

Taniej nie bedzie.

Nich kupi mniejsze auto z mniejszym silnikiem.

Napisano

> A masz świadomość, że jak szwagier rozwali auto i poleci polisa to Twoja żona, czyli również Ty

> stracicie część zniżek na swoje auto? Nie wchodź w takie kombinacje ze szwagrem.

hehe myslisz, ze angole zaraz po wypadku beda szukac i dzwonic aktualnego ubezpieczyciela "zony" w pl hahaha.gif

z nie wchodzeniem w takie spolki masz racje ok.gif

Napisano

> Przeniesienie znizek jest jak najbardziej mozliwe. Wazne, by byc wpisanym do dowowdu jakiegos auta

> nie dawniej niz 2 latat temu.

Wez no mnie to wytlumacz, bo nic z tego nie rozumiem co napisales zlosnik.gif

Napisano

> Witam!

> Może ktoś się orientuje jak to jest z przeniesieniem zniżek na ubezpieczenie auta z Polski do UK..

Trzeba zalatwic papiery o przebiegu dotychczasowego ubezpieczenia w pl, licza sie lata a nie %.

> Szwagier kupił tam autko, ale jako że prawko ma od niedawna wcześniej nic nie ubezpieczał to

> dowalili mu jakąś tam wysoką klase ubezpieczenia 14-stą czy cóś i ma płacić 1800funtów rocznie

> za passata za którego dał 1600f

Grupa/klasa - nie zalezy to od ubezp. tylko od auta

> Coś tam się dowiadywał w temacie i mówili mu że można wciągnąć w ten interes współwłaściciela z

> Polski i wtedy jest sporo taniej no i robi podjazdy do mojej żony.... Żona niestety nie ma

> stażu jeśli chodzi o ubezpieczenia gdyż dopiero w tym roku kupiliśmy autko na spółę i od tego

> roku naliczają się jej zniżki... ale z tego co gdzieś obiło mi się o uszy to w UK patrzą

> bardziej na staż za kółkiem a nie na zniżki z ubezpieczalni i do tego celu trzeba jakieś

> zaświadczenie o bezszkodowej jeździe... Moja ma prawko od 10 lat i odpukać nigdy nie miała

> żadnej przygody....

Twoja zona nie ma znizek, nie przyda sie szwagrowi.

Chociaz ma dluzszy staz za kierownica i jest kobieta - bedzie troszke taniej ale na wiele bym nie liczyl. Szkoda czasu.

Napisano

> Wez no mnie to wytlumacz, bo nic z tego nie rozumiem co napisales

ja tez nie, jaki dowod?? po co??

Napisano

> Witam!

Klasa ubezpieczenia zalezy od auta, a nie od kierowcy ok.gif

A ze inne stawki sa naliczanie roznym kierowcom za te sama klase, to juz inna para kaloszy smile.gif

W skrocie szwagier nic nie wymysli. Auto na niego, prawko ma krotko, nie napisales jeszcze ile ma lat...jesli mniej niz 25 to wspolczuje zlosnik.gif

A nawet jakby dopisal Twoja zone, ktora i tak okres bezszkodowej jazdy ma minimalny (jako kierowca jest traktowana wtedy kiedy ma auto, a nie prawko...), to co najwyzej nie zaplaci wiecej, a na znizki bym nie liczyl.

Niech jeszcze sprawdzi kilku innych ubezpieczycieli, moze ktorys go lagodniej potraktuje...

Napisano

> Wez no mnie to wytlumacz, bo nic z tego nie rozumiem co napisales

Nie wiem, jak to napisac, to napisalem, jak napisalem hehe.gif

Chodzi o to, ze waznosc znizek wynosi 2 lata. Po dwoch latach wygasaja.

W przypadku znizek z Polski, musiales byc wspolwlascicielem, stad musiales byc wpisany do dowodu rejstracyjnego auta, stad nie mogles przestac byc wlascicielem auta dawniej, niz dwa lata temu zlosnik.gif

Napisano

> Nie wiem, jak to napisac, to napisalem, jak napisalem

> Chodzi o to, ze waznosc znizek wynosi 2 lata. Po dwoch latach wygasaja.

> W przypadku znizek z Polski, musiales byc wspolwlascicielem, stad musiales byc wpisany do dowodu

> rejstracyjnego auta, stad nie mogles przestac byc wlascicielem auta dawniej, niz dwa lata temu

hehe chodzi Ci o ciaglosc ubezpieczenia ok.gif

Napisano

> Nie wiem, jak to napisac, to napisalem, jak napisalem

> Chodzi o to, ze waznosc znizek wynosi 2 lata. Po dwoch latach wygasaja.

> W przypadku znizek z Polski, musiales byc wspolwlascicielem, stad musiales byc wpisany do dowodu

> rejstracyjnego auta, stad nie mogles przestac byc wlascicielem auta dawniej, niz dwa lata temu

A no to insza inszosc teraz zlosnik.gifok.gif

Napisano

> A masz świadomość, że jak szwagier rozwali auto i poleci polisa to Twoja żona, czyli również Ty

> stracicie część zniżek na swoje auto? Nie wchodź w takie kombinacje ze szwagrem.

a masz świadomość literek i tego co jest wyżej napisane ?

że chodzi o ANGLIE ... przypomnę Ci że Anglia leży poza Polską i rzecz dotyczy ubezpieczalni położonej za granicami naszego kraju blush.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.